65

пенсионерите,

преди 2 години

ВЪН ОТ ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА-като са трудоспособни да отидат в частните фирми и да работят.първо изчислете колко пари ,,лапат,, на държавата- или пенсия или заплата не може и двете-ТОВА СА ТАРИКАТИТЕ

64

Жо

преди 2 години

НАПРИМЕР- Имате 40 г. Втора кат. Това прави 50 г. Трета кат. РЕАЛНИТЕ ви години стаж са 40 и те ще се умножат по новия коефициент 1,35, а "доппълнителните" 10 години (получени от ПРЕВРЪЩАНЕТО) ще се умножат по стария коефициент 1,2. ВТОРИ ПРИМЕР- Имате 27 г Първа кат. и 3 г. Трета. Това прави 45 г. Трета кат. РЕАЛНИТЕ години стаж, обаче, са 27 плюс 3 = 30г. и те ще се умножат по новия коефициент 1,35, а "допълнителните" 15 г. (получени от ПРЕВРЪЩАНЕТО) ще умножат по стария-1,2. ТОЛКОВА Е ПРОСТО

63

Я, па Я

преди 2 години

До Жо дали е така? Аз разбрах друго. Смятат реалните години по 1,35 и ако се получи по малка пенсия от настоящата оставят ти настоящата и занапред по 1.2. С други думи, нямаш увеличение. Ако с по големия коефициент получиш съответно по голяма пенсия ти оставят по голямата. Но за мен е без значение, така или иначе ще продължавам да храня едно *** семейство. Разбира се по добра е твоята версия, така ще има по големи пенсии за доста хора. Наздраве ...

62

Анонимен

преди 2 години

До Жо Това добре за втора категория. Боща ми беше подземен работник и има 27 г. първа категория труд, след това е работил още 3 години трета категория. Излиза, че само 27 г. ще му са по коефицент 1.35 така ли да се разбира? защото при 40 г. втора категориа 40 ще му са по коефицент 1.35 и 5 г. по 1.2. По тази логика първа категория труд пенсията пада или грешим?

61

Анонимен

преди 2 години

До Я, па Я Като те гледам,колко си грамотен,най-много което можеш да имаш е един-два чифта скъсани *** и и още толкова протрити чорапи!

60

др.ГретаТюнберг

преди 2 години

Решението на проблема с армията от пенсионирани,която трови държавата с години наред е на финал.Принудителна ваксинация до 3-3 месеца с закон и 5 дози за този мортус дефинитус.1500 лв за вързал кънките усвинен обезитус

59

Анонимен

преди 2 години

Това реалният трудов стаж ли е или общия трудов стаж приравнен към трета категория труд.Защото ако имате 40г.трудов стаж втора категория,тогава би трябвало да имате 50г.трдов стаж приравнен към трета категория труд!4г.втора=5 години. трета категория труд!

58

Анонимен

преди 2 години

До Жо Нещо пак не се разбира, кои са тези " допълнителни години". Аз има 40 г. трудов стаж втора категория други нямам, кои ми са допълнителните години?

57

Жо

преди 2 години

До Vs-----ПРЕВРЪЩАНЕ е приравняването на трудов стаж от Първа или Втора категория към най-масовата Трета категория труд. Всеки 3 години от Първа категория се ПРЕВРЪЩАТ в 5 г. Трета категория. Всеки 4 г. от Втора категория се ПРЕВРЪЩАТ в 5 г. от Трета категория. Сега, по новата система, реалните години трудов стаж ще се умножава по коефициент 1,35, а "допълнителните" години от Първа и Втора категория ще се умножават по стария начин по 1,2.

56

дедо от село

преди 2 години

До ???Никога след 1989г условията за пенсиониране и стойността на пенсиите не отговарят реално на живота!Винаги има уловка ,която ощетява българите,така че братя българи,не вярвайте и сега!

55

Обективен

преди 2 години

Има две причини за най-ниските пенсии. По-важната е, че размера на пенсията зависи от датата, на която се е пенсионирал човека и колкото тази дата е по-назад в миналото, толкова пенсията е по-малка. Втората причина всички я знаете - укриване на доходи, осигуровки на минимални суми и мизерни пенсии. Има разбира се манипулатори твърдящи, че ДС взимали високи пенсии и затова пенсиите на родителите им строителни инженери били ниски.

54

???

преди 2 години

Нещо не схващам. Размерът на пенсията се изчислява като се умножат 4 числа. Как решиха, че като увеличат едно от числата, това увеличение давало по-висока тежест на точно едно от другите три числа? Формулата е А*B*C*D и като увеличаваме примерно B, твърдим, че това давало по-голяма тежест на примерно А!!! А защо не на D или на С?!

53

Анонимен Алкохолик

преди 2 години

Единственото, което имаш е добро въображение господин мюлюцюнер.И ще трябв да те разочарован, не бия и не си правя гавра с трупове деденце, за майк ти съм прав.

52

Анонимен

преди 2 години

Само след 5-6 години. Пенсия от ЕС ще деформира финансовия вид на държавата. Такива пенсионери ще получават по 2000? , а местните по 300?. Тогава ще сме в Евро зоната

51

Анонимен

преди 2 години

Анонимният алкохолик си е алкохолик.Увреден мозък.

50

Vs

преди 2 години

Няма да е лошо да обясните какво значи "превръщане", и някои други термини, защото много хора ще разберат, че ако работиш 30 години на 800 лв. и 10 години на 3000 лв. ще получиш една и съща пенсия! Много неясна, преписана статия!

49

Я, па Я

преди 2 години

До Анонимен АлкохоликВиждам, че успехите на другите много те радват, направо изпадаш в тремор от удоволствие. Добре, че не сме в една стая, че така щях да ти се порадвам, особенно след поздравите по адрес на майка ми. А, збравих да ти кажа, лузар, обиколих света. Имам и 14 метрова двумачтова яхта, бермудски кеч с бушприт и апарел на транеца. Е яхтата е втора рака но пак се брой. Живота е прекрасен, лузар ... Има да си подготвям вечерята за празника, сбогом лузар.

48

Дс чумата.

преди 2 години

Майка ми и баща ми са строителни инженери цял живот са работили и сега са на кажи речи минимална пенсия за да могат да дават на дс ченгетата максимална щото доносите им са много ценни и са продажници им дават и допълнителна мвр пенсия. В Полша приеха закон за намаляване на дс пенсиите а тук кога?

47

Анонимен Алкохолик

преди 2 години

Животът му бил прекрасен, но той лее жлъч в нета заради пенсията му. Скрий се някъде бе дедка. Не ми разказва личните си драми. Всички знаем, как се учеше при комунизма. ***, вероятно се е трудила, но под бюрото на някой тлъст партиец за да те вземат в училище, и на работа.

46

Я, па Я

преди 2 години

До Анонимен Алкохолик разсйваш ме лузар. Нямам баща, израснах полу сирак, майка лека и пръст се скъсваше от работа да ни изгледа. Детството ми беше ужасно. Но живота ми беше прекрасен, Днес с жената правим 30 г. заедно. На 54 г. съм. Имам внуци и живота ми е прекрасен. Не съм разчитал на никого за нищо. И пак да ти кажа, живота ми е прекрасен. Разбра ли лузар ...