69

Анонимен

преди 2 години

на какъв кръстопът сте , глуха провинция , Скопие е малък провинциален град , затова и ви залъгват , иначе досега да са ви прилапали ЕС , само политически са причините заради Албания и базите на американците там , винаги сте ходили некаде на гурбет да не умрете от глад

68

Анонимен

преди 2 години

До 1918г за българите 1918 г. Македония се бие на страната на България, но губят срещу Сърбия, Франция, Англия и Гърция.

67

1918

преди 2 години

Антон Страшимиров -за българите А познатъ е македонецътъ, като службашъ: той се нанатурва, крѣщи, лавира, налага се даже съ юмруци, съ револверъ, сѫщо като на пазаря, кѫдѣто надвиква другитѣ и се мѫчи съ шмекерии да конкурира на сѫщинскитѣ спекуланти. Тази е психиката на нашия южанинъ:

66

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko България нали ви предлага точно бизнес, ама вие се дърпате. Вие получавате парите и бизнеса, а ние получаваме историята си чиста и незамърсена от натрапници. Много е изгодно за вас, но вие не искате. Няма как да имаш всичко.

65

1918г за българите

преди 2 години

.Македонецътъ въ общи черти е планинецъ и като такъвъ принуденъ е да странсвува за прѣхрана, та е спекулативенъ, а въ пазарния шумъ и немалко "шмекеръ". Но той, като южанинъ, а още и съ твърдѣ кръстосана кръвь, проявява изненади и странности, та не може да се счете за сигуренъ спекулантъ. Македонецътъ не е религиозно затворенъ и оформенъ като евреина, не е лукаво флегматиченъ и подложенъ, като ерменеца, и досущъ нѣ*** рафинитета на гърка. Наопаки, той е неспокоенъ, по-скоро се нахвърля,

64

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Разбрам, че ставате пак зависима бивша или римска Македония или антична Македония нали. И нямате нищо общо с България и с претенции към наши хора и история. Ставате си гърци, рими и ОМО Илинден почва правата в Гърция и ни оставя на мира. Браво ако го направите, но ние все пак си имаме едно наум, че да не вземе и Гърция ако се разпадне и станете пак независими.

63

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Гърция има 800 милиарда евро външен дълг или около 5 пъти производството и го отложиха за 2100 г. Имат хотели но с корона не знам какъв туризм и бизнес въртите.

62

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko И за България е по-добре така. Ставате си гърци и антички македонци и се отказвате от българска история, а Гърция може да ни върне Тракия и беломорието, а вие местите столицата от Скопие в Солун, но Пендаровски няма да е президент, а Мицотакис. България няма претенеции към гръц ката история и няма македонски език а гръцки.

61

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Конфедерация Гърция Северна Македония ще е е името или просто Гръцка федерална република?

60

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko С Гърция преговаряте 30 г. за едно северна в името.:::) И сега федерация с Гърция е още по-добре за нас. Ще учите гръцки а кирилица и Самуил си остават за България , щото гърците са признали, че Самуил и кирилицата са бг. Македонският език също отпада. Гърците признават само гръцки. Само залудо толкова усилия да се направи нов македонски език.

59

До 5 ко

преди 2 години

И на какъв език ще си говорите в Конфедерацията с Гърция? На " македонскиот"?

58

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Радев иска български народ в Македония а не малцинство. Не вярвам да се съгласите. Ние не признаваме македонски народ така че нищо няма да постигнете и вие. Остава ви независимата държава която ще стане Албания или Сърбия, но няма да е Македония и ОМО Илинден но като няма македонци и ОМО Илинден си заминава. Можем да прегоряваме повече и от гърците. Турция чака 60 години. Нищо няма да направите с ОМО или без ОМО.

57

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Македония независима? Гледаш ли какво си написал. 1991 г. е независима а при Гоце Делчев е турска или югославска. В България има 2 милиона македонци които са българи бежанци от войните когато не е имало никакво ОМО Илинден да защити правата. На колко българи ОМО Илинден защити правата в ЕСПЧ а. Нула. ОМО Илинден търси някакви права от България и явно е създадена с такава цел срещу България. Няма как да ви уважаваме докато ни забивате нож или си служите с подобни средства.

56

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Защо пишете тогава, че българите са македонци. Ето Гоце Делчев е българин а вие го пишете македонец . Погребан е в Македония, защото Македония е била българска нали, а не защото Тито е наредил на Димитров..

55

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko И българите имаме право на мнение все пак. Ще видим кой какво е правил и кой крив . накрая ОМО Илинден ще се закрие както и македонската държава. И Гоце Делчев не е и не е бил македонец. Когато признаете истината, тогава ще върнете парите от делата.

54

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Къде са правата на българите от Македония след 1919 г. и след 1949 г. и след 1991 г. когато се отказва да учат български език и се обявяват за македонци а езика им за македонски. ОМО Илинден мой човек се мъчат нахалос и ще трябва да върнат всички пари на България от 16 дела.

53

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Етническо прочиствне е когато караш насила чпвек със заплаха или оръжие да се обяви за македонец. Видял ли си решение в полза на България по тоя проблем. ОМО Илинден нарушават човеките права на българите като го защитават и даже правото н а Гоце Делчев че е българин и хиляди други. Видял ли се някое дело на тоя "съд". Просто българите не сме отмъстителни както вие.

52

Анонимен

преди 2 години

До 5-ko Човешки права и военни престъпления са свързани както виждаш. Македония прави етническо прочистване, което е военно престъпление, а ОМО Илинден се опитва да съди България, че иска да изгони от територията си организация която зашитва македонски и сръбски военни престъпници.

51

Анонимен

преди 2 години

къде виде макета у благоевград ако да е пиринска македония ,не сте антични македонци , шегата настрана ако че кекате само това е приликата , Алескандър Македонски е минал през благоевград транзит

50

Анонимен

преди 2 години

тоя цинцарин ли е какъв е