22

Анонимен

преди 2 години

До Очаквах --- Да, "Фондацията" действително е невиждана атракция по начина на представяне на действителност, която може и да бъде, но оценяващите явно имат друг критерий към който се придържат. Не забравяйте, че и Анри Мари Бел (Стендал) е бил почти неизвестен по негово време, за да се превърне в истинска литературна атракция през следващите векове. Уви, "Фондацията" е невероятна творба от 50-те години на миналия век.

21

Очаквах

преди 2 години

Фондацията по Азимов да е събитие на годината. Уви - етноджендърски политкоректности и извращения, което е по-точната дума. Дори Хари Селдън не е плешив, а от другите персонажи е останало само името.

20

Дедо

преди 2 години

Най - успешния е " Пандемия " на СЗО . 7 милиарда зрители , 100 милиарда приходи !

19

US Motherfucker

преди 2 години

До Herr Muller 22 Уважаеми Хер, а как трябва да преведем на български Niagara Falls, когато водопад е в множествено число FALLS, а на български и руски се превежда Ниагарски Водопад (един водопад). За водите и водата съм съгласен: "водата в морето е студана", но "водите на Черно море мият бреговете на няколко държави". Та така - Ниагарски водопад или Ниагарски водопадИ. Къде е грешката ?

18

xaxsasбв

преди 2 години

Скуид Геймс е пълна боза. Толкова елементарен и лесно предвидим сериал не бях гледал. Не го препоръчвам на никого. Последната серия въобще не си я пуснах, а предните ги изгледах с постоянно прескачане. Сякаш бях попаднал на слабо порно.

17

Herr Muller

преди 2 години

До Анонимен 17 <<< ... изгледах "Северните води" >>> Правилно сте изгледали "СевернИТЕ водИ", а НЕ "Северната вода", защото трябва МНОГО да се внимава с превода на заглавията, особено, ако текстът на повествованието е табу за преводача. ;) Някои примери от сериозни източници: "...съдържанието на сероводород във водите на Черно море"; "Водите на Средиземно море", "Водите на реката", "В миналото водите на морето са били изключително чисти",... ВОДАТА НА МОРЕТО е друга бира, но затова по-нататък.

16

Анонимен

преди 2 години

Няма по велика от японската манга, Матрицата и Звездни Войни са крадени от японски комикси. Това, което може да се нарисува не може да се изиграе.

15

Herr Muller

преди 2 години

До Анонимен 15 ---- Ами, не е баш тъй. Например: филмът "Игра на Калмари" (Squid Game) е продукция на Южна Корея, сценарии и режисура на корейски творци и с участието на корейски актьори и актриси. Фактът, че има субтитри на английски и озвучаване на английски не го правят холивудска продукция. :)

14

Анонимен

преди 2 години

Вчера покрай махмурлука изгледах "Северните води"(тук са написали заглавието в единствено число, което няма никаква логика, при условие че действието се развива във водите покрай Гренландия, но явно така го е превел гуугъл). Колин Фарел прави уникална роля, препоръчвам сериала. Ясно се вижда до какво води алчността, не че и в момента е по-различно положението.

13

Анонимен

преди 2 години

Не искам да ви се меся, но буквалните преводи в 21 век не са на мода.

12

Анонимен

преди 2 години

Четейки горното човек остава с впечатлението, че освен щатски сериали други няма....Да ви ***** на пропагандата!

11

Анонимен

преди 2 години

До 12. Ами да публикуват само заглавия тогава. Тъкмо си намаляват шанса за грешки. Не че и заглавията не са им пълни с грешки. Пълна некомпетентност. Нищо лошо да се използва машинен превод, но след това той трябва да се редактира от разбираш човек, каквито в днес.бг просто няма.

10

Анонимен Алкохолик

преди 2 години

Има един сериал на Нетфликс наречен Dark. Немски е, и не се рекламиране успешно, но за мен, като фен на митичните и sci-fi филми и сериали, Дарк си остава номер 1.Който си пада по този тип сериали да го тегли и гледа.

9

До Ужас /5/

преди 2 години

Дл 5/Ужас/ Абе ти в ред ли си? Тука се чете само заглавието и най-много два три реда от статията, освен ако не е нещо супер интересно и актуално, което е мноооооого голяма рядкост!!!!

8

Ямболски цървул

преди 2 години

Най- добрият сериал е Ковид -19.

7

Кьорфишек АйчоБенд

преди 2 години

Не харесвам сериали откакто гледах лост и туинпийкс и нищо не разбрах от кря им. Разтягат локуми само интересното е много малко трябва да изглеждаш всичките им глупости, а за турските латиноамериканските и американските сапунки... Бляяяк пфууу

6

x

преди 2 години

Признавам само Али Раза

5

Анонимен

преди 2 години

Джендърски сериали не гледам. Да бяха направили класация на истинските сериали от Турция.

4

Муахаха

преди 2 години

най-добрият сериал, беше Руският, Эпидемия_(телесериал), по простата причина, че е сниман около 1 година преди края на 2019, нищо че беше излъчен 2020 и предвиди всичко точно - как Китай пуска Вирус Био-Оръжие над Русия, за да дойде след това с войските си и завладее плодородната и богата на ресурси Руска земя - последните минути на сериала разкриха тази НеУдобна Истина!!тази неудобна истина!

3

Ужас

преди 2 години

Само един въпрос - днес.бг, вие с гугъл транслейт ли превеждате? Чак не е за вярване, да нямате един читав с английски. Поне редактор. Или и аз не знам...