35

Отец Нафърфорий

преди 2 години

Ми така е да го ебба, дедо ви поп като си купи жипка, скоч, климатик, жакузи, заведе някое момченце на ексКУРзия и плати на 2-3 магистрални какички и то за тока не остават пари да го ебба!

34

Пророк Антиваксарий

преди 2 години

Анатема! В Рилския Манастир са останали само покварени слуги на лукавия! Докато дерете миряните с ро 10 лв за паркинг, пускате търговци в храма и се кланяте на дяволските мерки, маски и инжекции, ще пиете от чашата на гневът божий!

33

Totenkopf

преди 2 години

Това е може би май голямата мафия в България, освободени от данъци, с огромна собственост - църковни земи, магазини, стаи под наем, хотели-манастири, какви ли не имоти навсякъде..

32

Анонимен

преди 2 години

До абе34 МВтч, разделен на 30 дни, това е 1.х МВтч на ден. 1МВтч са 1000 КВтч, разделени на 24 ч са към 42 КВт. Сложи помпи, осветление...

31

Анонимен

преди 2 години

НЕ, че не съчувствам на служителите на манастира, НО...светия синод е втория, след държавата, собственик на недвижими имоти в държавата.Значи, най-богата е държавата- според недвижимата и собственост. Втора е Църквата.За мюфтийството, дори няма да споменавам.

30

зер

преди 2 години

учете хората да посрещат сметките си със смирение

29

Анонимен

преди 2 години

Че газта поскъпна в цяла Европа е факт, но до голяма степен причините се гнездят и в последните 12 управление на мутрата от Банкя.В момента КЕВР е гербаджийски и правят всичко възможно цената на ел енергията да остане висока.Едва ли не, да си кажем- новите колко са лоши, дайте да си върнем Бойко.Е, да, ама, не!Гадни гербаджии, всичките сте за затвор.

28

българин

преди 2 години

Да си ги искат от Боко Тиквата !

27

абе

преди 2 години

Значи при старите цени на тока сметката е била 10 хиляди,при условие не се отопляват с ток(поне така пише-радиатори,на локално парно).При условие,че нищо не се произвежда на ток,това не е ли меко казано разхищение,това са 34 мВтч все пак......

26

Анонимен

преди 2 години

Държавате ще фалира преди вас, след това по-бедните от вас, останалите принудително на Терминал 2.

25

Вярата е бизнес

преди 2 години

А църквата е ЕООД, еднолично управлявана от Господ. Отговорността Му обаче е ограничена. Практически никой не Му търси отговорност. И данъци не плаща.

24

Жоро

преди 2 години

Монасите не ги мислете, тях Господ ще ги стопли!

23

Анонимен

преди 2 години

Специално този манастир печели толкова много от туристи и поклонници, че не виждам как става така, че да не могат да си плашат тока. И то при положение, че заплати и осигуровки на монасите идват от държавата. Май някой бърка редовно в църковното буре с мед...

22

Анонимен

преди 2 години

Да си построят един малък ядрен енергоблок и да назначат монах ядрен енергетик да го наглежда. При този разход не се издържа повече.

21

Свилен

преди 2 години

Цената на промишления ток е непосилна за всички, но това не е проблем за игумена Евлоги. Само от изсечените манастирски Гори на година печели милиони, местните жители ще ви кажат как всекидневно минават десетки камиони с труповете на вековни дървета. Да не говорим, че скоро е купил бял джип Мерцедес на младия си любовник Даниел Цеков за 40000 хиляди .

20

Пак не разбирам

преди 2 години

Баба ми и дядо ми, в центъра на български град, в жилищен блок имаха парно с котел на твърдо гориво в мазето. Тоя манастир как точно се наложи да се отоплява на ток, че никакъв смисъл не виждам?

19

Анонимен

преди 2 години

Щом се ползват над 6 киловата мощност винаги тока е промишлен. Гражданския ток е до 6кв. Там явно ползват 50кв+ и трифазен.

18

СС

преди 2 години

И тоя панаир там със сергии са останали без пари - че то там само да питаш нещо ти искат 5 лева !!!

17

28 000 лв ???

преди 2 години

Тия монаси какво правят там бе? Да не са почнали да копаят крипто валути? Да няма някакво производство там?

16

Анонимен

преди 2 години

Светата Обител си е чиста проба,една фабрика за пари,тогава какъв ток би трябвало да ползва?