8

Анонимен

преди 2 години

Когато беше 12ст. блистера с "микрикапсулирането" на Жоро Полимера (проф. Георги Георгиев) бабичките умираха от кеф да го ръгат в туршиите. А баба ми лекуваше всичко с аспирин, направо си беше едно малко NHS-UK, но без парацетамол. Сега да не я обвините в нацизъм и антисемитизъм, заради произхода на аспирина, защото тя го слагаше от най-еврейски подбуди.

7

Док Алекс

преди 2 години

До АнонименНе точно така - салициловата киселина се съдържа в кората на бялата върба, на латински Salix alba, оттам и е името - салицилова от саликс, върба, Байер подобряват ефективността и като я ацетилират, оттам ацетилсалицилова киселина, с по-ниски дози - по- добър противовъзпалителен ефект. Салициловата киселина и досега се ползва, но основно външно - салицилов спирт против гъбички.

6

Щирлиц

преди 2 години

Употреба 5-при запояване.

5

Анонимен

преди 2 години

Борисов, сигурен съм, че нито един лев няма да вкараш в гроба

4

Анонимен

преди 2 години

До 3 Как ги измери тези 91 мириграма????????????!!!!!!!!!¡

3

Анонимен

преди 2 години

Ми лекувай се с пилешка супа от химични пилета, баяна вода,лят куршум...

2

Анонимен

преди 2 години

Не вярвайте на тези лъжи за аспирина. Аз го пих 7 години и то 91 мигиграма . Само уж протект. И сега съм без стомах. Направо ми разсипа и стомаха и хранопровода. Може да става за временно ,но за дълга употреба е смъртомосен.

1

Анонимен

преди 2 години

11-та употреба: намираш жена; слагаш таблетката отзад; отпред жената пие литър вода; чакаш 5 минути да се разтвори; на нея и се прихожда по малка нужда; стиска още 5 минути; после напъва. И започват да излизат мехурчета! Много мехурчета, малки балончета! Голяма радост за децата!