27

730=374евро

преди 2 години

730лв са предостатъчно, при условие че имаш друг доход и ходиш на работа САМО за удоволствие. Ако трябва да се оправяш само с толкова или имаш семейство, деца, възрастни на главата,...просто не ми се коментира. Според мен тези дето дават такава заплата, трябва да пробват един, два месеца да живеят с толкова. Ние като цяло не сме солидарни, не уважаваме чуждия труд, мислим се по-по от другите...и затова сме лоши работодатели

26

Танас

преди 2 години

Кики и очко ни *** също кат боко 1839

25

Анонимен

преди 2 години

Е, то ако ГЕРБ не беше управлявал в последните 12 години, сега минималната заплата щеше да е над 1300 лева.

24

В.

преди 2 години

Остава да назначат и всички български граждани на дэржавна заплата 750 лв. Поне да има справедливост. А то само за роднини.

23

Анонимен

преди 2 години

Държава с малко, застаряващо и изчезващо население да се разчита на евтин труд, като конкурентно предимство е страшна идиотия. Явно избирателите толкова си могат, да дават власт на такива.

22

Анонимен

преди 2 години

Плосък данък + заплата 365 евро заплата = на два милиона пенсионери, един милион неграмотни роми и 10 милиардера цялото население на България. Очаквайте скоро.

21

Анонимен

преди 2 години

Ако не е постижима, закривай държавата, в Германия е 3840 лв. Ако работиш по 40 часа на седмица, а стоките в магазина са същите цени, а някой работи и по-евтини дори.

20

Алооо

преди 2 години

МРЗ трябва да е минимум1000 лв(нето) за да се говори, въобще за нещо.С тия смешни 730лв.,които са и бруто,не можеш само комуналните сметки да платиш,па камо ли ако имаш дете или деца. ПП(Поредните П/ед/а/л/и)и компания са дошли да си направят врътките, да краднат някой лев чрез фирми калинки и колкото избутат и аре кой от къде е.Не че боко не го прави това 12 години, всички са еднакви.На никого не му пука за България, това е истината. Докато има продажници дали на изток или на запад все тая.

19

Ром"с

преди 2 години

Вдигането на мин заплата до 730 -750 заплашва малките фирми които наемат работници ...трудно ще оцелеят с тези заплати ,защото човешкият ресурс в България е малък и не става ей тъй...искме толкова да е минималната ... .За да се плаща га работника не 2 ,а 3 домати ,то трябва да се произведе и да се продадат 10 домата а той си произвежда продава преишните 7-8 и при това се увеличава еликтричеството,горивото,доставката... . Работника ще продължава да работи по 5-6 час и 2-3 във Фейса да седи .

18

Тираджията

преди 2 години

Аз когато бях на 19 или 20 години взимах към 700-750 лева заплата.Това беше 2010-2011г.Трябва да си супер *** да бачкаш за тия пари в момента.

17

До жълти стотинки

преди 2 години

И тогава рязко 99% от населението ще започне да работи на МРЗ!

16

Анонимен

преди 2 години

И ако я увеличат, резко ще скочат договорите на половин работен ден или на хонорар и частника пак няма да внася осигуровки, а работникът пак ще е ощетен. С минималната заплата са обвързани и разни държавни такси и налози, демек и таксата при джипито ще стане по-висока. Единствена полза ще имат чистачките в министерствата.

15

жълти стотинки

преди 2 години

При минимална заплата 730лв, данъкът е 73лв. Накарайте ги да въведат необлагаем минимум от 500 или 1000 лева. Без необлагаемия минимум, данъкът не може да се нарече "плосък".

14

До Еди Кой си

преди 2 години

Все пак и КТБ беше организирана от ДПС по заръка на Ердоган защото той отлично знаеше, че любимата му ханъма за да е сигурна в мястото си в харема му ще спре и АЕЦ Белене и Южен Поток. дПС врътнаха КТБ номера, редовите комунисти поискаха Боко ханъм пак на власт и султан Ердоган се уреди чрез Боко ханъма, България да му завърши турския поток, че и от новите АЕЦ-и които строй да купуваме турски ток защото ние скоро АЕЦ няма да имаме! Боко ханъма е турския троянски кон в съвременната ни политика!

13

Марин

преди 2 години

Познавам много хора, които работят на минимална и получават другите пари на ръка. Хубаво е да се концентрират върху некоректните данъкоплатци, тогава нещата ще се нареядят от самосебе си. А не берзазборно да вдигат мин заплата, пенсии, помощи без конкретни мерки.

12

До Еди Кой си

преди 2 години

Все пак Боко ханъм усвой освен хомопалъмите, доста и от дребните тарикатлъци от учителя си дъртия комунист бай Тошко, е да тръгна си с по широка халка, но научен как да гласи държавата за колапс и да събаря икономика преди сдаване на властта. А вие по стар комунистически обичай обвинявате автоматично които сега е на власт без да проследите нишката до виновния за ситуацията. Боко може да е проста, но познава манталитета на редовия гербер, знае отлично, че 1+1 е сложно за вас и ви мързи да мислите

11

До Еди Кой си

преди 2 години

То след ордата крадливи роми от харем гроб е нормално икономиката ни при най малкото сътресение да колабира! Това са си изпитани комунистически чалъми които Боко ханъма усвой под юргана на бай Тошко, като ще падаш от власт сриваш всичко и се дърпаш за да може тиквениците да нахлуят новите и да се дойдат да те молят да се върнеш. Нищо ново на този свят!

10

ЕДИ КОЙСИ

преди 2 години

До Анонимен-12 ЩЕ СТАНЕ СТИГА СТЕ БЪРЗАЛИ. СКОРО И МИЛИОНЕРИ ЩЕ СТАНЕМ ПАК КАТО 96-97г.

9

Анонимен

преди 2 години

В Румъния е вече 515 евро и в България трябва да стане най-малко 515(1030лв.) евро

8

До Програмист

преди 2 години

Стига с тия програмисти..........................или ще си ядете програмите, ако няма кой да произвежда храна................аман от вас.............не сте най-важните на света!!!