31

Анонимен

преди 2 години

Поета Ботев го е казал"Тежко брате се живее сред глупци неразбрани".

30

Анонимен

преди 2 години

"Абе в България всякаквик ли могат да станат професори, и експерти?" - Откакто ГЕРБ прокараха поправката в закона за развитието на академичния състав, вече процедурата за получаване на професорско звание е много по-улеснена. Всички ВУЗ'ове се напълниха с професори. Скоро професорите ще са повече от студентите.

29

Анонимен

преди 2 години

"Едва ли ще имаме вече поети като Ботев.Сега "идеалите" са други." - Сега идеалите на управниците ни са да краднат народни пари, да ги трупат в чекмеджета и по офшорки и да се съзтезават по магистралите с луксозни дизеляци.

28

Анонимен

преди 2 години

Хайде сега и Ботев изкарахте античен македонец.

27

vlady

преди 2 години

Ботев се е обърнал към арменския епископ, изпълняващ функциите на омбудсман на Букурещ и му е благодарил за добрите богоугодни дела.

26

Анонимен

преди 2 години

То и представите за Русия са от социализЪма: лъжеха ни, че ни били "братя", а те през цялото време се опитват да ни затрият.

25

БЕН

преди 2 години

В размирни времена се раждат истински родолюбци и гении.Има цял куплет от стихотворението му в музей В Лондон където в четири реда описва жива картина на живота.Такива жертвоготовни гении вече не се раждат в нашето гнило общество.дА не говорим иза други гении каго Вазов, който не разбирал социализма .

24

Анонимен

преди 2 години

Толкова много глупости в една статия. И разбира се, че са го убили неговите, Обретенов по всяка вероятност. Как и защо, отделна тема.

23

Роза

преди 2 години

Изобщо не ме интересува дали е бил социалист или десен.За мен Ботев е преди всичко гениален поет-родолюбец и е загинал заради идеализма си.От всичките му стихотворения лично аз най-много харесвам "Хаджи Димитър",защото е най-мелодично и пресъздава една приказна картина.То е ненадминат шедьовър в бълг.поезия.Едва ли ще имаме вече поети като Ботев.Сега "идеалите" са други.

22

Анонимен

преди 2 години

Иначе на единия прасец имаме татуировка Ботев на другия Левски.На гърдите "България над всичко" Скачаме пияни в Тунджа за кръста и ревем "Българи-юнаци".Но фактите са жестоки.

21

ВМРО

преди 2 години

До 17 Ти не си стъпвал във ВТУ щом приказваш подобни глупости за един от най знаещите Византолози в университета, а пък аз съм завършил История и проф. Павлов ми беше преподавател! Още повече той, заедно с Тютюнджиев още бяха доценти когато издадоха брошурата за последните десетилетия на България преди завладяването и от османците, разкривайки фактологията от царуването на ( непознатият ни до тогава) цар Константин 1396- 1422 година!

20

Анонимен

преди 2 години

"Тежко,брате,се живее между глупци неразбрани;".Какъв хайдук е Ботев?Старите войводи Тотю,Хитов,дядо Желю искат пари за да водят дружината и затова поета литератор Ботев сам се предлага.Във Врачанско всички българи се покриват,дори вода не им дават.в един ден са убити 15 четника и 23 са ранени.Ботев мисли за самоубийство.Такива сме били и такива сме.

19

Анонимен

преди 2 години

Пламене,жалък си.Не се докосвай до Ботев с тези манипулативни твърдения.Ако си истински българин,помълчи,прекръсти се и това е достатъчно.Всеки от нас е чел Ботев,изучавали сме го.Не си ти човека да казваш социалист ли е ,хипар ли е или нов демократ.

18

соца е зло

преди 2 години

Символ верую е фалшификат. От там някои го смятат за социалист. Но той не го е писал и не е знаел за него.

17

къш социалисти

преди 2 години

Дори да намерят цяло стадо социалисти под Ботев, той не е бил социалист. Просто социализма като мъртво родено дете се опитва да намери някаква интелектуална поддръжка.

16

Анонимен

преди 2 години

След Левски се хванаха и с Ботев. Девиз - Да пренапишем историята политкоректно. Нискочелия г-н павлов да вземе да разгледа творчеството на Ботев преди да плямпа. А най-добре да оди да си татуира едно "Отечество" на шкембето.

15

Идеалист

преди 2 години

Уважаеми е проф. Павлов, не се заиграваите отново да променяте политическото битие на този идеалист и смел човек. Аз не съм левичар, но това, което съм чел от него ме е убедило, че ляво. Ботев е с определено ляво мислене. Безумно смел и голям ПАТРИОТ!

14

Виждал го

преди 2 години

По скучни лекции от на тоя нямаше във ВТУ..Нищо не му се разбираше.Този субект е издиган политически в т нар демокрация.Точно той политизира всичко.

13

Анонимен

преди 2 години

Абе в България всякаквик ли могат да станат професори, и експерти? От къде никнат тия?

12

Анонимен

преди 2 години

До Даа 14 По-скоро е бил, като първите християни. Социализъм и комунизъм се изцапаха доста от злоупотреба с тях.