55

Мъдреца

преди 2 години

Вчера правилно се предложи в някакъв форум докато атовете се ритат Вие да се затворите устите ,че в стремежа си да свършите нещо полезно да не стане обратното ,да ядете ритници и от двете страни.

54

дедо Ташунко

преди 2 години

дрън, дрън. Защо ни занимаваш, мила ***, с подобни глупави четива?

53

Бавноразвиващ ли си

преди 2 години

"на помощ на поляците идват руснаците и започват операции с които да блокират Хитлер.....ватницитеНападат а не идват на помощ.....идиотиКато теб могат да вегетират единствено около рушкияПародиен център.

52

Анонимен

преди 2 години

До 66Поредният много заблуден историк. Каква тежест е изнесла, като над 2г се крие зад Москва и само Англия води война с Хитлер? Русия няма нито флот, нито модерно оръжие, нито тактика, нищо. Фалит. Чак след като Сащ почват да и носят оръжие, муниции, храна и кво ли не ... започва да се съвзема. Отделно без съюзниците на запад, които удрят с 15,000 самолета цялата инфраструктура и армия на Хитлер... русиияя щеше да си седи до Украйна :)

51

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАми да беше я извоювал ти тогава тази страшна , нечовешка война!

50

Анонимен

преди 2 години

До АнонименГлупости на търкалета, много държави са участвали както могат срещу Хитлер, но Русия е изнесла цялата тежест на войната на гърба си, воювала на два фронта, работили до изтощение във фабриките денонощно, дори деца, гладували, умирали милиони хора в битки във войната, по концлагери и от глад, студ.

49

Анонимен

преди 2 години

СССР иска коридор, за да спре войната в зародиш,след като Чехия е нападната, но Полша и Румъния не го дават, когато Полша е нападната, англичаните не си мръдват пръста, на помощ на поляците идват руснаците и започват операции с които да блокират Хитлер, но имам чувството, че някой умишлено е искал много кръв и тази война и нещата не са толкова прости, колкото изглеждат.

48

Анонимен

преди 2 години

До АнонименРусия със сигурност не си е стискала ръката с Хитлер за Полша, точно обратното, англичаните, които имат договор да защитават Полша, избягват, французите, които също имат договор с Полша, не могат да помогнат, защото са окупирани от немците, СССР, когато разбира, че Полша ще бъде нападната , питат французите,чехите, дали все още държат на договора си с СССР и те казват - да, СССР иска коридор, за да спре войната в зародиш, но Полша и Румъния не го дават, тогава на помощ на поляците и

47

Анонимен

преди 2 години

До АнонименРусия е държава от около 7 век, през 8 век - Киев е станал столица на Русия и е бил векове наред столица на Русия, а Украйна е една изкуствено-измислена държава от 1991 година, отцепили се руснаци от СССР-Русия, наричащи се "украинци", това са фактите и историята!

46

Анонимен

преди 2 години

Някой хора ,още си мислят че руснаците са спечелили войната и са дали 30мил . Жертви:) Каква невежест само.... Кой си стисна ръката с Хитлер да нападнат Полша? Кой влезе в цяла източна Европа и я окупира, без тези държави да са обявили война на Русия? Кой даде на Русия оръжие, техника, самолети и храна, когато цялата им армия беше се скрила зад Москва ?Голяма част от жертвите са Украйнци , а не руснаци. Научи историята клоун

45

Горките руснаци

преди 2 години

Нямат никаква перспектива и мизеруват в тази тъжна и изостанала държава Русия, където Мин.рааботна заплата е 128 евро и 10 мил.работници от 142 мил. население преживяват месечно с толкова, а Още 10 милиона получават месечно по 100 евро, което е социалния минимум !

44

Анонимен

преди 2 години

тази асимилация е продължила около 4 години от 1914 до 1918 г., но Анатантата побеждава във войната и австрийците се махат, но веднага след това идват комунистите и продължават подобна политика, те не задължават руснаците да се наричат "украинци", но създават вътре в самата царска Русия републики, наричайки ги както си искат и така променят идендитета на руснаците и разцепват Русия отвътре на измислени републики. И не е странно, че както комунизма, така и фашизма идва от немците и западна Европа

43

Анонимен

преди 2 години

през ПСВ, австрийците ги нападат и налагат новоизмислената нация "украинци" с която асимилират руснаците, който руснак не е искал да се пише "украинец" е пращан в концлагер или убиван, тази асимилация е продължила около 4 години от 1914 до 1918 г., но Анатантата побеждава във войната и австрийците се махат, но веднага след това идват комунистите и продължават подобна политика, те не задължават руснаците да се наричат украинци, но създават вътре в самата царска Русия републики, наричайки ги както

42

Анонимен

преди 2 години

До АнонименТе винаги са си били руснаци украинците и по кръвна линия са си руснаци, просто някои от държавите от запада се втурват да грабят и убиват на изток и си разпарчатяват варварски както си искат, без да питат местното население, така се е случило и с Русия(Украйна) през ПСВ, австрийците ги нападат и налагат новоизмислената нация "украинци" с която асимилират руснаците, който руснак не е искал да се пише "украинец" е пращан в концлагер или убиван, тази асимилация е продължила около 4 г.

41

Анонимен

преди 2 години

Дядо Мраз е доста по-стар и от Дядо Коледа, и от Санта Клаус. Първообразът му е от славянската митология - той е почитан като дух, владеещ студа. В митологията на студа има и друг персонаж - Зимник, бога на зимата.Той също бил представян като старец с бели коси и дълга побеляла брада, с непокрита глава и облечен в топли бели дрехи. Там, откъдето той минавал, настъпвал жесток и смразяващ студ.

40

Wc

преди 2 години

БОЛШЕВИКООЛИГАРСТИЧНИ ДЯВОЛСКИ СА МУ НАСТРОЕНИЯТА НА ТОЗИ КИТАЕЦ.

39

Анонимен

преди 2 години

Знаете ли кой съм аз дядо ви Мраз?Тежък лед ми е брадата,от бял сняг ми е косата.Ледни дишам ветрове,страшни трупам снегове.Дето щипна почервее,дето хапна, посинее.Бягай в къщи и се сгрей,гледай вънка и се смей!Елин Пелин, 1910 г.

38

Анонимен

преди 2 години

Руският Дядо Мраз се вози на шейна с руска тройка (коне) и оригинално е със синя шуба. Българският Дядо Мраз е с червен кожух и шейната му се тегли от еленчета.

37

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"Сега иска да "спаси" Украйна, нал'тъй бе алкаш?" ..... Това звучи малко смешно, защото украинците са руснаци по произход, все едно - брат ти да иска да те завладее, разбираш ли за какво става въпрос?

36

Анонимен

преди 2 години

До АнонименИ първата световна война и втората световна война са запалени от англичните, а немците са били особено агресивни и жестоки срещу всички, виж как са воювали срещу европейските държави, например прочети за Ото Хан с какви нечовешки експерименти се е занимавал и масово е убивал хора, държавите от източна Европа вкл. и Русия, такива издевателстване са правили, нито са започвали тези войни, нито са водили грешна политика, понеже са по-разумни и не са се хвърляли първи във война изобщо