23

Оффф

преди 2 години

Пак маймунодония. Научете го този гръцки и не ни говорете на езика.

22

Анонимен

преди 2 години

Слаб интерес към темата. Македонците просто да изпълнят условията за започване на преговори както ние на времето ги изпълнихме. Може да ги озори но и за нас е било така. Нищо не пада даром от небето трябва да се потруди детето. Те кандидатстват те да направят усилие и ще се получи.

21

Анонимен

преди 2 години

За какви човешки права говорите с този военен диктатор, където си го избрахте да ви управлява? Изберете си нормална цивилна власт, а не военна хунта, пък чак тогава можете да говорите за човешки права.

20

Ха-ха

преди 2 години

Руският пл*ъх пак се изходи! Ако виждаш в България само "Чалгария", проблемът си е твой! И между другото, чалгата тръгна от сръбската музика!

19

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се разбере те ли искат да почват преговори или ние вече сме вътре и то с двата крака. Сега каруцата е поставена пред коня. Защо те поставят условия. ЕК трябва на тях да им постави условия и правила .

18

Анонимен

преди 2 години

Кой пък ще ви дадена вас да си правите царство Чалгария на три морета? На Балканите има и нормални хора, не са само чалгари фашунгери.

17

Анонимен

преди 2 години

Македонците да спрат да ни наричат Бугария ако искат да влязат в ЕС, както и другите съседи да не ни наричат Булгари стан така няма да стане. Дори по нашата телевизия в новините ни наричат така но то НТД.

16

Константин Матеев

преди 2 години

До БългаринВъпросът е много щекотлив и може да ни вкара в още по-глух коловоз, където накрая се мъдри искане да признаем македонско малцинство у нас. Звучи добре да се запишат и българите в конституцията на РСМ, но така ще станат равни на другите като сърби примерно и ще се заличи малката особеност за обща принадлежност и история. Самият им външен министър го каза - ако запишем българите в конституцията край на "Един народ в две държави. Опасна е тази игра и от топ играчи трябва да се играе.

15

Анонимен

преди 2 години

Македонците да спрат да ни наричат Бугария ако искат да влязат в ЕС, както и другите съседи да не ни наричат Булгаи стан така няма да стане. Дори по нашата телевизия в новините ни наричат така но то НТД.

14

...!

преди 2 години

До 1,2,3 "Македонската"нация беше създадена от Сталин и Коминтерна , така не намесвай Европата в това разделение!

13

Трето

преди 2 години

Няма такова нещо, включването на българите като етнос няма да реши нищо, напротив - ще доведе до още по - големи проблеми, свързани с тяхно малцинство в БГ. Истината е, че отношенията м/у двете държави са като на война, буквално, или те, или ние. Признаем ли исканията им се отказваме от 50% от българската история, но и като цяло ще трябва да се пренапише. Не се ли променят учебниците, спре езика на омразата, ако не признаят историческите факти - България отива в ПОСЛЕДНАТА национална катастрофа!

12

Второ

преди 2 години

В последните месеци се забелязва една тревожна тенденция - разни мишшки църкат по медиите, представяйки нещата в насока, че позицията на БГ трябвало да се промени, но ние нямало да отстъпим от историческите факти, че интереса ни щял да бъде защитен. Дъра - бъра! 5+1, 6+13, да бъдели записани българи в конституцията... Вятър и мъгла е това, динена *** ни подлагат, един вид "най-важни от важното" били правата на 2-3хил осъзнати българи в МК и като ги отбележат в конституцията всичко ще е ОК.

11

До пост 9

преди 2 години

До ognyanzТогава на какво основание се сърдите на Македония ,където всеки албанец говори македонски. Всеки турчин и *** -също. Първо погледнете в собствената си държава ,която *** първо себе си и вас ,че не признава малцинства ,а пък им говори на башиния им етнически език. От официална държавна медия.

10

Първо

преди 2 години

На т.нар. европейци им е кристално ясна ситуацията кой, какво и защо. Все пак те са я създали в миналото; в тяхните архиви има цялата информация. И не че не им е ясно и не разбират, а просто не им дреме. Сега ни натискат да приемем исканията на РСМ, но в утрешна дата, ако тръгнем да им се жалваме за нещо, те просто ще ни подритнат и ще кажат да се оправяме сами; че РСМ е пълноправен член на ЕС; че никой не ни е виновен за това, че сме признали исканията им пък сега хленчим.

9

ognyanz

преди 2 години

До До пост 5: А ти какво ще отговориш на твоя си въпрос? Моят отговор е: докарали сме я дотам, че в Родопите има хора, които не говорят български, а трябва да са информирани за това, което става в България. Ако не беше така, нямаше да има нужда от новини на турски език.

8

До пост 5

преди 2 години

Като бг конституцията не признава малцинства какви са тези новини на турски език по ДЪРЖАВНАТА национална тиви ?

7

Малко за политика

преди 2 години

Президентът Радев извади на преден план в нашата позиция за членството на РСМ нещо, което е разбираемо за европейците и ще намери поддръжници сред тях: правата на хората с българско самосъзнание в РСМ. Заев се мъчи да финтира: "Първо да влезем в ЕС пък сетне ще им признаем правата", но това няма да мине. ВМРО от РСМ също се мъчи да финтира: "Когато в България признаят македонско малцинство", но това също няма да мине. Така че ние сме в силна позиция и ще намерим поддръжка в ЕС ако се постараем.

6

Стига глупости

преди 2 години

До Българин: Ние не можем да принуждаваме никого да се счита за българин, анадънму? Но можем и трябва да защитавам правата на тези, които се считат за българи. Помисли над това, преди да пишеш г'лупостите си по опорната точка "Всичко срещу президента Радев".

5

Анонимен

преди 2 години

Нашата Конституция не признава малцинства. Северномакедонската признава, но в нея липсват българите като малцинство, другите са старателно описани. Което предполага, че всички българи са македонци и оттам и цялата ни история, логично, е притежание на македонците. Има обаче една подробност - човешките права са си основополагаща европейска ценност, а българската история си е основополагаща българска ценност. Политиците ни да не се правят на шашави, а защитават това, за което сме ги избрали!

4

И това го пишат хора

преди 2 години

които предадоха правата на българите и в Западните покрайнини и в Беломорска Гърция. Пълно двуличие. От*врат.