88

КОГА...

преди 2 години

24 се определяш Ти! Меринджей

87

До 112 от Ямб.цървул

преди 2 години

Така е.....бях малко по- скромен,за да НЕ ги психирам управляващите.Съобразявам се малко,въпреки че ми идва да ги обезобразя!

86

До 111 ямб...цър...

преди 2 години

Тези заплати и пенсии, които си написал бяха за цените от 2016 година. Сега ни трябва за 2022 година 1600 лева минимална заплата и 1200 лева минимална пенсия

85

Ямболски цървул

преди 2 години

На тези цени минималната заплата трябва да е 1000 лв,а минималната пенсия 800 лв.За нормално оцеляване.А не да живееш като СКОТ!

84

Bg.

преди 2 години

Когато беше Тиквата на власт, мълчаха като нас.....рани..,сега се правят на големите мъже.

83

Анонимен

преди 2 години

За да не успеем да ги изхарчим по клубове и в почивки

82

Анонимен

преди 2 години

Минималната заплата в България я получават около 800 хиляди човека, повечето образовани и квалифицирани. Със заплата близка до минималната са други 1,2 милиона човека, също образовани и квалифицирани в голямата си част. Ясно е при такава ситуация, че минималната заплата трябва да е много по-висока. Като за начало 1300 лева от април 2022, а през 2023 трябва да е около 2000 лева, което ще отговаря на близо 50% от средната работна заплата.

81

До 104

преди 2 години

Бъркаш разбира се. Базисната формулировка е казана преди повече от 150 години: Размерът на заплатата трябва да осигурява възпроизводството на работната сила. В България след 1989 година това бе се спазва и резултатът е, че населението на България намалява с бързи темпове. Казано по друг начин вие дебеловрати работодатели сами отрязахте клона, на който седите. Бе работници, няма и бизнес.

80

До 98 stamen

преди 2 години

Момченце, от 1989 година досега нарастването на средната заплата изостана в пъти от нарастването на производителността на труда.

79

Повече пари

преди 2 години

Синдикатите са на процент от заплатите на членовете. Познайте какво искат.

78

Zaplata

преди 2 години

1200евро минимална заплата . Нали сме евросъюз и стандарта и цените са ни европейски . Не ги мислете работодателите ,имат пари да плащат и по 2000евро заплати и пак няма да фалират. Но ми се сърува ,че голяма част от бизнеса е на родните депутати и хора около тях та затова не искат да вдигат заплати и да иправят осигуровките .Нима не знаят че 80,%а може и повече български работодатели дават пликове извън заплатата.Защо не се справите и с то,и проблем . Пък ако ще и половината пишман бизнесмени .

77

Анонимен

преди 2 години

"А когато Боко беше на власт и МРЗ беше 550 лв.защо мълчахте?" - Бокича си го знаем, че не мисли за народа - "лошия материал". Три пъти го избират и само краде за себе си и герберугите.

76

Анонимен

преди 2 години

От не всеки човек става предприемач. Това не е лесно, като да пускаш тото. Ама българския тарикат го е срам да работи за бизнесмени и си мисли, че е много лесно той самия да е шеф.

75

SHEFA

преди 2 години

Работата-според възнаграждението.-ще почнете да плащате.-щото може и да не сте в състояние да си платите данъците-и ще фалирате.ще ви вземат изгради и ризите от гърба.-и сте чао.пишман работодатели.

74

Stamen

преди 2 години

А бе, защо не вземем да изравним минималната работна заплата в България с тази в Люксембург? Какво ще си играем тук на 1000 лв? Ех, този пусти популизъм.....А техният т.н. синдикален лидер е учил икономика и е вземал изпит, на който е обяснявал, че нарастването на средната работна заплата не може да изпреварва нарастването на производителността на труда...

73

Анонимен

преди 2 години

И като вдигнат минималната заплата вместо паркинг 2лв на час ще плащам 3лв,вместо баничка от 1.5 лв ще плащам 2лв и така нататък. Какво си мислите че ще взимате повече пари и ще харчитее повече.. Не драги ми ще взимате повече пари но пак ще харчите колкото сега, защото за да плаща на служителя си повече ще трябва да вдигне цените

72

Анонимен

преди 2 години

При непосилни цени на тока,когато фирмите едва оцеляват,при пандемия,която изисква огромен държавен ресурс,неадекватните от КНСБ се надцакват с тия от Подкрепа.Това е популистко искане точно в този момент и ми мирише на поръчка от Б.Борисов.

71

Анонимен

преди 2 години

Мнаго интересно защо КНСБ не настояваше за това при Боката?????? Ах КНСБ, КНСБ оядени гъзо...лизци.

70

Анонимен

преди 2 години

А когато Боко беше на власт и МРЗ беше 550 лв.защо мълчахте?

69

Икономист

преди 2 години

То хубаво, съгласен съм, ама заплатата следва да се изработи. Пък българския работник общо взето обича да се мотае, да пие бира в работно време, да работи без да си дава зор, за качество пък не обича да мисли. Нали ги виждам на площад "Възраждане" в София, един нещо чопли, трима пият кафе, пет ги гледат с ръце на кръста, а останалите се разхождат насам - натам. Та ремонтът се точи месеци, стават огромни задръствания...Ами както работиш, такава заплата ще взимаш. Това е.