40

Анонимен

преди 2 години

Ако имаше хубави плодове и зеленчуци на нормални цени щяха да се ядат, но тези *** на тези цифри даже не се поглеждат. Някога вноса беше на качествени продукти, а сега на *** на Европа. Не може ягода да ти храна като ябълка и мандарина с която се бориш да я обелиш, за вкус да не говорим, няма никакъв.

39

Правда

преди 2 години

Как няма да се консумират малко плодове и зеленчуци в България в тази криза,геноцидна грабителска политика на корумпирано правителство заграбващо милиони от ЕС,а плащаща пенсии и заплати далеч под минимума за оцеляване,при нарастваща безработица, като дори повечето работещи имат под минимална заплата и то със закъснение от 2 месеца. А и бг земи са разпродадени и изкупени от турци и цените на полезните храни са безбожно високи и непрестанно увеличаващи се

38

Анонимен

преди 2 години

Българите консумират много плодове, ама в дестилиран вид.

37

Айшето от Сливен

преди 2 години

Кът пугледни чувек цените и качеството на вноса на плодуве и зеленчъци и ша видите причината

36

Анонимен

преди 2 години

До Иванова 38 Повечето коментиращи не сте обърнали внимание, че анкетираните сами са посочили колко плодове и зеленчуци приемат, а не става въпрос за статистика.

35

Иванова

преди 2 години

в тези класации никой не отчита производството и консумацията от дворните градини.В Ирландия произвеждат ли зеленчуци в дворовете си ?Така че тези изследвания и класации на ЕС са правени като са гледали през кривите краставици.

34

Анонимен

преди 2 години

Най-големият екологичен проблем пред човечеството е изчезването на почвата. За него никой не говори. Няма и Грета :) А ни остават 80-100 реколти.

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 34 Когато е живял Алековият герой, българинът е бил нарицателен за здраве и дълголетие в Западна Европа. Защото е бил земеделец - много физическа активност (земеделски труд), чиста и малко количество храна и спокойствие, липса на стрес. После дойдоха ком.унягите и започна "индустриализацията". Поради голямата беднотия, хората все още си отглеждаха зарзават, но дойде "демокрацията, пост-соц. и станахме модерни - консуматори, клиенти на промишленото земеделие и храни, без контрол.

32

Ццц

преди 2 години

Улесним си живота. Зарязахме градините си , плодородната си земя, сега и претенции имаме. Ама нахалство!! Хем ядем пластмаса, хем ни дънят с големи цени _ Дебелянов и Б,око.

31

Анонимен

преди 2 години

Е как няма да сме на опашката, като Гай Баньосс се реди за баници с маргарин и боза с подспадители, които струват колкото домашна баница с най-скъпите продукти, че даже и повече. Взима си колбаси от тоалетна хартия и им се радва. Това плодове и зеленчуци са глупости, те не засищат. Блъска яко алкохол, хляб и сланина и после се чуди защо е последен в ЕС по продъжителност на живота. Давай там пресоленото кисело зеле и отпадъчните карантии, които нарича домашна храна...

30

Анонимен

преди 2 години

Еми така ще е, като няма вече български домати, само турски, какво да ядеме???

29

Анонимен

преди 2 години

Амати словореда. Ужас!

28

Анонимен

преди 2 години

До dakotabg 22: По това време на годината няма български домати, дори оранжерийни. И на нашия пазар пише, че са български, ама не са. По-скъпите домати, които ги продават за български са по-висококачествени гръцки или италиански. И не са лоши, всъщност.

27

Анонимен

преди 2 години

Но сме на първо по консумация на плодове, които са ферментирали!

26

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 21 Червено цвекло, моркови, 3 вида ряпа, кервиз, айсберг, обикновено и китайско зеле, алабаш, гулия, броколи, карфиол и т.н. Всичко това сурово, подправено със зехтин и лимонов сок.

25

До 26

преди 2 години

Статистика се прави за по-широк поглед над нещата, а ти си мляскаш *** от твойто и съседните села и си живееш в сляпата заблуда на средностатистическия кратунистанец.

24

До Анонимен 21

преди 2 години

"И какви зеленчуци да ям зимата като всичко е пластмаса? Доматите ли, краставиците ли пипера ли...кое?" - Домати и краставици - не им е сезонът сега. Но има зеле, целина, цвекло, моркови, ябълки и круши - късни сортове. Иначе си прав - пластмасата им е по-добре изобщо да не се купува и да не се яде.

23

До Пустиняк

преди 2 години

Верно си пустиняк, щом не си виждал. Ние от години се снабдяваме с млечни продукти месо, плодове и зеленчуци - домашно производство. Част от тях са си наши, другата част - купуваме от близките села от познати хора. В пустинята ви ако не сеете, няма и да поникне. Иначе който иска - да вярва на статистики. Отдавна статистиката не е наука, а политическа пропаганда за наивници.

22

Анонимен

преди 2 години

Само да спомена, че отдавна си мечтаем за турските и гръците домати по нашите пазари, от години в България основният внос на плодове и зеленчуци е от Тунис, Мароко, Алжир и Египет, като основно в Гърция и Сърбия се прави препакетаж на продукцията. Всичко внесено от там има вкус на пластмаса и се пръска с бои и химикали, а самите реколти се поливат с остатъчна промишлена вода от заводите им, защото е безплатна. Който иска да вярва, резултатите са налице...

21

Пустиняк

преди 2 години

Писали са в статията, че това е в резултат на анкета, допитване. Нашите пак се пуснали да обясняват и оправдават. Садили си сами виждаш ли, в територията дето наполовина е зарината от ***, ходили по пазари от "честните" продавачи да купуват, от чуждите магазини не купували, зимата не ядяли зеленчуци и плодове. Истината е, че в Кратунистан се ядат най вече масово мазни долнопробни баници, гнусни пици от гранясали тави, кебапчета от и бог не знае какво...