7

До "до 5"

преди 2 години

Чел съм тая история. Имам един сборник от детските ми години с такива тайствени истории. Не помня автора, но са десетина мистериозни разказа. Примера го дадох, защото БГ киното снима само драми и скука. А има доста интересни случки, от които може да излезе хубав филм

6

За Бога! Не, не!

преди 2 години

Умолявам ви, давайте им там пари, но не им позволявайте да творят глупотевините си.

5

Ванката

преди 2 години

Държавата трябва да финансира само образователни и документални продукции. Всички други са си на търговски принцип - инвестиции, продажби, печалби. Ако ти добър филмът, ще се гледа и ще печели. Ако не е - пари на вятъра само ... Не съм чул Холивуд да се финансира от бюджета на щатите.

4

Н1

преди 2 години

"1968 г. Млад геолог търси уранови залежи в Родопите. Проектът е строго секретен. Придружава го местен човек като водач. Той пък е прикрит търсач на съкровища.20 г. търси скрито турско имане, на което има карта. Но то все му убягва, защото го показва слънчев лъч по определено време. Полека лека си разкриват картите, случайно намират и входа на пещерата.Вътре е наблъскано със сандъци злато. Иманярът алчно бръква в един от тях и намазан с отрова кинжал се забива в ръката му." Сценарий за филм.

3

Анонимен

преди 2 години

Родното кино е в пълен застой както и всичко останало. Едно време поне снимаха западни продукции в БГ че им беше евтино, но страни като Полша постройха страхотни комплекси и всичко се снима там вече. БГ изостана, и е в момента на дойзживяване. Със сигурни стъпки вървим към превръщането ни в една малка Сомалия на Балканите.

2

Даам...

преди 2 години

''Процесът по правене на филми е много сложен, каза Христо Дерменджиев''Така е, спор няма... на нашите сценаристи, режисьори, оператори и актьори въобще не им се отдава, но за съжаление не спират да се излагат!!!

1

Киностудиа Бояна

преди 2 години

В България, филми за мутри се снимат само. Нищо което да повдигне духа на нацията.