9

Радослав

преди 2 години

Хайде стига с тия пенсии, преизчисление и харчене на пари за глупости! Индивидуални партиди! Като си внесъл 100 лева да ползваш 100 лева + лихвата и толкова! Който колкото е внесъл, толкова да взима! Ако умре по рано парите да се наследяват и да приключва целия цирк! 100 години се занимават с глупости, а скоро няма да има кой да им заработва раздутите пенсии! Да не говорим, че това изкуствено увеличение на пенсиите изравнява мързелите с работилите и стимулира хората да крият доходи!

8

Анонимен

преди 2 години

Гьоков: "Таванът на пенсиите трябва постепенно да отпадне, и всеки пенсионер да получава пенсия според осигурителния си принос, без да има ограничения." 1800 лева заплата 50 години, при 20% принос, е пенсия 1800 лева за 10 години и после на социална пенсия при бедност. Златното правило е - за да се изравни приносът понеже 500 лева от преди 35 години купуват колкото сега 2500 лева. инфлационен коректор. Така не е нужно преизчисления. Осигуряване от раб.запл. към НОИ е от 2000г., приносът!?

7

Анонимен

преди 2 години

ОБЕЩАВАХА ДА УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ С 12.5%А УВЕЛИЧИХА С ОКОЛО 7.6%- ИМАМ 45Г СТАЖ- ПОРЕДНАТА ИЗМАМА НА КИРО ЯЗОВИРО- НЯКЪДЕ В НЕТА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ГРАФИКАТА НА ГАЗИЕВА, КОЯТО КАЗВА, ЧЕ ТРИ ДНИ ПРЕДИ СНИМКАТА ЯЗОВИРЪТ Е БИЛ ПЪЛЕН,КАТО ПРИКАЗКИТЕ НА ОНЯ С ДАМАДЖАНИТЕ ТОЙ ГОВОРЕЛ ПОЛИТИЧЕСКИ, БИХ КАЗАЛ СЛЕД ДАМАДЖАНКА РАЗБИВАТ ДЪРЖАВНОСТТА И ТО УМИШЛЕНО ТЕ ТАКОВА Е НЯМАЛО, ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ ОТ КОВИД И ПО ИНФЛАЦИЯ- ПРОМЯНАТА НИ СЪСИПА САМО ЗА 1 Г. НЕ ХРАНЕТЕ ГОЛЕМИ НАДЕЖДИ- УВЕЛИЧЕНИЕТО Е СИМВОЛИЧНО

6

Анонимен

преди 2 години

Вчера един по БСТВ дъртак, да стане таванът 1800 лева. Гьоков: "Таванът на пенсиите трябва постепенно да отпадне, и всеки пенсионер да получава пенсия според осигурителния си принос, без да има ограничения." 1800 лева заплата 50 години, при 20% принос, е пенсия 1800 лева за 10 години и после на социална пенсия - ако е без доходи. Златното правило е - за да се изравни приносът понеже500 лева от преди 35 години купуват колкото сега 2500 лева. инфлационен коректор. Раб.зап.към НОИ е от 2000г.

5

дедо Ташунко

преди 2 години

Доре, да си жива и здрава и помни: не е важно колко пенсия взимаш, важно е колко десетилетия наред взимаш пенсия. Пожелавам ти да взимаш пенсия още 4-5 десетилетия!

4

Анонимен

преди 2 години

на всички депутати и родителите им с пожелания да живеят на такива пенсии и такива заплати като мнозинството хора у нас- от благодарните български пенсионери и работещи бедни..

3

Анонимен

преди 2 години

Аз имам подадено заявление за преизчисление на пенсията по стаж и осигуровки от 01.06.2021. Срокът за изготвянето е 4 месеца. 5-ти януари сме и още не е готово. От НОИ отговарят само: "работи се"!

2

Анонимен

преди 2 години

А при мен преизчислената пенсия с добавката от 60 лв. ще е с около 30 лв. по-малка спрамо декемврийската пенсия! Пак ни излъгаха!

1

Дора

преди 2 години

Пенсията ми е увеличена с около 7%, очаквах повече, но наистина с временната добавка от 60 лв. общата сума е близка до получаваното през декември, сега - с 2 лв. по-малко. Благодарна съм на това, но предварително създадоха малко по-големи очаквания. Пенсионните разпореждания са вече качени на сайта на НОИ (поздравления, че са се справили навреме), направих си справката с ПИК на НОИ.