52

" селянин "

преди 2 години

Американците ни събориха къщите . Комунистите ни иззеха земите . Вие ни взехте парите , а ние само мълчим .

51

Comedy nation

преди 2 години

член 21 от ззн забранява даването на българско гражданство на чужденци от еврейски произход, като в този текст се крие формалното основание на по-сетнешните действия и разпореждания с евреите от страна на българските власти в "новите" земи [1]. през март 1943 година са депортирани 11 343 евреи от тракия, македония и пиротско.

50

ТОЗИ Е ТОЛЕРАНТЕН..

преди 2 години

КЪМ ОЛИГАРСИТЕ-ВСИЧКИ АРЕСТУВАНИ ГИ ПУСНА.....

49

Fashisti

преди 2 години

https://bg.wikipedia.org/wiki/Депортация_на_евреите_от_Македония,_Тракия_и_Пиротско

48

До анонимен 44

преди 2 години

"Петков призна фашисткия режим у нас.". Знам,че веднага ще писнете, че фашизъм е имало в Италия, националсоциализъм - в Германия, и т.н. За краткост наричаме режима у нас фашистки, макар че няма всички определителни белези! великият Българин Георги Димитров на Лайпцигския процес каза:"...в коя страна фашизмът не е див и варварски!". Тези думи мой приятел ги е слушал в Берлин преди няколко години в района на руините на Райхсканцеларията! Нашите фашаги са зверствали у нас, вероятно и в Македония,

47

Червени лицемери

преди 2 години

Прави впечатление, че всички български комунисти мразят евреите и са на страната на арабските терористи, защото Кремъл поддържа арабите и мрази Израел. А Богоизбраните синове на Израиля ще управляват човечеството до свършека на света. бг.

46

Анонимен

преди 2 години

До 1944Това го направи НКВД с ръцете на една банда майцепродавци на руска служба. Даже не мога да ги нарека комунисти, защото са нямали толкова ум в главите да осъзнаят какво е това. Така се бяха засилили да избиват и заличават собствения си народ, че за малко да ни направят от една три нации. Днес децата и внуците им са готови на същите подлости, едните на запад другите на изток. И те така ...

45

Ама не те е срам

преди 2 години

До ДОЛНЮДа си последовател на евреин. Йешуа син на Мириам ,обрязан. Не отказваш пари на лихва също. И ползваш фейсбук -създаде от евреин.

44

Един Българин до izh

преди 2 години

Прав сте, истина е! Злобният "нежен поет" Валери Меворах/Петров пише на 25.9.1944 в Работническо дело "Среляй верно и забивай ножа дълбоко"! Те, евреите, според Вагещайн и Коен не са спасявани, а са оцелявали.

43

факт

преди 2 години

обаче така е било преди комунистите да завземат властта !

42

Това се води

преди 2 години

До 1944 //// Сталински терор.

41

1944

преди 2 години

Толерантни били българите, спасили евреите, а само година и половина след това обезглавиха собствената си нация.Не бяха пощадени дори синовете на Райна Княгиня, братята на Иван Вазов, безчет офицери и генерали воювали за да я има България.

40

izh

преди 2 години

То и Фуражката реши да се пише международник. Че и се е снимал пред портрета на Д. Пешев. Човек чиито заслуги към обикновените евреи са признати по света, но осъден от комунистическия "народен съд" на 15 години и когато роднините му отиват при известния столичен адвокат д-р Нисим Меворах той отказва да го защищава. Помните ли злобното комунистче Валери Нисим Меворах и крясъите срещу враговете на комунистическата партия ? Или може би го помните като Валери Петров?Е, Академик с петолъчка е все пак

39

Анонимен

преди 2 години

За колко предаде БЪЛГАРИЯ?????????

38

Имало е фашизъм в

преди 2 години

Закона за защита на нацията. След деветоюския преврат 1934 г. -до 1938 г.

37

Baj

преди 2 години

Гъмжи от прости гербери

36

Анонимен

преди 2 години

Винаги ли, дори когато в Скопие ни наричат "фашисти", а ние тогава спасите 49 000 български евреи. Петков призна фашисткия режим у нас.

35

Анонимен

преди 2 години

модерна дума за оправдание на нерешителноста

34

Ямболски цървул

преди 2 години

Г-н президент.Прекалената толерантност в повечето случаи се тълкува като слабост,безхарактерност и безсилие! С най-голямо неуважение към вас и правителството от мен-ямболският гамаш!

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 27....Да, конкретно към БКП фъшкийнякака в България! Затова редовия българин е вечно оправен откъм задните части!:))))))))))) И ще бъде "оправян" още много години защото акъла му е много малко:))))))))