62

toti

преди 2 години

Ами този балон като кръмне та ще се видите у чудо и за материалите само де сте вложили няма да има кой да ви копува бетоните

61

ДО 74

преди 2 години

Бих се съгласил с твърденията ви, ако ставаше дума само за София, но в статията се говори за България, и ако щете вярвайте, има населени места, в които цените са по- ниски в сравнение с 2010г. Един пример е Банско

60

ДО 72

преди 2 години

Бих се съгласил с твърденията ви, ако ставаше дума само за София, но в статията се говори за България, и ако щете вярвайте, има населени места, в които цените са по- ниски в сравнение с 2010г. Един *** пример е Банско

59

Гадняр

преди 2 години

Нещата може да нормализират много бързо. В Англия са му намерили цаката. Всеки месец 130 паунда данък за най-обикновена къща. Наемателя плаща наема и данъка. Ако няма наематели продаваш защото трябва да плащаш ипотечен кредит + данъци което е непосилно дори и за богатите. В България трябва да се въведе същата система за второ, трето и т.н. жилище.

58

Анонимна

преди 2 години

Не с 40%,а с 140% по мои наблюдения... Преди 10г. апартамент 130 кв. 95 от които чиста площ, ново строителство струваше около 65 - 70 000 евро, сега един едностаен е 70 000 евра... Хич да не ми публикуват такива оптимистични статии. Сега едно паркомясто ти е най - малко 30 000лв, ако щете вярвайте. Та една панелка от 80та ми изтипосали за 130 000евра... Като отвориш само обявите с имотите, и се чудиш в България имот ли гледаш, или имот на Марс.. То бива алчност, ама се н*сраха вече!!

57

Анонимен

преди 2 години

Що не напишете и за очакваното спадане?

56

Анонимен

преди 2 години

Добре дайте да гледаме не в изолатор а да видим общата картина. През 2010-та мин раб заплата 240лв, сега 650лв, средна раб. заплата 580лв сега 1300лв. 40% увеличение в цената не е неразбираемо. Даже изглежда спрямо ръста на приходите, като че ли разходите за жилища са паднали. Ако заплатата се е покачила с 200-250%, а цената с 40% значи реално се движиш добре. Проблемът е когато цените на стоки от първа необходимост следват увеличението на заплатите. Хората обедняват от общата инфлация.

55

Азнесъм

преди 2 години

Прочетох само заглавието няма смисъл да чета повече. 40 процента казвате, не офи офицалното е 66 но не е и толкова. 2015 имот София Иван Вазов вървеше 1000 1200 евро м2, сега е 2300 2400 в колко процента са това аз викам 100 120 да са. Наемът не е мръднал. Тоест 25 30 г се изплаща при норма 10 г. По света имотите са поскъпна ли 10 до 30 процента макс, но както винаги в бг то сме най тарикати. Сигурно е че този балон ще гръмне въпросът е кога

54

пияница мистик

преди 2 години

До Критерият? === Ами аз живея в твърде голямо жилище. Имам си 3 спални (в едната спя), голям хол с камина, кухня с барплот и зад бар плота голяма трапезария с маса за 12 човека. В останалите 2 спални - едната я пазя за гости ако ми дойдат с преспиване, а другата съм я превърнал в гардеробиерна. Там са ми обувките и гардеробите с дрехите, защото не знам за какво друго да я ползвам. Отделно имам мокро помещение за пералнята и коша за мръсни дрехи, отделно баня и WC. Живея си чисто сам :)))

53

ей

преди 2 години

в ТОЗ форум, баси, всеки купил по 100- 200 апартамента:) И без заем. И отдавал под наем за несметни пари:) Но: Събудих се- краката ми отвити.:)) Да махат статията, че ме боли корема от смях с вас, имотни мушмороци.

52

Гошо

преди 2 години

До Анонимен69Не е заради това ,а е заради е това "Близо 85% от българите обитават собствено жилище, а над половината живеят в къща." и е най вече заради те това" България е на последно място в ЕС от гледна точка на жилищните разходи през 2020 г"

51

Анонимен

преди 2 години

Започнаха всеки ден да ни заливат със статии за имоти. Защо ли??? Сигурно балона е пред спукване.

50

Анонимен

преди 2 години

Поредната статия с коментари, как в Каспичан струвало 40 хиляди лева, в Ню Йорк 4 милиона!Зашо все такива примери давате, а не казвате за апартаментите струващите милиони в София и апартаментите, че дори къщи, за по няколкостотин хиляди на Запад и в САЩ?

49

Анонимен

преди 2 години

До 64Как ще стане тази работа, помисли ли хубаво, преди пилешкото ти мозъче да изкудяка лапе........хахахаха :))) Любопитно ми е ? :))

48

Алекс

преди 2 години

Да се скиташ като бездомно куче по квартири не си е работа.Колкото и да е изгодно под наем,предпочитам ипотека и собствено жилище.

47

Задачка за домашно

преди 2 години

*** и Пульо много харесват кв.Иван Вазов в София и имат мерак да си купят апартамент от 100 кв.м.*** бил нетърпелив и с наличните 100 000 евро теглил кредит от още 100 000 евро (който ще изплаща идните 25 г.) и вчера си купил желания ап.Пульо обаче решил да изчака до септември догодина-2022, когато щял да купи подобен ап.,но без кредит,само с наличните си спестени пари от 100 000 евро.Пита се в задачката-кой е бил пи-разумен: ***,който ще изплаща кредита 25 г.или Пульо,който щрака доволен

46

Анонимен

преди 2 години

Как с 40 % като преди 5 години апартамент струващ 70 к евра, в момента е 140 к евра ?!?

45

Анонимен

преди 2 години

До 35 По-несъстоятелно мнение отдавна не бях чела. Общината на kрадливата Фандъкова щяла да вложи приходите от местни данъци в облагородяване на града.... Хахахах! Единственият ефект от такъв ход би бил окрупняване на собствеността - много богатите ще изкупят на кило апартаментите на обикновените хора и ще ги мачкат с наеми, както в Берлин.

44

Анонимен

преди 2 години

Значи единия мод имал адвокат за братовчед, същия "Василев" ни казва колко сме прости......нема край.....:))) ***, никой не ти верва, примири се, че работиш за Тихина :)

43

Василев

преди 2 години

Бати Бойко ще ви изплющи селяни прости!Бати Бойко заложи на строителството като приоритет и дърпаше държавата напред, милиарди се вкараха в икономиката от Брюксел и мръсни пари , които се върнаха от офшорки!!!Сега ще видим малките харвардски таласъмчета, как ще дадат приоритет на производствата с висока добавена стойност, демек с висока печалба, което не означава, че колкото е по-печелившо едно производство, работниците ще взимат високи заплати, и печалбата ще остава в държавата!Агент Кели!ЦРУ!