43

В.

преди 2 години

Интересно откъде е дошла тази сметка. От космоса ли. Защо е такава цената на тока питаме. Не е природно явление. Няма как да скочи 5 пъти. Това е човешко дело. Е затова има съд, затвор, разстрел .. Урсула Мурсила да са мислили. И за нашите орангутани се отнася. Сега в кауша, конфискация и национализация

42

Назад към Природата

преди 2 години

Бачковският манастир е преживял 10 века без отопление и без зависимост от цената на тока! Само през последния век от историята му е имало отопление.... Ето защо - не поестете, ами направи спирайте отоплението! Миряните няма да спрат да посещават манастира, вервайте ми! :))

41

Анонимен

преди 2 години

СЯКАШ йОАН рИЛСКИ Е ПОЛЗВАЛ ТОК И ПАРНО,МОЛЯ ВИ СЕ...

40

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен А да празнуват на Гергьовден, забранено ли им е на поповете? Давали ли са обет да не празнуват църковни и държавни празници, едва ли?

39

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Е, това вече е друго нещо, няма нищо общо с яденето и празнуването, а с възпитанието на монаха и липсата на уважение.

38

Анонимен

преди 2 години

За манастирите на промишлен ток не е уместно,това са места с обществени функции както училищата,така че трябва да минат на битов ток,както и училища и болници.И кога най сетне евтиния така от АЕЦ Козлодуй ще се ползва за хората ,а не за един файтон спекуланти които генерират корупция ои високите етажи,а тези от промяната са алчни до дупка.

37

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Е , ти като си вярващ, не ядеш и не пиеш ли? Или караш на фотосинтеза? Възмущавал се бил, че хапвалии и пийвали, хаха!

36

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАми яж си в къщи каквото искаш, никой не те кара на Гергьовден точно да ходиш, възмущавал се, моля ти се, от какво? Че хората си спазват традицията и празнуват и се радват? Хайде, моля те, стига глупости!

35

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Ами на Гергьовден точно това се прави, това е традиционен български празник на свети Георги и на българската армия и традиционно се колят агнета и се яде и пие и празнува, а именниците се ръсят с вода за здраве!

34

Анонимен

преди 2 години

Преди години, от училище са ни водили там и като младежи също, много красиво място е Бачковския манастир, не само манастира, а самата природа беше невероятно красива наоколо, сега не знам как е. Да са живи и здрави, да си намерят пари за ток и бог да ги пази!

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"Едно време да не е имало парно и ток по манастирите.Манастира е изпитание за вярата и тялото а не СПА център ...." ------ А ти у дома си , още без ток и топло ли караш, още в миналите векове ли живееш, че даваш подобни съвети на другите ?

32

Анонимен

преди 2 години

Хъм, имат хотелски комплекс, пък ревът, че плащали промишлен ток!Когато манастирът започне да бъде посещаван единствено от хора търсещи духовното(а не туристическа атракция) тогава се оплаквайте.

31

Анонимен

преди 2 години

Откъде да ги вземат тези пари да се издържат,хранят,плащат консумативи и за свещи? Вие имате ли представа, какъв къртовски труд е пчеларството и добива на пчелни продукти и че не всяка църква е в близост до природа и няма как да си сложат пчелни кошери? Бойко плащаше маса сметки за ток и др. за джамиите, а за църквите - нищо, хората се събираха и търсеха сами пари, майстори, материали, за да си построят църква!

30

до 26

преди 2 години

Правилно си забелязал тоя номер със свещите. Но не забравяй, че точно тези се правят от пчелен восък. Те си имат кошери. И манастирът сам си прави ... аз пък... някой бай Асан ООД им прави свещите за някоя стотинка. Всичко, което после оставя като изгасени, разтопени и т.н. пак се разтапя и за нула време се правят нови. Нула разходи.

29

Анонимен

преди 2 години

Бойко, който се преструва на християнин, а не спазва християнските норми, няма ли да даде някой лев от откраднатите държавни пари? Какви статии, четем в "Народ.бг", как точат средства от София , а се стискат за градовете в държавата, неасвалтирани улици, смет, изпочупени обществени места и тротоари, кал!

28

ГРУЗИНЦИ ГО СТРОИХА.

преди 2 години

РАДЕВ и КИРО ЩЕ ГО ЗАКРИЯТ....... АНТИХРИСТИ-ПРЕДАТЕЛИ,ВЪН...!!

27

Анонимен

преди 2 години

адски комерсиално направено, като се започне от паркингите и се стигне до безбройните сергии с ***. Няма манастир там, а панайр.

26

Анонимен

преди 2 години

на мен ми направи впечатление че продават свещ по 1лв - като цената реално е 10ст. После една баба седи до мястото за запалване не свещи и като се обърнеш свеща вече ти е няма, загасена и в една кофа с вода. След това ги претопяват, и пак ги продават за 1лв. Аз си плащам 1лв и искам свеща да ми изгори до край, да ама не.

25

Анонимен

преди 2 години

Бачковският манастир е от 11 век. И тогава ли е бил на ток? Ако имате път натам - ще видите не манастир, а нещо средно между битак и бира-скара. И още от паркинга едни якички момченца ти скачат върху капака на колата с "плащай!" за паркинг. А може би не сте забелязали с какви коли се движат самите "духовници"? Красиво място - няма спор. Но Бог го няма отдавна там.

24

Анонимен

преди 2 години

Едно време да не е имало парно и ток по манастирите.Манастира е изпитание за вярата и тялото а не СПА център на дяволити и игриви,палави игуменчета.