58

Анонимен

преди 2 години

Епа да се разправят с инглилизите и хамериканците. На с това какво ни засяга?

57

nilesev

преди 2 години

А кога Bulgaria, а не Bulgaristan???

56

Феликс

преди 2 години

Малкият ердоганчо почнал да учи англииски и стигнал до урока с птиците.Отначало му харесало, но като чул за пуяка се разплакал и затаил обида.

55

Анонимен

преди 2 години

Понеже сегашното име на ингилизки се превежда "пуйка"!

54

...

преди 2 години

"Смяна на името" е най-евтиния пропаганден трик,който отклонява вниманието от инфлацията,девалвацията и обедняването.Голям хитрец е Ердоган...

53

Анонимен

преди 2 години

Доживях, да видя и чуя с ушите си Бразилки на 35-40+ годишна възраст да се молят да няма дублаж на турските сериали. Защото турският език им звучал много благозвучно и красиво... А актьорите какви красавци били... Една от държавите от където са тръгнали теленовелите искат да няма дублаж на турските сериали, но в момента се заглежда ли освен по турския език, но и по религията им на турците и културата.

52

До 41

преди 2 години

Явно не си наясно изоообщо с английският и второ пишеш глупости.

51

Хмм

преди 2 години

Тъпо...яко тъпо. Turkey e просто изписването на тази държава на английски. Нищо общо с смяна на името. На всички езици всяка държава се произнася и пише в зависимост от особеностите на този език. По същия начин Great Britain на турски е Büyük Britanya. Е и ...турците ще почнат да я пишат ,,правилно" или ще изписват правилно България...??

50

Анонимен

преди 2 години

Верно, че на английски Turkey се превежда на пуйка......хахахаха :)))

49

Анонимен

преди 2 години

Холандия е област, която е само част от Нидерландия. В нея са най-големите и известни градове. Но това е все едно да наричаме България примерно Тракия.

48

Стара поговорка:

преди 2 години

Турчина името си мени - нрава не!

47

Славянин

преди 2 години

Една държава, която няма собствена азбука наука и писменност не може да сменя нищо. Това е сбирщайн от анадолски дьонмета и арнаустки *** като управляващата част на почит винаги са били именно Еничарите тоест изтезавани и откраднати европейски момчета и момичета довлечени там при опитите на Султаната да си поправи кривият деградирал и смо-тан ген.

46

izh

преди 2 години

Aбе превода от английски много така звучи. Добре че не грухти

45

Анонимен

преди 2 години

Всеки ще се нарича както иска. Холандия пожела да се нарича Нидерландия. Унгария е Hungary пък турците я наричат Macaristan - Маджаристан. Индия на турски е Hindistan - което на турски буквално означава Държавата на пуйките. Hindi - Пуйка (тур).

44

Анонимен

преди 2 години

В Южна Америка вече изпитват любов към турския език, дори вече не искат своите теленовели.

43

Христо Христов

преди 2 години

Кажете бе, многознайковци европеидни, защо НИЕ сменяме традиционните имена с нови? ПП. Турция е права да се опитва да налага име каквото си желае. От нас зависи дали ще го приемем или не. Но ако ще сменяме Холандия с нидерландия, аз лично нямам нищо против да сменим и Турция с Тюркайе или както те там си искат.

42

Осман

преди 2 години

Важно е великите турски опити да не спират

41

Аслан от Нарня

преди 2 години

Един Кюпек колкото и да сменя имената си Аслан няма да стане.

40

Одрински ибрикчия

преди 2 години

Нерде са гладните дьонмета, настъвените еничари, защитете анаватаната - царството на "мъжките" пу(т)йки!

39

Анонимен

преди 2 години

А какво ни интересува това нас нормалните хора???