98

ха ха

преди 2 години

Луднаха и математици и платени досторя от тая кувид психоза....

97

Някой

преди 2 години

Всеки говори за болните от короната, а никой не гледа психичноболните, изявяващи се по телевизията.

96

Анонимен

преди 2 години

Майкоооо, Витанов - ти си за хоспитализиране. Яко влачиш крилото :)) Тези с белите ризи не те ли търсят?

95

Анонимен

преди 2 години

То всеки с логическо мислене може по публичните данни да направи тази прогноза и без сложни математически модели. Казано по друг начин критикуващите математиците даващи прогнози за епидемията, са меко казано невежи и то много.

94

Бббааси

преди 2 години

Макята! Матемятици да ми смятат и решават пандемията! Този Калитко стана много досаден и нягъл! Явно не го бива в училище ! Смешна работа , смешни хора,смешни медиѝ! Приличате на простотурки от магистралата последните 2 години! Много мангизи,много Нещо!

93

Анонимен

преди 2 години

Витанов е прав щот не гледа само кривите ди а ги и анализира спрямо всички критерии спазват ли се мерките Не Крият ли се носители на вируса Да и т.н Харесвам го още от началото

92

до 94

преди 2 години

До известна степен има истина в поста ви. Но има много 'но'! Например кой дава днните? Доколко са истински те? И гледайки исторически за последните 2 години - има ли една прогноза да се е сбъднала? Иначе - гледайте прогнозата за времето - и то е 'процес' и се сблъскваме всеки ден с него. Никой не може да се довери за прогноза над 3 дни!

91

Иван

преди 2 години

Витанов-омикрон, делта, спин, сифилис-за тебе

90

mene

преди 2 години

Тоа козел въобще разбира ли от нещо :)

89

Анонимен

преди 2 години

За милите, които все още питат защо математици говорят за вероятностно развитие на пандемията, да поясня. В математиката има раздел "Теория на вероятностите". Ако заложиш налични данни, с методите на математическата статистика можеш да предскажеш как ще се развие всеки един процес. Пандемията е един процес. Не се сблъскваме за пръв път с него. Разбира се, данните вкарани в програмата трябва да са верни и изчерпващи.Добре! Пийте си ракията и не се изказвайте за неща които не разбирате!

88

до 89

преди 2 години

"Защо в последните няколко дена числото на заразените пада? И на умрелите? Нещо не се връзва с вълните" - то е повече от ясно защо пада - виж бройката на'ваксиниращите се' - 1300 в София за края на седмицата! В град от милион и половина! По малко боцкане - по малко болни!

87

Ха ха!!!

преди 2 години

Не му вярвам - нито датата нито часът е дал - това на нищо не прилича! Шарлатан!

86

Щирлиц

преди 2 години

Ейй...600 милиона от бюджета са представени за ковид...тези пари трябва да се "усвоят"...майтап ви се струва!

85

Анонимен

преди 2 години

Защо в последните няколко дена числото на заразените пада? И на умрелите? Нещо не се връзва с вълните?

84

Анонимен

преди 2 години

Засега омикронът е в 55% от пробите. Така че сме далеч от пика. Когато стане 100% ще са много повече случаите. Но няма по-висок капацитет за тестване , така че ще имаме нереално нисък брой заразени.

83

До Много смешно

преди 2 години

Точно обратното, драги. На Витанката много му се иска да се занимаваме с него и да се възхищаваме на глупостите, дето ги бълва в несвяст. Това недоразумение е най-некадърният вирусолог сред математиците и най-некадърният математик сред вирусолозите. Не ми се мисли какво чудо щеше да е, ако беше станал футболист... "Юрдек" щеше да е комплимент за него.

82

Анонимен

преди 2 години

Говори малко постфактум.Това не го прави велик . Всеки вижда накъде са тенденциите.

81

Алооо

преди 2 години

Математици вместо лекари да обясняват за вируси. Само в България ли е така или навсякъде по света, не знам пълна идиотия.

80

Анонимен

преди 2 години

Няма как да има повече от 10-12 000 броя дневно, ако 30% от пробите са ковид, по простата причина, че няма такъв голям тестов капацитет в България. Ясно е! :)

79

Анонимен

преди 2 години

Няма как да са точни прогнозите при положение само малка част от хората се тестват. Поради някаква причина, в България народа го е страх и от тестове , не само от ваксини. Абе простотия до шия......