64

Не се наядохте,

преди 2 години

Алчни ***! Свещи да си купите с тези крадени пари, фармафиоти гнусни!

63

смях в залата

преди 2 години

да си сменят фризирите и ветрините с по економи4ни,

62

1

преди 2 години

Драги аптекари,ние пенсионерите,които сме най-масовите ви клиенти,също изкахме индексации на пенсиите ни ,но уви,останахме излъгани,затова по4акайте малко,за да си полу4м през февруари,обещаните индексирани пенсии,и тогава запо4нете,вашето индексиране.

61

УЧЕТЕ

преди 2 години

И ВИЕ ЗА ФАРМАЦЕФТИ-НО СТЕ ***-НИКОЙ НЕВИ ЕВИНОВЕН-кото отидете да работите тогава ще говорим,вие искате всичко да ви е без пари-това го имаше при социализма

60

Не ги е срам

преди 2 години

През цялата пандемия техните печалби скочиха до небето. Докато хората оставаха без работа принудително !

59

Joro

преди 2 години

Не е вярно, че са регулирани цените в аптеките. Много са различни. Едно и също лекарство съм го купувал в различни аптеки на цена от 20 до 32 лв.

58

влязохме в спиралата

преди 2 години

Току-що се връщам от квартален магазин, в който платих 4 лв за буркан бамя при цена на рафта 2.70. Обясниха ми, че цените се променят през час и не смогват да коригират етикетите. Тихичко ни вкараха в глобална хиперинфлация.

57

Ами

преди 2 години

То и аз искам по висока заплата. Заради скока на газта тока бензина дървата храните и лекарствата... Не е ли малко нагло при най високите цени в аптеките в Европа, да искат прекупвачите на лекарства по големи надценки !?

56

гнусни търгаши

преди 2 години

Я да ви върнат като едно време в Аптечно за 150 лв., та да си спомните какви о.р.ъ.ф.л.я.ц.и бяхте.Мизерникът вдигне ли си носа.от калта и започва с претенциите.Че да не би лекарствата в аптеките да ги произвеждате бре, нагляри. Един хладилник, климатик и касов апарат колко ток дърпат..????Оборотът върви, опашки повече от всякога пред аптеките, а те писнали за тока. Като не ви изнася фалирайте и да останат тия, дето не пискат,че тока си не можели да плащат.

55

Анонимен

преди 2 години

#55 Пазарна икономика, но и заплатите и пенсиите трябваше да станат европейски, нали сме в ЕС, а де факто-не сме!!!

54

Анонимен

преди 2 години

Още ли не сте разбрали, че основното при пазарната икономика е дефицита. Дефицитът се прикрива чрез закона за търсенето и предлагането, който уж регулирал цените. Примерно 1 милион човека имат нужда от някаква стока или услуга, а тя е налична за 1000 от тях. За целта вдигат цените толкова, че само 1000 да имат парите за нея и готово. Стоката може да е лекарства, ток,...

53

онзи

преди 2 години

Хора, една средно голяма аптека в голям град, прави месечен оборот от 200-300 хил.лв. Ако при този оборот не може да се поеме увеличена сметка за ток от 200-300 лева, по-добре да затварят подобни аптеки. Те утре за нещо друго ще реват и все ще искат. Нали искахме пазарна икономика? Това е пазара. Най-неефективните да отпадат и да дават път на по-ефективните. Всички реват от високите цени, а не калкулират, че половината от сметките ще им бъдат възстановени от държавата.

52

До 55

преди 2 години

А ти за кого подрипва, сподели, пък може да се вразумим, ние грешниците?

51

Пазар

преди 2 години

Искахте пазарна икономика, имате пазарна икономика. Защо искате тогава регулирани цени? Който има пари ще си купува лекарства, а който няма, няма да купува. Това е пазарната икономика и Закона за търсенето и предлагането.

50

До 53

преди 2 години

Нали за такива копаене на дъното подрипвахте и ревяхте като магаpета по площадите след 1989 година. Това искате вие, това получихме всички. Сега защо се оплаквате?

49

Анонимен

преди 2 години

Няма пари за аптеките. Всички налични пари отиват за заведенията

48

Анонимен

преди 2 години

Извода: скъпи лекарства, скъп ток, увеличение на хранителните продукти, безпаричие и за разкош- никакви превантивни мерки?!!!, тоест насила масово заразяване и мор. Ако пенсионер например се разболее-откъде пари за лекарства, за ток, за нормална храна, но ще го драснат в графа-заминал си е от ковид. Копаем дъното!

47

село

преди 2 години

До33.СМЕТ,АМА ЗЛАТНА,не като в,,сливи,за смет''.

46

фен(бивш)

преди 2 години

Закъсняхте,кузум.

45

22

преди 2 години

И какво - надценката да се увеличи. Преведено това означава потребителя да им доплати скъпия ток. И кой е потребителя - пенсионери и хора с ниски доходи, които също ще плащат скъп ток (макар и малко да го отлжиха, но от март и за народа ще е с нови щени)