35

Банките ни са

преди 2 години

кокошкарски.Разчитат на лихви по кредити и на такси за всичко.Така генерират печалбите си,които никак не са малки,а са в размер на десетки милиарди годишно.Осигуряват хипер заплати за висшите банкери,които,за разлика от западните си колеги не носят рискове,защото не предприемат рискови,но с голяма печалба инвестиции.Обяснете ми защо да държа парите си в банка?Заради принудата плащания над 5000 лв да са банкови?Има начин този рекет да бъде заобиколен.За да ходя в банка,чакам опашка,плащам такси?

34

Анонимен

преди 2 години

Пейпал му е майката, ама по традиция избягват третия свят така че скоро нямаме шанс с тая система.

33

Анонимен

преди 2 години

Аз съм се оженил за банката.Моят работодател работи само с две банки в които е акционер.Кредит от друга не можеш да изтеглиш,заради лихвите.Фирмата е с 2500 души персонал.Смятай..лесно е.

32

Анонимен

преди 2 години

"Не искаме да се отворим към кредитните карти" ми не искаме, ние не сме стока! Да ползваме карти, че да ни следи сульo и пульo какво и къде купуваме. Да не говорим пък за умниците, които си ползват телефоните за подобен род дейност, техните данни дори са по-евтини.

31

Анонимен

преди 2 години

Държавата е наложила получаването на заплатата в банка,тогава да плаща таксата на банката.

30

Do 36

преди 2 години

Ако ти трябва само за получаване на заплата, има дебитна карта EASYPAY. Получаваш си заплатата по сметка там. Без месечна такса и без такса за теглене от който и да е банкомат в БГ два пъти месечно. Но картата е BCARD, не може да се ползва за онлайн покупки, само може да се плаща на POS терминал в страната и да теглиш кеш от банкомат.

29

Анонимен

преди 2 години

в Булбанк по безсрочна сметка в лв.таксата на месец е 4лв.сега ще я вдигнат още.няма ли кой да ги спре.

28

Бай Тошко

преди 2 години

Като чуя коментар на тоя Тошев и се скъсвам от смях. Само растежи му пред очите. Тише, не са ипотечни вече тия кредити. Станаха импо-течни последните месеци. Може би над 5 млрд. А може би комета прелита над Кремиковци. "Може би" е думичка за врачки и екстрасенси. Анализаторите работят с конкретни цифри и числа. Не кълнат за дъжд и скок на цени.

27

Анонимен

преди 2 години

няма ли кой да озапти БАНКИТЕ?

26

Иво

преди 2 години

Сметката ми е в TSB Шотландия,годишна такса 6 паунда за всичко-обслужване,теглене ,внасяне...Работя 20 мин за да си я платя.Обаче офисът на банката се обслужва от две служителки,а не от 22 като в ОББ,повечето неща се извършват онлайн,подмяна на картата става по пощата,не съм стъпвал в банката от пет години.

25

Анонимен

преди 2 години

Някой може.ли да каже как да плащам възможно най-малко месечна/годишна такса на дебитна карта?

24

До овчаря 8

преди 2 години

Българският лев е в борд с Германската марка/Евро. Левчето ще ти падне като се върнеш в 1997ма. Или ако Кирчо и Кокорчо не ни изкарат от валутният борд и евросъюза. Тогава ще играем кючеци и казачок едновременно.

23

Анонимен

преди 2 години

Ало,банкера,защо и е на баба Гица от Долно Нанагорнище кредитна карта,като си има дебитна?Да я набутат с такси ли?Ей ,не се наядохте,от долната страна на тревата нищо не ви трябва,не разбрахте ли?

22

Признавам единствено

преди 2 години

Супер- банкера Хам-хум Пърцумян, когато дава интервюта и слатко си реже луканка, (тайно от баба арменка) в огромната си бяла кухня, около 4етиресе квадратни метра!

21

Анонимен

преди 2 години

Най големите крадци са банките.Имам заем ,който са обвързали с кредитна карта,която на мен не ми трябва ,но ми взимат 45лв годишна такса за нея,отделно ми плащат ток и вода/пак условие по кредите/ 18лв год,такса за обслужване 4,5лв/месечно,теглене от банкомат 0,40лв......

20

Анонимен

преди 2 години

Това не е вярно. Само един пример. От портфейл в биткойн към крипто борса 25 - 28 американски цента . После за същата сума към БГ банка само трансфера 4 евро . Смятайте колко пъти е по скъпо да се ползват банките . Най лошо е при цигарите. Цената на цигарите е фиксирана ама на банковите такси не е и в краен случай търговеца губи пари ако ви продава цигари с банкова карта ;) Тези такси също ние ги плащаме .Търговците просто ги начисляват към цената . Таксите на банките са огромни

19

циник

преди 2 години

Един друг корифей на банковото дело, пре0и 10тина години се заканваше, че ще дойде време да се молим парите ни да са в банка и да си плащаме за това ... е и неговото време дойде Бог си поиска предсрочно кредите и го прибра.

18

АнонимеН

преди 2 години

До Анонимен28/ТЕЗИ 2 ГОДИНИ БЕШЕ ОСНОВНО КОВИД ПАНДЕМИЯТА! СЕГА Е РЕД НА ВАКСА-КОВИД ПАНДЕМИЯТА ,А ТЯ ЕДВАМ ЕДВАМ Е СТАРТИРАЛА В КРАЯ НА 2021-ВА!

17

АнонимеН

преди 2 години

КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ АКО НЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ, ЧЕ ИМОТИТЕ ЩЕ СЕ КАЧВАТ ЗА ДА СКЛЮЧИ ПОВЕЧЕ ДОГОВОРИ ЗА ЗАЕМ , НЯМА ДА Е СЕБЕ СИ! ТОЧНО ОБРАТНОТО Е! ИМОТИТЕ ЩЕ ПАДАТ, ЗАЩОТО ПАНДЕМИЯТА ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА КАКТО И МАСОВОТО НЕПРЕСТАННО ВАКСИНИРАНЕ! БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ЩЕ СИ ЗАМИНАВАТ НА ПОРАЗИЯ И ПАЗАРА ЩЕ СЕ ЗАРИНЕ В ПРЕДЛАГАНЕ!

16

Един Българин

преди 2 години

До 22 Така е и аз имам почти същите сметки без 7те лв, защото аз такси ако мога не плащам. Ако банките продължават да вдигат таксите просто ще минем към виртуални банки (има две доста успешни у нас) и просто традиционните банки ще дерат пенсионерите и шараните с ипотечни кредити за по 20-30 години. А сега и лихвен % и вниски ще им вдигат...е*аси по-добре да живееш под наем при тези условия. Хем нямаш заробващ договор, хем си гъвкав - утре сменяш работата и квартирата с новоремонтирана :).