24

:)))

преди 2 години

Лично за мен Коледа е всички да се съберем заедно в къщи!Останалото са подробности!

23

КЛAСИКAТA

преди 2 години

Рождество Христово е нa 25 декември и подaръците ги рaздaвa Свети Николaй...........измислени лъжи сa Коледa и дядо Коледa........................нa 1 януaри подaръци рaздaвa СВЕТИ ВAСИЛ гръковaсилевсa изплaгиaтствaн от руснaците кaто Дядо Мрaз от Прaвослaвно Християнскaтa ШВЕДКA създaлa и гръцкaтa МегaлиИдея Екaтеринa Великa

22

Анонимен

преди 2 години

традицията е на Коледа да се гътне гудето. докато го разфасоват се пие греяна рачия или греяно вино, домакинята приготвя кебап от прясно месо от врата на прасето и се започва едно ядене и пиене доколкото издържат.

21

Анонимен

преди 2 години

Ще трябва пак да ударим прасето пред блока, такива са ни традициите останалото ни е вменено от друго място, дядо Коледа уби дядо Мраз и взе най-хубавото му - Снежанка.

20

Ямболски цървул

преди 2 години

Гарантирам ви,че армията и полицията е против ваксинацията и зеленият ДИСКРИМИНАТ.

19

1982

преди 2 години

Нека има традиции, въпреки, че е на 2000г., въпроса е да сме хора. Ясно 80% са християни, но и другите намазват покрай нас, я ядене и пиене, я почивни дни, я подаръци, това е ясно. Бъдни вечер е специална и за мен, да като дете беше по-интересно, но това помага на всички да сме заедно и задружни. Семейството е основен градивен елемент на обществото. Весели празници!

18

Неверник

преди 2 години

Тъй като сме семейство атеисти, на Бъдни вечер демонстративно печем пържоли на терасата, за да скандализираме квартала. И да! Толкова е процентът и на неваксинираните.

17

Анонимен

преди 2 години

Нй хубавите бъдни вечери бяха когато бях дете.Тогава баща ми купуваше 2 метра жива елха и я окичваше с играчки. Вечерята за бъдни вечер я приготвяше майка само постни ястия. Баницата я правеше като месеше тесто и точеше кори По вкусна баница с тиква никога след това не съм ял. Майка преди да седнем да вечеряме казваше молитвата прекадяваше с тамян и сядахме на масата. По нова време много от хората бяха атеисти много малко празнуваха бъдни вечер а на коледа се работеше.

16

Анонимен

преди 2 години

Даа. Пандемията ви нямаше търсеният ефект. Това търсихте да разберете с проучването си.

15

Германец

преди 2 години

Питам сериозно. Смятам да взема на съседката кучето и да го изтричам. Ще кажа, че е стара българска традиция. Лъжа ли е?

14

МесоЯд

преди 2 години

нищо не Спазвам, щото не Почитам ЮдеюСемити, СамоОбявили се за Господ-Бог под Никаква форма. Ако си от Европеидната Раса, ако кажеш, че си Бог те пращат в Лудницата, ако си ЮдеюСемит, те Почитат!! Купил съм си 1 кило свински дроб и това ще готвя тази вечер за утре вечер - те ЮдеюСемитите Свинско не близват - изискани са и ги е гнус, такава варварска храна да поемат!

13

Анонимен

преди 2 години

Нова година е нормалният празник, поредното условно завършено кръгче около Слънцето, вече в продължение на 4 млрд години. И още 4 млрд други.Христянският Коледа докретал до 2000 години след 2000 години ще си го спомнят единствено археолозите.

12

Германец

преди 2 години

Тричането броим ли го като традиция? :)

11

Анонимен

преди 2 години

Останалите 21% са шоросоидите българофоби..

10

СПОРЕД МЕН,

преди 2 години

ПРАЗНИКЪТ се казва Рождество Христово, а Бъдни вечер предхожда раждането на Спасителя на човеците. Според коментарите тук, 80 % от българите са езичници, за които въпросният празник се свързва с дядо Коледа, свинско, винско, безброй манджи и пиянски запои. Нито дума за смирение и молитва пред Бога.

9

Истината

преди 2 години

Не набляйайте на бахур и сланина.Христос не е консумирал свинско докато е бил на земята.Нормално Мария е била яврейка .

8

Анонимен

преди 2 години

Традицията повелява по Коледа да има свинско жертвоприношение.

7

Анонимен

преди 2 години

ГМО-то трябва да е забранено на трапезата.

6

Анонимен

преди 2 години

Пазете българската култура. Ще е жива докато и ние.

5

Спазват Трънци

преди 2 години

Нито толкова хора постят нито спазват въздържание от секс, почти нищо от Библията и Църквата. Хората се куфеят по молове и правят секс.