44

Анонимен

преди 2 години

До две-три години, болшинството ще работи за минимална заплата.

43

Анонимен

преди 2 години

"Като вдигат минималната трябва да задължите работодателите да вдигнат със същия процент и останалите заплати!" - WTF - не! Това прави вдигането на минималната ... шега, нрапво. НУквално сменяш цифричките само.

42

КНСБ деецът

преди 2 години

Някъде споменал ли е , че съпругата му Галя Димитрова беше шефка на НАП назначена лично от Влади Горанов ?

41

Земеделец

преди 2 години

Хубаво , ама да намалят администрацията . Иначе нормално е когато се каже няма да работим за 1000 лева отговорът да е няма да продаваме хлябът под 3 лева . Баланс .

40

АЗ

преди 2 години

Като вдигат минималната трябва да задължите работодателите да вдигнат със същия процент и останалите заплати! В България вече средна работна заплата няма. Колкото взима неграмотния и некадърния, толкова плащат и на висшиста. Това само в България го има. Вдигнете и средната за страната, това кога ще влезе със закон?

39

Анонимен

преди 2 години

Увеличението на МРЗ не топли работещите в частни фирми,а тъкмо обратното.Като намалее обемът от работа,като се вдигнат суровините за производство,като свие пазарът и потребление,а се увеличи изкуствено МРЗ,частника ти вика: Вън и не толкова.Да не е луд,да работи на загуба ? Седнали Пламенчо и оня другия-бързоговорещия да разправят за арабите с жълти бради ?!

38

Анонимен

преди 2 години

Синдикатите са казионни организации,от които полза няма.Удобно ли е да си признаят,че 90% от техните членове са работещи в държавни фирми,дружества и организации,което пък от своя страна означава,че поне 2/3 не са работници,а канцеларски мишки. Тук таме има и по някоя голяма частна компания,която така или иначе за имидж и престиж спазва уж законите,но при останалите частници,синдикатите нещо не виреят ?

37

ЧК на КНСБ

преди 2 години

Ако имаше закон мърлаците на КНСБ до един щяха да са в затвора за рекет изнудване и грабеж от заплатите на работещите хора,които никой никога не е уведомявал,чеКНСБ ги представляват начело с комуно клоуна Тренчев и шапавото му протеже Пламен.В България се извършва геноцид над работещите хора от разни нископлатени производства и вериги стотици хиляди момичета стоят прави по 12ч без да могат да идат до тоалетна за минута режат им заплати за какво ли не и ги лъжат в заработеното най нагло с купони.

36

Това Виц ли е?!

преди 2 години

"Пазара на труда"

35

Анонимен

преди 2 години

От януари минималната в Германия става 12 евро на час или 1920 евро на месец, при нас е 650лв. или 375 евро. 20 години без реформи до това водят. Работникът още дълго време ще е в по изгодна позиция и колкото и да са зле нещата, гледайте и тях да не ги изгоните, поне им спазвайте правата.

34

Смешник

преди 2 години

Пламене колко е твоята заплата . Тва 20г са не може да се преборите с незаконния труд показва колко сте синдикат защитаващ работника. Не може да си в друга държава и това че ти плащат законно съответнно и данаци плащаш и да го приемаш за даденост ,а видишли тука не може.

33

ДДРОнег

преди 2 години

Всъщност кого облагодетелства вдигането на МРЗ ?!

32

К

преди 2 години

Абе, Пламене, поне се прави, че си от синдикат, а не от работодателска организация. То бива да си по.д.л.ога, ама чак толкова не бива. КНСБ и КТ "Подкрепа" винаги са защитавали интересите на работодателоте, а не - интересите на работниците

31

Анонимен

преди 2 години

И с тия 730-750 минимална заплата ще търсите абдали да ви произвеждат нещо качествено и конкурентно?

30

Управител на фирма

преди 2 години

На тези от КНСБ-то им се е срутила сградата на площад Македония. Поради което, сега ще плащат огромни заплати на строителите, които ще им я построят отново.. Честито на депутатите от поредното НС, които както обищкновено не ходят на работа ! А и си нямат трудови договори, за разлика от мен !

29

Алооо

преди 2 години

"Едно време, когато минималната беше 310 лева назначихме чистачки при нас на 500 лева. Вдигнаха минималната на 340, на 360, 420, 460... Ние си им плащахме 500. Ама почнаха да недоволстват."...Точно за това говорех по долу, време е робовладелците да си закриват фирмичките и да станат работници да видят как се бачка. 5 да работят за 10, като нямаш средства закриваш и бегаш от пазара на труда и това е. Експлоататорите сте много, ама за коли и къщи пара бол.

28

Анонимен

преди 2 години

Едно време, когато минималната беше 310 лева назначихме чистачки при нас на 500 лева. Десетина чистачки. Вдигнаха минималната на 340, на 360, 420, 460... Ние си им плащахме 500. Ама почнаха да недоволстват. Вдигнаха минималната на 510, после на 560. Уволнихме две от десетта и обяснихме на останалите че ако искат 560, ще трябва да чистят като за 10. На 650 уволнихме още една. Сега на 750 ще се наложи да уволним още две и 5 да чистят като за 10. Вдигайте още! :)

27

Истината

преди 2 години

Работника е в толкова изгодна позиция, че когато пита за повече пари му посочват вратата.

26

до 28

преди 2 години

До Анонимен 28--Няма квалифицирани кадри. Вие ги унищожихте. Унищожихте и предаването на занаята от по-стар на по-млад------ Прав сте. Младите сега мислят че се раждат научени.Като поразберат нещо мислят че са станали професори. Навсякъде назначиха хора на по 30 години за шефове. Дори и в парламента. Те първо не са създали семейство.Не са се грижили за никого освен себе си и изведнъж -отговорност. А знаят ли какво е това?

25

Тишо

преди 2 години

Имам чувство,че политици и синдикалисти живеят в някаква паралелна вселена.В малките градове в провинцията заплатите са масово по 750-850лв/бруто/и то за квалифицирани и образовани кадри.Няма как всички да се преселим в София,а и не е нужно.