63

А въ ъй

преди 2 години

С подобно близко "сближаване" 2020 year/година де го..../ ми приличате на порно герои. А не може ли по-отдалече, 70-те на миналия век, когато ми удържахте по една, че и две средни заплати. И сега съм с подаяние наравно с внасяли-невнасяли стойността на 2 кутии качак. А още по-добре да ме "сближите" най-после по професия с някой IT.И то работил и Ви строил държава от Ревящите ширини. Най-после анаданъс му бря, Политически КлондайкМного "поздрави" от Дедо Ви Морз.

62

Професора

преди 2 години

Как кой ще плаща -вие, естествено.

61

шопендар

преди 2 години

другарю професор,,А МОЖЕТЕ ЛИ ДА НИ КАЖЕТЕ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ТЕЗИ БЕЗПЛАТНИ УБАВИНИ КОИТО ОБЕЩАВАТЕ С НИНОВА

60

Анонимен

преди 2 години

В България на практика няма средна класа, а и средната класа не се определя от доходите.

59

Анонимен

преди 2 години

Как да поръчам две безплатни млади забавачки за петък вечер?

58

Анонимен

преди 2 години

От цялата работа да обясня с прости думи. На средната класа не в сивия сектор около 180 000 души ще вдигнат данъците. Съответно същите ще обеднеят. Другите ще получат трохи, но това ще доведе до покачване в цените и инфлация, защото бизнеса плащащ мин. заплати ще трябва да си покрие някак увеличените разходи. Тоест бедните и те ще обеднеят още. Резултата е че всички ще станат по-бедни, щото последните пъти като вдихнаха мин. заплата хляба скочи от 1лв на 1.14лв на 1.59лв.

57

Анонимен

преди 2 години

Кога ще разберете, че в България няма такава институция ЗАБАВАЧКА? Не е нормално да наричате забавачки детските градини, където децата се подготвят 4 години за училище и ежедневно имат различни ситуации, в които се работи не сам с интерактивни дъски, но и с работни тетрадки. Много допотопно е това забавачки. Не обиждайте децата, моля! Те не отиват в детската градина някой да ги бави или още повече техните учители са квалифицирани, а не бавачки. Бавачки има в Англия примерно и то по домовете.

56

Зайо Байо

преди 2 години

Не безплатни, а платени ги направете. Да плащат на децата че ги посещават :) А нещо за работниците ще има ли, освен повишени данъци и осигуровки де?

55

Реалист

преди 2 години

Май не сте разбрали - тези 50% и 60% да важат за целия ЕС и са си от заплатите в съответните държави, а не от средна заплата в ЕС, каквато няма.

54

Реалист

преди 2 години

До Христо Христов. Явно не си в час. Това скоро ще стане реалност за целия ЕС. Така е справедливо и ще позатвори ножицата на заплатите, която е престъпно разтворена в България.

53

Анонимен

преди 2 години

Безплатното е грешка. Трябва детските ясли и градини да са платени и то солено, ако искаме да се повиши раждаемостта в България. На пръв поглед изглежда обратното, но е така. Примерно 200 лева на месец е добро начало и да важи за всички деца.

52

НКК

преди 2 години

Нали при падане на тавана на пенсиите всеки осигурявал се в частен фонд на "нашите хора"ще прехвърли парите си в НОИ, а не да чака някакви подаяния от часния фонд.

51

101

преди 2 години

Кой се е хванал с БСП до никъде я не е докарал

50

Христо Христов

преди 2 години

До Реалист/53"Минималната заплата се очертава да е не по-малко от 50% от средната брутна заплата и не по-малко от 60% от медианната заплата" - здрав "комунизъм" те е подгонил

49

Анонимен

преди 2 години

До РеалистПич, и ти ли си завършил Харвард? Отношението на средната работна заплата спрямо БВП в България е едно от най-високите в ЕС. Регистрирай си фирма. Започни бизнес и давай заплати минимум 60% от европейските. А не давай акъл.

48

Анонимен

преди 2 години

Защо аз ще плащам детската градина на някой? Когато детето ми бе малко и бе Виденовата зима си плащах всичко като поп. И така трябва да бъде. С майчинството същата работа. Най-дългото и най-платеното в ЕС и не само. И най-източваното. Казва се пенсионна система, а не социална. Пенсиите трябвало да осигуряват социални минимум внася, невнасял!

47

Анонимен

преди 2 години

не трябват безплатни детски градини а да има детски градини за всички това е решението, защото като безплатните детски градини ще могат да ги ползват само тези които могат да посещават детските градини.

46

УРАВНИЛОВКАТА.......

преди 2 години

ТОВА Е БАЗАТА НА ПЕНСИОНИРАНЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!

45

Реалист

преди 2 години

За тавана на осигуровките разумното решение е да е колкото 10 минимални работни заплати, както беше в първите години, когато го въведоха. Сега през 2021 трябваше да е 6500 лева. Минималната заплата се очертава да е не по-малко от 50% от средната брутна заплата и не по-малко от 60% от медианната заплата в целия ЕС, но още не са го приели и не е ясен кога е базисния период.

44

Анонимен

преди 2 години

ще увличат ли възрастта за безплатните детски градини? На 75 съм и искам да си играбезгрижно в детска градина! Води ни партио, води ни! Дай, дай, дай! Партио дай! Наш'то лагруване да няма край!