13

Анонимен

преди 2 години

Ама така ще стоплим цялата планета а не само себе си :)))))

12

Край

преди 2 години

Абе нещо не вдявате. Въглеродния двуокис се отделя при всякакво горене на въглероди - също и на отпадъците. Няма филтър които да ви го хване. 1млн. години човека е горил и се е греел сега забраняват горенето. На всичко.

11

akudд

преди 2 години

До Анонимен 13 в тецовете всичко се изгаря на много висока температура........

10

пак до 5

преди 2 години

нещо, което в циментовите заводи не винаги е възможно, тъй като технологично те са били предназначени за изпичане на вар, глина/клинкер и т.н., но при по-нисък температурен режим. По ред причини даже и в специално предназначените за целта инсценератори не може да се постигнат достатъчно високи температури, с които да се предотврати изцяло отделянето на диоксини/фурани при горенето.

9

пет,

преди 2 години

някои занимаващи се с управление на отпадъците по света предлагат една проста схемичка на пречистване при горене на отпадъци: ел.статичен филтър, baghouse, селективен каталитичен редуктор, scrubber + задължително управление на температурата и химията на горене. А и система за непрекъснат 24 часов мониторинг. Сега ми кажи, в кой точно от нашите циментови заводи го има този комплект? А и при горенето на пластмаси/въглища! за да се намали отделянето на диоксини/фурани се гори при висока температура

8

Анонимен

преди 2 години

ТЕЦовете са СТРОЕНИ през 60те години, технологията им е от палеолита - топлиш вода с огън. ТЕЦовете не стават за горене на отпадъци, понеже отделят всякакви отрови през комина. Дали ще гориш парцали, гуми и лакирани мебели във Факултета или в ТЕЦ, все тая.

7

тито

преди 2 години

Малко ни беше от 1963 година "Кремиковци" , СЕГА завод за изгаряне на *** до ТЕЦ "София" ? Този завод ще е на 1000 метра от Лъвов мост ??? Погребахте София заедно със самоковската лейди.

6

Анонимен

преди 2 години

Това вече е върхът! Обясняват ни, че да горим въглища и дърва не е екологично, но да горим *** е?!?? Също така гей-двойките и гей-браковете са демократичен избор, но нормалните семейства и двойки са едни ***, които не дават на обществата да де развиват?!? Т.нар. Зелени ще ни погубят

5

Анонимен

преди 2 години

Недоразумение е да се гори *** на 5 минути от центъра на един от най-замърсените градове в Европа. Отделно тежкотоварната техника ще разбие още повече и неподдържаните пътища и на всичското отгоре искат да изградят завода нарушавайки или прескачайки купища задължителни оценки и то със заем, който Софиянци ще изплащат над 60 години.

4

Анонимен

преди 2 години

Много дежурни лъжи. В частните циментовите заводи има специални много скъпи филтри. За Топлофикация кой ще плати 190 млн Евро за един филтър, навярно гражданите на София?

3

Анонимен

преди 2 години

Затваряй!

2

В.

преди 2 години

Какво ще кажат американските консултанти на Топлофикация? От Америка за България? Да не станат парното и *** пет пъти по скъпи!

1

Анонимен

преди 2 години

Другаре спите ли?