23

Любен. Пандев

преди 2 години

Омбудсманът да влезе в ролята си на Защитник на хората и да повдигне въпросът за бездействието на властите по демогрсфската криза! Занимават се само с паяшки проблеми, колкото да не забравим, че ги има. Какво по-важно има от обезлюдяването на България??? Нали е овластен да поставя съществени проблеми на хората за решаване от сляпата и глуха власт!

22

Димитров

преди 2 години

Извинявам се грешката :да се чете Обективен от 13 каза истината

21

Димитров

преди 2 години

Анонимен от 13 каза истината

20

Анонимен

преди 2 години

До До 23 Който работи нали си зима заплата. За какво ревете. Който не може да бачка. зима пенсия. Като бачкаш вземаш пари нали.

19

Анонимен

преди 2 години

За всички които са стари или болни и не могат да работят или няма работа минимална 2000 лева колкото е инфлацията спрямо 1997 ил 1989 г. Нагорре всеки получава добавка според трудов стаж но до 5000 лева макс. Който му е малко и може да работи си работи колкото иска Презумпцията е че над 60 г. не може да работят а и работпотодатели не ги вземат на работа, но който може и намери работа си искарава още. Не може всички да се под общ знаменател и някой теглил заеми не му в виновна държавата.

18

До 23

преди 2 години

Казваш ако някога в началото на 90-те сме били много бедни, да си останем пак много бедни като увеличим пенсиите само с инфлацията. Не, благодаря. Взимай си ти мизерната пенсия от около 100-150 лева, както се получава по твоя метод.

17

Анонимен

преди 2 години

Основният проблем са мизерните заплати и укриването на доходи, от които следват мизерни пенсии. Вторият голям проблем е, че не се прави ежегодно преизчисляване на пенсиите с осигурителния доход от предходната година.

16

До 18

преди 2 години

Никъде по света размера а пенсията ти не е равен на размера на дохода ти преди пенсиониране. Какви ги говориш?! За България ще е успех да стигнем 50%. Инфлацията е едно, но има и нарастване на доходите и ако се вържеш само с инфлацията, изоставаш от доходите.

15

Анонимен

преди 2 години

Явно не познавате сегашната пенсионна система. Примерно за годините трудов стаж - човек може да работи до края на живота си и да трупа стаж. Отпадна задължителното пенсиониране като навършиш годините за пенсия. Висшистите завършваха на 23-24 години жените и на 25-26 мъжете, когато имаше две години казарма за мъжете, която обаче се води за трудов стаж. Отделно, че могат да си купят трудов стаж за времето на следването. При пенсиониране на 65 години това са 42-45 години стаж.

14

При сегашната формул

преди 2 години

Трудовият стаж служи за процентно намаляне на осигурителният доход, резултатът от което наричаме пенсия. Максимално възможният трудов стаж е 45 години, а за висшист е 40 години. Следователно справедливо е при 100% трудов стаж човек да получава 100% от средния си осигурителен доход за този период, индексиран с процента на инфлация. Което означава, че годините за стаж трябва да се умножават не с 1.2 или 1.35, а с 2.5.

13

Агата Кристи

преди 2 години

Шестте Стъпки са отпечатани в шест тома по 150 страници, всеки по 15,50 лева.

12

11

преди 2 години

До Аре стига!Как няма да е мъртва,като се работи ,по формула,от 1961 г.аз им предлагам,една проста формула,на всяка година трудов стаж,НОИ,да плаща по 15 лева,да видим,дали ще има ощетени пенсионери,който има стаж,ще полу4ава ,голяма пенсия,който няма законно изискуемия стаж,към момента на пенсионирането си ,ще полу4и,за стажа ,който има,просто и ефективно,сега има няма полу4ава наравно.

11

Аре стига!

преди 2 години

Пенсионната система в този вид е мъртва. И трупа вече мирише. Премахва се НОИ, въвежда се БМД /безусловен минимален доход/ на всеки човек докато е жив. Който иска, да си прави пенсионни ЗАСТРАХОВКИ колкото си ще! Тия глупотевини да се плащат колосални пенсии на полицаи, военни, държавни служители и партийни секретари просто приключват! А пък ако разберете НОИ колко струва със заплати, режийни и имоти, свят ще ви се завие!

10

Обективен

преди 2 години

Всичките тези проблеми, които е изредила Ковачева, отпадат ако се приеме единственото справедливо решение - размера на пенсиите да зависи само от годините стаж и от личния коефициент (внасяните осигуровки). Сега размера на пенсиите зависи най-много от годината и месеца на пенсиониране. Това означава ежегодно преизчисляване на всички пенсии с осигурителния доход от предходната година

9

Dora

преди 2 години

Jiveia v evropeiska strana (ne v BG) kadeto pensiite, osobeno poslednite 2g. se preizcisliavat v polza na naselenieto. Ne mogat da se nacudiat, kak v bg. se jivee s takiva pensii. Pitat kade e naroda, kato upravlenieto krade.??!!!

8

Ученика

преди 2 години

Кирчо и Хасанчо са слуги на Капитала...

7

Анонимен

преди 2 години

6 ти Ела да ме направиш на кайма .Не се прави на мъж от Бурса да не ти излезне късмета .

6

При

преди 2 години

Мене, интересното е, че за 2017 и 2019 е дадено увеличението, а за 2018 не. Същото така трудовият ми стаж е намален. Има тотални грешки при изчисляването. За това е необходимо не корекция, а на сгрешените пенсии, а да се издадат нови разпореждания, защото те са си заков акт. Това не желаеят да разберат нито м-р Асенов, нито м-р Гьоков

5

Да

преди 2 години

Права е!Аз, съм един от прецаканите.Моята пенсия е отпусната-2018г. В разпореждането ми има индексацията за-2020 и 2021г. Но за - 2019г.никъде не успоменато защо няма индексацията или каквото е там? Така че реално моята пенсия се осевременява със - 5 процента, А не със лъжливите им 12 процента.

4

До 1

преди 2 години

Младите са здрави и работоспособни,а възрастните са в невъзможност да печелят поради старост и болести.Помисли за времето,когато и ти ще бъдеш пенсионер,дали би искал да мизеруваш.