32

Анонимен

преди 2 години

Първо ще уволним престъпниците гербери в КЕВР, които саботират властта.

31

Анонимен

преди 2 години

Държавата е завладяна от престъпни дружества, те са манипулирали с подкупи гласувания в парламента за да се стигне дотук. Няма никакъв регулатор годен за това име. Правителството е постъпило много правилно. За няколко месеца трябва да разчисти престъпната *** в енергетиката. На брюксел ще кажем, че стимулира енергийни престъпници и компаниите им и сега трябва да ги почистваме заради тях, какво си мислят? Кризата е добър момент за премахване на всякакви паразитиращи дружества в енергетиката.

30

Анонимен

преди 2 години

И децата вече знаят какво трябва да се направи ....по един шут на всички ЕРП и от където са дошли ,само тогава ще сме добре

29

dakotabg

преди 2 години

Луд,ли е този ЕРП на загуба!!!Закрийте ги,де!

28

много просто

преди 2 години

До Анонимен 26 Консумацията в България не е голяма!Остава голям излишък!И тарикатите го предлагат навън!Обаче навън цените на енергията са ниски,защото има свръхпредлагане!И нашите мушмуроци за да продадат слизат под себестойноста!А разликата я плащаме ние с повишаване цената на битовия ток!И тука няма сини и червени,всички са в кюпа!

27

Анонимен

преди 2 години

Коя либерализация ни пощади от бедност? То, че ние не сме от славещите се с дълготрайна памет, не сме, но чак пък толкова да сме дементирали...

26

Инженер

преди 2 години

Либеризацията и на тока, и на другите стоки ги направиха ппрез 90-те г. на миналия век. Между впрочем, когато се заговори за освобождаване на цени, се случва тяхното повишение. Сутринта пресметнах поскъпването на тока, водата и парното ва годишна база. Бух доста изненадан, когато цифрите показаха около 30 % инфлация. При статистическите данни он НСИ за около 5 % и целема инфлация на ЕЦБ от 2 %. Честито на чатематиците и на тези от БНБ-то !

25

Бено

преди 2 години

Ние знаем, че мораториумът не е решение. Но без драстични действия нищо няма да започне да се променя!

24

Fena

преди 2 години

Стига с тия кухи специалисти! Търсете инженерите - те ще Ви обяснят много бързо точно проблема!

23

До Мислеща

преди 2 години

Ами ако можеше да мислиш щеше да видиш че в Румъния има абсолютно свободна борса на електричество. А са Сърбия си в грешка. Там цените са по-високи отколкото в България.

22

Анонимен

преди 2 години

Добре де защо в България се вдига цената на тока, нито има свръх потребление, нито има свръх търсене и не ми излизайте с борсовите цени.

21

Факт е

преди 2 години

че най-работещите и произваждащи ток електроцентрали са в най-окаяно състояние и често не успяват да плащат заплатите на работниците си. Същевременно на борсата потребителите купуват на цени в пъти по-високи от други страни в Европа и дори в съседна Румъния. Защо се получава тази ножица? Къде изчезват тези пари - ами в джобовете на наследниците на Държавна Сигурност, която зъбато се усмихва зад Радев, а сега свободно си разиграва коня, защо те са НОВИТЕ ПОЧТЕННИ.

20

До 17

преди 2 години

Русия предлагаше сама да построи Белене-АЕЦ и след това нашите да връщат в течение на 50 години ....типа кредит -финансиране ...ама пустите му американци-сенатори(Байден,Макейн...) ..кацнаха в София и на следващият ден нашите взеха епохалното решение-няма да има Белене...а ссега ще плащаме ние за това,а не тези сенатори.

19

Do20

преди 2 години

Вие сериозно ли чакате смислен отговор от Петкова,за която мери всичко в мегавати?

18

Верно, че

преди 2 години

не се решава проблема с тока със замразяване на цените, а с изваждане на светло на схемаджиите, които са се залостили на изхода на предприятията и спекулират и си правят картелни споразумения за цени... Но понеже отново сложихме Мултигруп да управлява такива явления в уж пазарната ни икономика ще имат все по отявлено присъстивие, а упраляващите ще са много учудени що така.

17

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

С частни ел.разпределителни дружества и с либеризация за цената на тока кво очаквате?!?Частника да ви каже "много съм рахат и искам да сваля цената"?!? Национализация на предприятията от национално и стратегическо значение, закриване на КЕВР и държавен МОНОПОЛ. Пуснали вълка в обора и после се чудят, що овците намаляват.

16

Мислеща

преди 2 години

Аман от либерализация /либерастия/ Просто спрете спекулата и толкова. Защо в страни като Сърбия и Румъния цената е в пъти по-малка. Дайте някакъв смислен и икономически обоснован отговор. Може би Теменужка Петкова ще отговори за либерализацията на пазар?!!

15

ТодорЖивков

преди 2 години

Белене ви бях почнал и Хемус също 30 години ги довършвате нищо не става от вас

14

Знае ли някой

преди 2 години

Какво ще се случи с мрежата ако спрем тока за ден защото аз знам?????

13

До 2

преди 2 години

А не допускаш ли възможността с цялата заигравка и лобизъм около тъй наречената "либеризация" да се е целяло точно това? Още повече вече си имаме нашенски прецедент - колцина си спомнят как още през 2012 вече бяхме преизпълнили квотата за ел.енергия от фотоволтаици и ветрови генератори, която другите европейски държави бяха набелязали с хоризонт към 2020. А и как въпросните предприемачи трябваше да си имат вуйчо владика, иначе работата не ставаше. Както винаги паметта ни е избирателна и къса...