32

В.

преди 2 години

Като цяло, фирма е лошо. Да си бачкатор е добро. Да си чиновник е най-добре. Най-добре хем фирма хем чиновтик. Да ама Костов друго говореше преди 30 години. Равен старт, Който се труди, Който се учи той ще сполучи, Средна класа, Бла Бла....

31

НАП

преди 2 години

В президентството е открит залежал екип повече от пет години и продължавада краде от държавата.

30

Анонимен

преди 2 години

Просто арестувайте членовете на гербавата мафия!

29

балък

преди 2 години

Вероятно много от фирмите с големи складови наличности са свързани помежду си и са продавали фиктивно помежду си ,като са стояли на минимална печалба, за да не ги ревизират! След това са прехвърлени на неграмотни и НАП ще ги хване за шлифера! Проблемът е, че не се променя ДОПК и има възможност за здраво крадене -много милиарди и то всяка година!

28

ревизиия

преди 2 години

Мирише ми на командировка в Централния Софийски Затвор От мен един съвет: килия 216, вторият етаж, южното крило. При бай Ставри познавам го лично

27

До В.

преди 2 години

Да си призная бос съм в тия работи, но аз си го представям така - идва нападжията и гледа стока в склада - склададжията му вади фактура за 50 чувала боб, 1000 ролки тоалетна хартия и тям подобни. Напдажията предполагам не може да провери целия склад, но на случаен принцип казва - я дай да видим сега дали наистина имаш 50 чувала боб.

26

В. до 26

преди 2 години

Благодаря за пожеланието. Да ви се връща. Но ако няма документ за придобиване НАП няма как да знае за натрупани наличности. По скоро ако няма документ за продажби се появяват съмнения.

25

Ха-ха-ха

преди 2 години

Опаа братиньовското котило ше се разтури.

24

В.до 23

преди 2 години

Събират повече ДДС за високите цени на тока и газта. За това е на приход хазната. Що не пипнат ДДС за тока да помогнат на хората и фирмите. Компенсации - мижи да те лажем, само за едрите фирми. Европа нарочно предизвиква високи цени за да събира ДДС да храни калинки за сметка на гражданите ималките фирми.

23

Анонимен

преди 2 години

За невежите а и за НАП! Тези стоки могат и да бъдат отписани/отчислени и да произведат загуба за фирмата, защото не могат да бъдат продадени по обективно причини - напр. пилешки бутчета за ресторати по времето на локдаун-а! Т.е. ДДС им трябва да се върне от НАП, което е необикновена практика за тази институция! Кога ще се европеизирате бе крату ни и ще спрете първобитния капитализъм

22

До В.

преди 2 години

Дал ти бог добро. На никой не му пока кой колко си трупа в склада, докато има редовен документ за придобитата стока. И в това е проблема, че или някой трупа без документ или има фиктивен документ за по ниска цена с цел уркиване на данъци.

21

В.

преди 2 години

Добър ден. Натрупване складови наличности става по няколко причини - отпадане на потребители, презапасяване заради ковид измишльотината, неразумни позитивни очаквания за пазара. Инвентаризация няма да реши прэблема.

20

Peevski

преди 2 години

Булфарма на Тиков ?????

19

Анонимен

преди 2 години

НАП почнаха да работят! Спецов не знам какъв е и дали е продал фирма със задължения на малоимотен, но е факт, че накара служителите си да работят това, за което са назначени. Започнаха да се събират далеч повече постъпления в бюджета от данъци, подгони и Лукойл, които ББ с пръст не пипаше заради приятеля си Златев. Това не е никак малко!

18

От 15

преди 2 години

Печелят от оборот, обаче зауспяват да предложат по ниска цена от големите играчи само защото хакват системата и продават незаконно, като акциза и ДДС си ги прибират. Ще ти дам пример за такава бензиностанция - на магистралха хемус посока ботевград след като излезеш от 3ия тунел и започнеш да спускаш в ниското. Там има често опашка от коли, парите ги взема този дето зарежда и винаги в брой, и почти никой не си иска касова бележка. И зъответно така не се регистрира.

17

Leakeyleak's

преди 2 години

Да предупредим НАП, че данните на служителите им, бивши и настоящи, също изтекоха при теча на лични и фирмени данни от масивите на търговския регистър и НАП, за което никой не понесе никаква отговорност, така че затваряйте, да не става течение.

16

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

До Ми добре И какъв е начина? Казваш им много ви моля , бъдете съвестни платете си данъците? Може да има рекет от страна на несъвестни служители, но това не значи че не трябва да има проверки.

15

Асан

преди 2 години

Бирника Спецов да плаща 3 милиона ДДС дето го е краднал 2015 година :)))

14

Асан

преди 2 години

Бирника Спецов изкара набърже 2 милиарда от ДДС .... магьосник :)))

13

До Анонимен 5

преди 2 години

Малии голяма репресия срещу малките. Затова никой не издава касови бележки, а малки бензиностанции масово правят далавери като хакват устройствата на колконките и никой не ги гони. *** в една такава където цените са 20ст надолу и опитай да платиш с карта - вечно постерминала им тъкмо се е развалил. Точно малките трябва да се ударят със същата сила и ще потекат пари към държавата. Не може един дpислив фризьор да ми прави 3-4 бона на месец, а един бачкатор в завод на струг примерно взема 800лв.