59

Безпартиен

преди 2 години

Вчера почнах да броя лъжите им! Днес сме на Лъжа 2, дълго очакваната минимална няма да има, всъщност по-добре, защото работодателите или трябва да уволнят хора, или да им намалят заплатите за да покрият нуждите на НОЙ! Решението е правилно, но вече е Лъжа 2, скед като вчера изиграха антиваксърите с Лъжа 1, за подсилването на ваксинирането. Чакаме Лъжа 3 и Оправдание 1! Успех, дано от промяната има смисъл!

58

ГОЧО

преди 2 години

Ами да причини винаги ще има! Тъ-п-у-н-г-е-р-т-е пак ще получат по една усмивка и голямо бъдещо обещание! Така се получава защото в БГ 99% от избирателите са необра-зо-вани и не знаят, че за да се дадат повече пари, трябва да се съберат повече. А ще ги съберат от данъкоплатеца и повечето пари ще ги излапа тая огромна и безполезна администрация, 50 000 полицаи и 30 000 армия, мързеливите ц-и-г-а-ни и к-ра-дл-и-ви-т-е управляващи!

57

Анонимен

преди 2 години

Глупаците видяха лесното да вдигат само осигуровките и разходите , за да пълнят бюджета и да се хвалят. Обаче рискуват всички тези ИТ аутсорси да си тръгнат и тогава ,ще захапят дървото. Младите в момента единствено там намират начин да живеят. Всичко друго означава нова емигрантска вълна на млади хора. Мислете малко повече с теа кратуни празни

56

Ужасена

преди 2 години

Трябва да се замрази минимална заплата на 650 поне до края на 2025 година.

55

МНЕНИЕ

преди 2 години

Нещо се сбърка в Държавата , за Пенсии и Осигуровки ?Аз съм ИТ специалист в Голяма Фирма , искам да се вдигне МОД - това ще генерира повече приходи в НОИ .Съответно ще се вдигнат доходите на Пенсионерите .Модела на НОИ е със Формула за Алгоритъм - колкото сте внесли за 45 години , толкова ще получавате докато сте живи . Съответно ако имате Граждански Брак и Съпруга тя ще наследи 26,5% от вашата Пенсия .Историята е грозна - Милиони хора се наредиха на Гишето на НОИ без да имат Вноски .

54

Анонимен

преди 2 години

С други думи, да изкарат хората зимата с по-високите сметки, и ПОСЛЕ ще ги порежем, както си беше предвидено. Яко. На това му се казва "контролирано обедняване".

53

Joko

преди 2 години

Първото 'отлагане" бе, че Кирчо майната няма да ходи тези дени в Брюксел. там юе бъде неговият шеВ. Отлагането на на максималният осиг6рителен стаж е другият шамар зад врата... Ами.... , да му мисли....

52

Анонимен

преди 2 години

Разумното е максималният осигурителен доход да е колкото 10 минимални работни заплати, както си беше в началото, когато го въведоха този праг. За какво да получавам примерно 20000 лева заплата, когато като изляза в болнични ще получа пари върху праха, т.е. върху 3000 лева, т.е. около 2000-2400 лева вместо примерно 10000 лева. А като се пенсионирам, вместо тавана,пенсията ми ще е под минималната след няколко години

51

Анонимен

преди 2 години

тоя май се прави на *** нещо а? Още от първия ден? Дрънкаме за максимален осигурителен праг, ама нещо за вдигане на максимума на пенсиите не е чува много много. Е друго си е да плащаш повече и да получаваш същото ако не и по-малко щото инфлацията е само двуцифрено число нали?

50

пак ли

преди 2 години

Отлага се светлото бъдеще за някой друг път . Разбихме си нормалната държава за празни приказки и захаросани усмивки .

49

Анонимен

преди 2 години

Максималният праг два пъти средния доход, а минималната заплата 50% от средната. В развитите социални демокрации няма максимален праг и данъците стигат до 60%. В Швеция например ДОО е почти 32% и няма максимален осигурителен праг. Плащат си като попове. А ние пазим богатите... Бедните и хората със средни доходи дължат пълния процент.

48

упс

преди 2 години

Още ли не сте разбрали , че тия двамата са пълни въздухари и грам идея си нямат от управление на държава ? Бийте им шута , че идва катастрофа .

47

ИТ архитект

преди 2 години

пичове, сериозните позиции в ИТ са над 7к, но не са много. Нас муха ни ухапала. Но ще ви кажа защо това няма смисъл. Обикновено напъните за вдигане на прагове и данъци е евтин популизъм за да намали гнева на матряла. С 40 Хил. заети в сектора и половината пари да ни вземат е капка в морето!

46

Анонимен

преди 2 години

Аз съм склададжия от малцинствата и изкарвам 400 000 лв. Не на месец, а надница. Имам основно образование. Мисля, че 400 000 лв. е добра надница като за България, успявам да си покрия сметките и да си позволя това онова. Имам 3 любовници в последния месец - Джесика Алба, Мис Вселена 2019 и една плейметка дето й забравих името. Ама то е обяснимо, аз съм добро момче склададжия и изкарвам повече от Пеевски. Моля никой да не се съмнява, че тази история е напълно и абсолютно реална.

45

програмист

преди 2 години

Супер!!! До май това смешно правителство ще е история!

44

Анонимен

преди 2 години

Тоз министър е толкова и западен министър както го сочеха,че не знае на запад как се изчисляват осигурителните доходи,че максимален как му вика за заплати от 2,5-3 хил. евро равняващи се на 5-6 хил.лв. що сочат за ИТ сектора в България,като максимални,а ако има заплати по 5-10-15 хил. евро заплати въобще ще зациклят заради обвързването със средните заплати и коефициентите на привързване,че освен туй със споделената солидарност от страна на работодателите-собственици към персонала в осигуряването

43

До склададжията

преди 2 години

Къде са тези оферти, бре? Аз отговарям (управлявам) за стотина човека и вързвам 4500лв/мес. Къде е склада да идвам да работя, без никаква отговорност. Айде малко понамалете това фукане, защото знам колко им плащаме на нашите склададжии.

42

ВЪПРОС

преди 2 години

Кога ще отпадне Тавана на Пенсията ?Иначе трябва да се намалят Осигуровките за Пенсия .Малко хора знаят формулата на НОИ за Пенсия .Тя е много ПРОСТА - ще я обясня нагледно . Просто казано - за всеки човек решил да участва в осигурителния модел на България има Правила и Институция наречена НОИ която се грижи за постъпления на осигуровки и изплаща Пенсии . Та така - в НОИ всеки има Черна Дъска , на нея се пише Приход по месеци и години , накрая когато ви дойде времето за пенсия се слага ЧЕРТА

41

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 42В една нормална държава да, но не и у нас. Хората масово укриват осигуровки, защото е пределно ясно, че след 25-30 години няма да има пенсии за хората, които се осигуряват в момента. Причината е проста - няма да има кой да работи поради застаряващото население, изходящата емиграция и маргинализираните групи от етноса. Към момента всички платени осигуровки отиват за издръжката на последните, защото така повелява принципа на социалната държава.

40

Анонимен

преди 2 години

От нисък осигурителен праг печелят дебеловратите и губят хората на заплата. Някои не го разбират.