130

Анонимен

преди 2 години

Цената, която НИЕ западняците плащаме на Русия е много по-малка от цената на Русия за да блесне пред Запада. Минорните ни кризи с цени на газа и натиск на бежанци по границата с Беларус са нищо в сравнение с икономическия и социален разпад на Русия. Но по въпроса за цените конкретно, в началото на века Сергей Брин си го каза: "трябва да сме луди да оставим енергията в ръцете на Русия, та там върлува престъпен режим. Русия е като Нигерия само че със сняг." А Сергей Брин е роден в Русия!!!

129

ДртПрч

преди 2 години

Не, Европа плаща за 15-те пъти, когато наложи санкции на Русия за последните години и за това, че не преговаря директно с Русия, а е оставила Америка да преговаря вместо нея. Американците естествено защитават своите интереси, а не европейските.

128

Анонимен

преди 2 години

Сещам се за една зима през 1941г. -Сталинград. Сега Путин се е загрижил за демографската криза на ,,,евраците,,.

127

Анонимен

преди 2 години

До ЕвропеецКъде са танкерите, а колко ще струва. Няма да е малко по скъпа а два пъти от тази в момента. Пазарна икономика му се вика.

126

Анонимен

преди 2 години

Гледайте речта на Путин 2007 г в Мюнхен, не какво говори, той там всичко им каза, за съдържанието на тази реч е говорено много. Гледайте във видеото лицата на западния естаблишмент, как се подсмихват иронично и си намигат снизходително на това което им говори. Е, сега защо не се усмихват и не си намигат?

125

И пак думата диктат

преди 2 години

Сената - S.P.Q.R се събира и казва Рим има проблем, който трябва неотложно да бъде решен и сената избира диктор (тоест този който да ръководи и да нарежда да диктува как да бъде решен този проблем предполага се че той го разбира по-добре от другите или вече има опит с този проблем-той може и да е доброволец или да няма никой друг). След като изпълни диктата даден му от сената, той го връща и става претор (уважаван заради заслугите му към Рим). Първият който не връща диктата е Гай Юлий Цезар!

124

Анонимен

преди 2 години

Не им трябва Русия. През Средновековието също не им е трябвала...

123

не може да бъде!

преди 2 години

Бих казал че западноевропейците се самоизмамиха,самопхрецакаха или самозестреляха и сега търсят кой им е виновен!?Приличат ми на таралежите от една детска приказка ,в която някой подлъгал таралежите ,че ако ядат кактуси бодлите им ще станат по-остри и по-гъсти.И таралежите почнали -ядат кактусите,бодат се и плачат,ядат кактусите бодат се и плачат!Оставам на вас да прецените сега кои са в ролята на таралежите и чий газ е символичният кактус!

122

11

преди 2 години

Аве, кат погледнеш картата, най-изгодно за Европа е да докарва газ от Фиджи и Тонга.

121

Анонимен

преди 2 години

Путин вече се срещна с Моди в Индия. На 4ти февруари Путин се среща със Си Цзипин на откриването на олимпийските игри. На тази среща до голяма степен ще се решава съдбата на ЕС.

120

Владикоо:

преди 2 години

Помни как съм ви нарекъл - Преторианците на Сакскобурга. Ама какво значи преторианец? Претор е сенатор на Рим дето си е изпълнил диктата успешно. А преторианските легиони са само два - единият лична охрана на императора, ама това това по време на империята и втори дето е охрана на сената или на S.P.Q.R. ... Всъщност традицията на преторианския легион идва от Републиката - сенаторите идват и си отиват преторианците остават!

119

Анонимен

преди 2 години

С идея да прекарат Путин сами се прекараха.

118

до Българин

преди 2 години

Личи си, че си свеж кадър на *** фабриката на Козяк. Още четеш дословно спуснатите опорки без никаква креативност.

117

Анонимен

преди 2 години

ЕС си плаща и ще си плаща за гяволъците.

116

Анонимен

преди 2 години

Стига бе! Плащат с напечатани евра. Кризата сега започва. Девалвация на еврото 1:10.

115

Дедо от село

преди 2 години

Моята баба ми казваше : дърва се купуват м.май и юни. 1 за да изсъхнат и 2.тогава са най евтини.Кой е виновен,че не си напълниха хранилищата до м.сеп-ри? Защо никой не пише ,че Газпром си е изпълнил договорите към всички и е предоставил с 9% повече.Кой е виновен,че не подписват договори? Ако не искат руска газ, има USA,катарска, та до австралийска.Сети ли се м.декември,че цената се качва.Дървата сега са 120лв.куб. Големи търговци,големи енергетици са.Сега да развържат кесиите ,а не да подсмърчат

114

Българин

преди 2 години

По добре скъпа газ отколкото да позволим на диктатора Путин да задуши крехката демокрация в Украйма. Ние като членове на ЕС и НАТО трябва да подкрепяме демократичния украински народ в борбата му срещу руската агресия.

113

Анонимен

преди 2 години

Европа плаща цената на американската намеса в енергийния й пазар. Първо прецакаха Южен поток, а сега и Северен. И с цялата си наглост американския медиен слугинаж обвинява Русия за количествата газ.

112

Анонимен

преди 2 години

Да, това е модела: КНР ще строи а РФ ще охранява след това. Всичко е казано.

111

Диверсификация

преди 2 години

До Европеец Много си прав. Газ ще ни доставят. Малко, ама скъп. И още нещо. Вече са подготвени и танкери, за да ни доставят питейна вода от езерото Ери, за да допълваме язовир Студена.