20

Анонимен

преди 2 години

Философията не е лъжа наука. Чрез нея се разбират и най-сложните изречения и най-незнайното. Помага ти да мислиш много задълбочено, да вярваш в неща, които мислиш, че не съществуват.

19

м.в.

преди 2 години

Какво ще каже министър Харвард за плагиатството, това кражба ли е, или не е ?

18

Анонимен

преди 2 години

Научните ръководители са съучастници в плагиатстването,това трябва да се знае.Те също носят отговорност.45345

17

909

преди 2 години

Бившата служебна министърка Даниела Везиева от 180 страници, 171 са буквално преписани от чужд труд. Да видим какво ще и се случи. Трябва да и вземат титлата. Само интелектуално ограничени хора могат да преписват, които нямат капацитет да се справят сами. такава е и Везиева.

16

Пустиняк

преди 2 години

Дори, " Свобода или смърт" сме си го присвойли от гърците.

15

Анонимен

преди 2 години

Като студент в първи курс през 84-та година, полагаха изпит по диалект. и истор. материализъм. Предаваше ми тогава ужасяващата фигура в марксизма Здравко Пантелейски, който беше измислен "професор" от СССР. Лежал в затвора през 30-те години. Пита ме-какво мисли Енгелс за безкрайния човешки труд! Реших да карам по мои си разсъжд, той ме прекъсна и вика: ясно ми е, че не сте чели нищо от неговите произведения! И ми писа 2. Аз му възразих, че имам мнение. Отвърна ми - О, до никъде няма да стигнете!

14

До питам само

преди 2 години

Колко плащат за оригинална ? - демек само за тях написана. Без да е преписана на 90%.

13

vlady

преди 2 години

Част от политическата икономия и сега се изучава като обща икономическа теория. Не е съвсем безполезна.

12

Ха

преди 2 години

Ко не

11

Анонимен

преди 2 години

Едно време като студенти учихме измислици като политическа икономия, диалектически и исторически материализъм, и то не ти даваха някакви знания, а те караха да възпроизведеш някакви съветски тухли, та даже не толерираха и да имаш собствено мнение на въпросите.

10

българин

преди 2 години

То и основният проблем на родната ни чалга е в това - безогледното плагиатство! Не е толкова проблем дали е поп-фолк, само фолк или само поп. Например, чудесният хит на унгарската рок група Омега, използван и от Скорпиънс, се превърна в мазното парче "Старото се уволнява"!

9

Ако не бяха нагли

преди 2 години

Нямаше да плагиатстват. Плагиатството е обективен факт, засегнат е единствено плагиаторът. Всеки може да го уличи в плагиат, не е неободимо да си автор на изплагиатствания труд. Нима трябва да чакаме Аристотел да обвини Герджиков в плагиатство или нескопосан превод?!

8

Анонимен

преди 2 години

Плагиатството е престъпление и е крайно време да развием нулева толерантност към него. Но тава дето го пишете за лапането на големите заплати и "пенции" са глупости. Имате ли представа от какъв порядък е професорската заплата у нас?

7

българин

преди 2 години

Еми прав е човекът, не можем да си кривим душите я! Я Бойко Борисов колко (приближени нему) хора направи професори! Чет нямат! С лопати да ги ринеш! Професор, милиционер, професор, милиционер...

6

Анонимен

преди 2 години

То за туй пълно с професори и доценти у тая държава лапат големи заплати и пенции за нищо,ама то тва си е още от комунизма,тогаз комунист не може да е по-малко от доцент..маааамавимръсна комунистическа долна.

5

Анонимен

преди 2 години

Абе, моят професор по гражданско право, гледам има само 2 публикации - едната му е от докторската дисертация, другата от хабилитацията за доцент. И само една книга издадена. Как с общо 3 труда е станал професор?!

4

Анонимен

преди 2 години

Правете си сметка за какво иде реч щом и тиквата твърди, че има защитена дисертация и е преподавал на 27 годишна възраст в школата в Симеоново.

3

реалист

преди 2 години

Браво. Има нщо в което см първи. Сигу ме първи и по бой доценти, професори и академици по глава н населението

2

ДАСКАЛ ГЕНЧО

преди 2 години

НАУЧНИ ТРУДОВЕ - КАВЪР ВЕРСИИ НА НЕЩО ПИСАНО, ПРЕПИСАНО, ИЛИ ДОПЪЛНЕНО. С ТОВА СЕ СТАВА ДОЦЕНТ, ПРОФЕСОР, АКАДЕМИК И В ДОПЪЛНЕНИЕ НА ГРУПА ОТ 5 ДО 7 ХАБИЛИТИРАНИ РАБОТЕЩИ НА ПРИНЦИПА " НАШЕ МОМЧЕ ТРЯБВА ДА РАСТЕ". ВЪРНЕТЕ ВАК И НАПРАВЕТЕ РЕВИЗИЯ НА РАЗДАДЕНИТЕ ТИТЛИ - МНОГО ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТНЕТИ КАТО НЕПРАВОМЕРНИ. ВЪОБЩЕ НАШЕТО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ Е ТАКАВА БЕЗИЗРАЗНА НАУКА. ВЪРНЕТЕ СТАРАТА СИСТЕМА. СПРЕТЕ УНИВЕРСИТЕТИТЕ ДА СТАВАТ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТРОВЕ. ТЕ СТАВАТ БАНКА ЗА ПАРИ НА ОПРЕДЕЛЕН

1

Анонимен

преди 2 години

Откакто отпадна централната ВАК и всяко вуз-че може да си произвежда доценти и професори на кило, у нас тези звания и степени съвсем се обезцениха до нивото на кондуктор във влака. Преподават безкрайно неграмотни нагласени връзкари, които дорине знаят за какво иде реч в "научния" им труд.