13

Анонимен

преди 2 години

Повечето напитки нямат захар а разни отровни Е-та или в най-добрия случай фруктозо глюкозен сироп или както аз го наричам - диабетичен сок.

12

Анонимен

преди 2 години

Интересно как "глюкозо-фруктозен сироп" е по-вреден от захарозата (захрта)? И захарозата и фруктозата накрая организма ги превръща в глюкоза.

11

Анонимен

преди 2 години

Намаляват захаарта, увеличават аспартама.

10

Анонимен

преди 2 години

Това е защото е много напитки захарта се заменя със стевия, която е пъти по-вредна!!!

9

Госин

преди 2 години

а защо изобщо трябва да се пие газирано, има и други гадости с който да си трови чавек живота. Газираното го оставете за американците, те ядът ГМО и прахчета, така че газираното им е направо безвредно. Нормален човек не му трябва газирано. Ако иска сладка напитка, сироп+вода. Но най -добре вода. Помните ли Кристияно от преди 2 месеца как разкара газираното от акрана, ха -ха. браво на него.

8

Муахаха

преди 2 години

същите, че и повече дори, пари за по-малко вложено, как мислите, вие потребителите, т.е. купувачите или продавачите печелят от тая работа?!

7

Анонимен

преди 2 години

По-далеч от бяло брашно, бяла захар, бяла сол и краве мляко. Тия белите ще ви направят живота черен!

6

Анонимен

преди 2 години

До 2 - И кое му е лошото в контретния случай, че намаля яко консумацията на захар? Въглехидратите, не мазнините, са основната причина за наднормено тегло, отпадналост, и цялата мичерия с инфаркти и прочие. Прекаленото много "лесни" калории, те карат постоянно да си гладен и водят до по-бързо застаряване.

5

Анонимен

преди 2 години

"Потребителите в България са консумирали 8,803 милиона по-малко kcal от газирани напитки през 2020 г. спрямо 2019 г." - Ами нормално. Кола ги разкриха в САЩ, че си наемаха учнеи, да правят изследвания, чийто заключения бяха от рода на - Ти не си дебел защото пиеш по 3 литра кока кола на ден. Ти си дебел, защото просто не бягаш по 20 километра всяка сутирин, за да изгориш калориите от 3-те литра кола!!! Сега минаха на вълна "диетични", ама не пристрастяват толкова.

4

Анонимен

преди 2 години

До Муахаха - Офзъица си ти.

3

Анонимен

преди 2 години

До kk - Причината да са толкова дебели, повечето ни сънародници се крие на поне 50% в безалкохлните ни напитки. Гледаш някой, пази диета, ходи да бяга и награбил 2 литра бутилка Дерби, дето има 1000 калории вътре.

2

Муахаха

преди 2 години

Офчъици, да не мислите, че това е за Ваше Здраве?! Това е Инфлация - всичко първо намялава като количество за да привидно се запазва цената!! Но и това е до време...

1

kk

преди 2 години

Отдавна няма захар в безалкохолните напитки в Бг. Правят ги с глюкозо-фруктозен сироп. Евтин, но много по-вреден заместител на захарта, причиняващ мастна дистрофия на черния дроб (т.нар чернодробна стеатоза)