174

Анонимен

преди 2 години

Болен мозък от социализма.Това е т нар връзкар проф. Дичев.

173

бай тошо

преди 2 години

Хората спяха спокойно едно време. И като се събудят чистачките на жигулата ги няма.

172

Хората копнеят за

преди 2 години

справедливост.Кой каквото е дробил,да си го сърба.Да,но и тази народна поговорка се възприема в извратен вид у нас-кой каквото е завлякъл и налапал по време на т.н.преход,продължава да си го дъвче с апетит и удоволствие.До Борисов всички влачеха.Той не прекрати пладнешките обири,а продължи по техните стандарти-няма система на управление Борисов(в каквото го обвиняват),а има продължаване на старата.И тези,които я бяха въвели,сега пак се качиха с претенции,че ще я премахнат.Лъжи и фарисейщина.

171

Ghost

преди 2 години

Почна се. В следващите 5 години ще ни натякват за президенстката република и каква полза има от нея. А каква е ползата от президентската република в Русия? Путин 30 години на власт. Мечтата на Радев, това е факт.

170

Анонимен

преди 2 години

Дичев за кой преход говори? Някой разбра ли?

169

До 193 Име

преди 2 години

Спяхме спокойно едно време, защото имахме работа, заплатите и пенсиите ни стигаха за относително добър живот, престъпниците бяха по затворите, а не премиери и министри, както е сега, деца се раждаха и беше весело. За половината български граждани живеещи в България, след 1989 година стандартът на живот падна над 10 пъти. За повечето от останалите стандартът също падна, а за около 10% от хората стандартът на живот се повиши, при повечето с малко, но при някои се повиши хиляди пъти.

168

4-те обета на Киро

преди 2 години

1 предават изконните български интереси по болезнения македонски въпрос. 2 налагат императивно джендъризма и еднополовите бракове. Следва точка 3 американски бази в Черно море и потенциално складиране в тях на ядрения арсенал от базата в Инджирлик, Турция.4 е регламентиран прием по квоти на бежанци от арабския свят, като гара-разпределителна към Западна Европа.

167

Име

преди 2 години

До ВарненецАбе хората са спяли спокойно едно време, защото ... са били лъгани, и не са знаели истината. Говореха ни как социализма процъфтява, настигаме капитализма и още малко го задминаваме, успех след успеха. А в същото време сме трупали дългове, които не можем да плащаме (как икономиката е успешна, а не можем да плащаме дълговете?) . И фабриките са били такива, че от СССР и соцблока са ни купували продукцията само по задължение, не доброволно ... Всичките проблеми са заложени тогава

166

Анонимен

преди 2 години

Сиренето беше хубаво, спор няма, но не винаги се намираше по магазините. Колкото до храната, от Гърция има какво да научим, а тя също е страна от ЕС. Не ни е крив ЕС, че хранителните ни фирми произвеждат ***! Като има кой да ги купува ...

165

тъпото

преди 2 години

До A1 същите и сега са си добре

164

До Анонимен 171

преди 2 години

".....Хората по света за 30 години построиха невероятни съвременни държави...." - Построих хората които Знаят и Могат, големия въпрос е Ти какво "можеш" и "знаеш" щото като гледам как по цял ден люпиш семки пред клавиатурата на топличко в къщи, не ще да си от работливите, можещи и знаещи. Ама такива като теб ореваха света за Евро заплати, Евро пенсии и Евро начин на живот с "малката" разлика че тама в Европата хората Знаят, Могат, Произвеждат и Продават на таквиз люписемковци като теб и Живеят

163

kukoto

преди 2 години

До българинТо сега има ли сирене? Новремето саламуреното сирене в зелените кутии го нямаше никъде по света. Това сега не е сирене и не е мляко.За месото да не говорим. Изобщо храната е под всякаква критика. Храна има в СРМ и Сърбия,защото не са в ЕС.

162

Случаен

преди 2 години

До Варненец То в Северна Корея и сега има сигурна работа ! Като ти е толкова мъчно за социализма, защо не се преместиш там, да живееш два пъти по-добре?

161

До 182

преди 2 години

Имаше български видеокасетофони и се продаваха в обикновен магазин със записване в списък. Веднага свършваха, но аз успях да си купя. Явно не сте информирани по въпроса. Цветните български телевизири София-81 бяха на световно ниво. Купуването ставаше със записване, както е сега за леките коли, но всеки, който го искаше след 2-3 месеца си го купуваше.

160

Анонимен

преди 2 години

Дичев ни манипулира. За кой преход говори? Преходът към капитализъм и демокрация реално завърши през 1990 година и юридически завърши с приемането на новата Конституция през 1991 година. Преходът към по-добър живот никога няма да свърши и даже 32 години сме в преход към по-лош живот.

159

Варненец

преди 2 години

При соца живеехме 2 пъти по-добре. Освен това, имаше нещо, което младите никога няма да имат: заспиваш и се дъбуждаш спокоен, че имаш ситурна работа. А и, че няма да те крадат мутри, роми или партийни чиновници. Имаше проблеми, липса на луксозни стоки /средна ръка имаше 101 %/, но хората живееха задружно и спокойно.Саламът впрочем бе от добро месо, днес има внос на престаряло.

158

Анонимен

преди 2 години

Да , прехода към демокрацията свърши , явно опита се оказа неуспешен ( решиха комсомолците ) и ни върнаха в 1995 . Хората приватизирали бг са начело , то само милиционери и ДС там в парламента.

157

българин

преди 2 години

До: номер 185 Като гледам, горе-долу мнението ти съвпада с моето. Трябва да мислим обективно, не на кой как му харесва.Нямаше разнообразие. За техниката беше много по-зле отколкото за хранителните стоки.Когато се появиха първите цветни телевизори, всички бяха руски, огромни сандъци които двама хамали едва вдигаха, а цветовете бяха като в калейдоскоп!Например аз никога не съм имал видеокасетофон, защото нямах долари.Те се продаваха само в КОРЕКОМ.Както и много други хубави стоки.

156

българин

преди 2 години

До: номера 175 и 182 Ама и двамата пишете субективно мненията си както на вас ви се струва че е било. През 70-те години от глад не сме умирали, нито сме се мъчили. Ядене имаше за всички.Лошото беше в това, че нямаше всичко.За шунка не си спомням.Но всякакви салами - и шпек и хамбургски и телешки, всичко имаше. Мляко - прясно кисело, сирене и кашкавал.Лошото беше, че сиренето беше само три вида - краве, овче и смес.Не като сега. Понякога пускаха "естонски кашкавал" - беше рядкост.

155

Анонимен

преди 2 години

Много неща по време на т.нар. социализъм сравнено с сега липсваха. Магазините не са били празни както пише един по-долу. Да шунка нямаше постоянно. Салам от типа камчия,телешки и др. имаше редовно,шпек също. Да ама шпека тогава беше сух салам а сега е мек като малотраен. Сирене и кашкавал имаше редовно / изключая една година криза/.Виж банани и портокали имаше само по празниците. Техниката наистина свършваше бързо. нО ЗАЩО СЕГА КОГАТО МАГАЗИНИТЕ ПРАЩЯТ ОТ СТОКА,ХОРАТА СА НЕРВНИ И ЗЛОБНИ