21

Краси

преди 2 години

Нека Годпод им донесе ток на ченгетата от Св.Синод!

20

Хахахаха

преди 2 години

Ами, ако престанат да продават църковни земи и с парите да си купуват ролекси и скъпи коли пари ще имат! Заради такива неща много хора престанаха да посещават храмовете! За жалост все още има търговци в храмовете!

19

Пророк Антиваксарий

преди 2 години

С това правителство, всички вас ви чакат само пост и молитва!

18

Анонимен

преди 2 години

Първо Църквата е на Бълтарския православен народ,не на поповете.Както мислите за държавата ,така мислите е за Църквата.Св.Отци казават ,че когато се молиш сам гребеш в лодка,а когато си в Църквата си кораб,ще ти стигнат ли силите в лодката.На всяко богслажение се опправят молитви за целия православен българския народ ,не само за тези в храма.А ако Бог е с нас,ще може ли някой да ни противостой?

17

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се ходи на черква и то само БПЦ. Там е спасението...но много са увеличили таксите...за мен не е проблем, но за пенсионерите....

16

Анонимен

преди 2 години

До 25-"А ти,когато се молиш,влез във вътрешната си стаичка и като затвориш вратата,помоли се на своя Отец ////Духовното тълкование е:Вътрешната стачка е душата на човека, която трябва да е затворена за страстите и света и тогава човек да се помоли.Господ е казал,, Царството Божие, вътре във вас е"

15

Асан

преди 2 години

И 50 милиона попска субсидия

14

ПроСоТо

преди 2 години

ОХ,пак ще трябва да отварям дебелите Книги...-Матея,5,6:..-"И когато се молите,не бивайте като лицемерите,защото те обичат да се молят стоящи по синагогите и по ъглите на улиците,за да ги виждат човеците.Истина ви казвам:-Те са получили своята награда "...6:-"А ти,когато се молиш,влез във вътрешната си стаичка и като затвориш вратата,помоли се на своя Отец ,Който е в тайно.И Отец ти,който вижда тайно,ще ти въздаде на яве".....Толкова за "условията"..

13

Totenkopf

преди 2 години

Бокича добре ги обгрижваше стотици милиони им даде, ама пуста алчност, да се обадят на него да им плати тока

12

да добавя

преди 2 години

Не мога да повярвам,че токът в църквите и училищата ни е промишлен и никой от управляващите,преди и сега, не е поправил това!?! И друго, не викайте срещу църквата ни,защото свещениците ни всеки ден се молят за нас,за душата ни,за здравето ни,за всички нас.Служат на Бог, но и на нас...Нали се сещатате, че между нас няма безгрешни.А и не забравяйте,че нашата държава е най-старата в Европа, България никога не е имала роби и нашата Православната църква не е имала Инквизиция...

11

мммхммм

преди 2 години

Не мога да повярвам,че токът в църквите е промишлен и никой от управляващите,преди и сега, не е поправил това!?! И друго, не викайте срещу църкана ни,защото свещениците ни всеки ден се молят за нас,за душата ни,за здравето ни,за всички нас.Служат на Бог, но и на нас...Нали се сещатате, че между нас няма безгрешни.А и не забравяйте,че нашата държава е най-старата в Европа, България никога не е имала роби и нашата Православната църква не е имала Инквизиция...

10

Vlady

преди 2 години

Да се молят усърдно и Бог ще ги стопли.

9

Анонимен

преди 2 години

Преподобна Стойна е пратеник на Бога - за спасение на вярата. "Никой не ме питаше гладна ли съм, студено ли ми е, искам ли да се измия..." Тя е стояла на студено в една малка черква в село Златолист. Взимайте пример от нея ....

8

Анонимен

преди 2 години

Светците са живели с оскъдни дрехи на пек и студ, понякога са спали на гола земя без покрив на главите си.А, днешните, разнежени християни не могат да стоят 5 минути на хладно и да се помолят на Бога!

7

Ноби

преди 2 години

ами вярващите щом ползват храма, да се самообложат с един данък. останалите какво ги интересува

6

пожелание

преди 2 години

Помолете са на боко ,за да отвори шкафа !

5

Анонимен

преди 2 години

Да обявят Ценоразписа за свещи, литургии, сватби, кръщенето и пр. да видим дали нямат пари

4

АнонимеН

преди 2 години

ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАТ!!! РЕМОНТИТЕ ИМ ГИ ПЛАЩАТ ОТ ЕС !

3

АнонимеН

преди 2 години

ТЕЯ ПОЛУЧИХА 6 МИЛИОНА СУБСИДИЯ! ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА УЛАВИ! МИРЯНИТЕ ДОСТАТЪЧНО РАЗВЪРЗВАХА КЕСИЯТА!

2

Анонимен

преди 2 години

Спомням си като дете през 70-те години баба ме водеше на църква и зимата в църквата имаше едно кюмбе на дърва с което се отопляваше църквата. За осветление ползваха газени лампи и свещи. Не че по онова време нямаше ток или неможеха да си позволят парно но такава беше политиката на поповете искаха да са колкото се може по близо до Бог. Бог нее ползвал електричество и не сее отоплявал с парно.