33

Анонимен

преди 2 години

Поредната мангъроидка. Тая хем е дофтор, хем още не е разбрала, че маската предпазва околните, и евентуално като бонус и носещия я. Аман от дебелокожи и неуки егоцентрици! Днес.бг, вие чували ли сте за хигиена в журналистиката? Или не ви пука за погубените животи заради подобни словоизлияния? Надявам се скоро да потърсят отговорност на всички ви.

32

от 34

преди 2 години

* ако не е очевидно, маската не пази толкова ТЕБ, пази другия от ТЕБ. Т.е. ако всички са с добре сложени маски, риска от инфекция е минимален. При този тип инфекции, освен ако не си готов да сложиш скафандър, единствено солидарността може да те опази - всеки си носи маската и си плюе и кашля в нея и всички са много по-здрави и защитени. По същия начин, по който си слагаш ръката като кашляш (по възможност със салфетка в нея), за да не изхвърлиш вирусоносители на 2м около теб.

31

Анонимен

преди 2 години

Да, шалове също не трябва да се носят на студено време, щото причиняват кожни проблеми. Какви са тия глупости изобщо. Ако всички са с маски, дори да са навлажнени, пак няма да успяват да се наплюят, защото пръските ще се спират в маската. Което е важната част от упражнението - поне да не те плюят. Аерозолите трудно се спират без много добре пасваща маска, а и на студено замръзват и падат на земята. Директните капки се спират от маската на говорещия. И така всички са предпазени.

30

Анонимен

преди 2 години

Маските са неефективни ПО ПРИНЦИП. От години всички медици знаят, че маска се слага когато отиваш при някой, който е заразен, след което я изхвърляш. Не трябва да се носи повече от 30-40 мин, не трябва да се пипа по време на носене, не трябва да се използва многократно. Покрай тая пандемия промениха цялото човешко познание за вирусите и медицината. Пълна простотия.

29

Анонимен

преди 2 години

Май само аз разбрах, че тази статия е за хранителни добавки срещу студ, а не маски ?! Интересна скрита реклама на поредната лъжа!

28

Анонимен

преди 2 години

Тази докторка да си гледа работата. В студеното време маската почти не се навлажнява за разлика от топлото време. Кожни проблеми от малките няма. Проблеми уж от маските си имат хората с проблеми и без маските.

27

Факт

преди 2 години

Излиза, че трябва да има инструкция как да се носи маска. Очевидно е,че маските предпазват в много голяма степен, но трябва да се носят правилно, а голяма част от хората в България не ги носят правилно

26

Анонимен

преди 2 години

По принцип още миналата година, когато вирусът беше само в Китай, казаха, че маските не вършват никаква работа. Само създават фалшиво чувство на сигурност.

25

Антимаскър

преди 2 години

Абееее, то изобщо носенете на маски не е ефективно, но нали трябва да се продават!

24

Подгушник

преди 2 години

Повечето ползват маскята като подгушник, ама вместо нощем го турят само като излизат.

23

не пречи

преди 2 години

Маската ми е по удобна и я използвам вместо шал.

22

гърлобол

преди 2 години

Тая докторка да си гледа работата, откакто нося маска навън в студено време не ме боли гърлото и нямам настинки.

21

Бййкнй

преди 2 години

Маските повече пречат и вредят като ги носим толкова дълго

20

Хййййй

преди 2 години

От маските никаква полза повече я намокряне докато я носим и се нагълтваме с косми от маските

19

Бйййййй

преди 2 години

Махайте маските и от магазините и зелените сертификати Ковид няма има сезонен грип за зимата съвсем *** ни вземате

18

Водата е филтър

преди 2 години

retardi malki

17

Жбйкккк

преди 2 години

Да маските трябва вече да се махат никаде да не носим маски Петков министър председателя да взема решение да маха маските и зелените сертификати тези сертификати са тъпотия

16

Анонимен

преди 2 години

Е то щото никой не носи маска затва сме на тва положение.

15

До13

преди 2 години

На второ място по смъртност сме защото нямаме никакво здравеопазване.Вместо да се насочат средства за лечение на болните ,ремонт на болниците,апаратури,промени в здравната система,премахване на глупостта болниците да са търговски дружества се дават пари за ваксини и после ги хвърляме или подаряваме.Защо не се загрижиха в Брюксел за ниските пенсии и заплати,за съсипаната ни здравна система,а сега са готови и бонуси да дават с тези ваксини?

14

Това

преди 2 години

...са глупости! Най-малкото че някой болен ако киха, маските пречат да да хвърчат вируси на метър разстояние!