97

Сифилистик

преди 2 години

Този човек лекар по какво е. Днес по радиото му позволяват волни излияния за Ковид без неудобни въпроси. Ами антибиотиците ги изписват в болниците. Много лесно могат да ги контролират от МЗ без този пъпчив *** да дава насоки.

96

Анонимен

преди 2 години

Не знам в момента колко струва антибиограмата, но когато децата бяха малки, съм си я плащала винаги аз. Ако трябваше да чакам не докторката ... и да й изпълнявам рецептите ... пиши ги с проблеми вече от недскончаем прием на антибиотици, най-малркото с по някоя развита вече алергия.

95

Анонимен

преди 2 години

Антибиотик се изписва след антибиограма. Ама никой не прави.

94

Анонимен

преди 2 години

Въобще медицината изисква лечение на пациента, а не на болестта! Но тук медицина просто няма. Поставеният под карантина още миналата година се чудеха тик вониите как ще бъде преглеждан през този период. Защото освен ковид има и много по-сериозни заболявания, от които може да страда един карантиниран. И държавата е длъжна да посочи кой преглежда тези хора и как!

93

Анонимен

преди 2 години

Въобще няма такава медицина с изписване на тежки лекарства, сред които са АБ, ей-така, "профилактично". Това, че у нас е норма, не означава, че е правилно. Има си ред, има си изследвания, има си основания. Не се гълтат като бонбони хапчетата. Вредите и на себеси, и на обществото. Като създавате резистентност към АБ, например. Като се съзцдаде такава, идея си нямате, че няма как да се реагира и срещу банална бактериална инфекция. Заради подобни безумни лечения.

92

До ъъъ до 80

преди 2 години

"Точно в този конкретен случай нуждата от антибиотик е абсолютно сигурна. Ще ти кажа защо - ако си с доказан или предполагаем ковид, ти си под карантина. В случай, че се появи някакво усложнение, ..." - Затова е нужна медицината - за да направи проверка какво е точно усложнението и какво би му повлияло, а не прилагаме някакви препарати, от които я има нужда, я не. И ако няма- бадева да се тровим и да пропускаме време за търсене на нужния. В белия свят се правят прегледи и при карантина! Напомням

91

93,

преди 2 години

Глупости. Просто пишеш глупости. Абсолютно не е вярно това. Най-малкото няма болест "сърдечни заболявания" - те са много и най-различни. никой нормален лекар не лекува пациенти с такива по подразбиране "профилактично" /без наличие на установена инфекция с бактериален произход/ с антибиотик, освен акот не е пълен кр е тен. Е, то такива май у нас има достатъчно, де. Но това не значи, че те правят медицината.

90

д-р Фелдшер

преди 2 години

Нито един Нормален лекар няма да предпише Антибиотик при Вирусна инфекция, освен ако в процеса на боледуването не констарира начална форма на бронхит или пневмония. Виж за не Нормалните доктори с купени дипломи не зная. Друг е въпроса при диабетиците или хора с хронично белодробни заболявания!

89

Анонимен

преди 2 години

При хората със сърдечни заболявания задължително се изписват профилактично антибиотици. Като се има предвид колко хора са с някакъв вид проблеми със сърцето, да вземат да престанат да се изказват, щото не са им антибиотиците проблема. И изобщо не знам за какво ги говорят тия работи, резистентността идва от блъскането на добитъка с антибиотици, не от това, че хората ги пият.

88

Лекар ихтиманец

преди 2 години

Единствения начин е децимация сред педиатрите!

87

смях

преди 2 години

Този е мангърист и фашисст,как така без антибиотик бря?

86

Анонимен

преди 2 години

Най новото лекарство предлагано срещу ковид е дисулфирам, което лекува алкохолизъм. Демек за нас ще свърши работа и то две в едно.

85

Анонимен

преди 2 години

Има ковид понеже явно хора боледуват има и починали но не знаем от какво защото не се правят аутопсии на починалите без хронични болести. Но има ли безспорно доказателство че причинителя на ковид е вирус. Клиничната картина е доста разнолика и странна. Тестовете са доста спорни. Вирус се доказва чрез изолиране и или с електронен микроскоп....

84

До 53

преди 2 години

Ти явно не разбираш ,каква глу.пост си написал!Явно никога не си имал контакт с лекар , болнично заведение, лаборатория !?

83

Анонимен

преди 2 години

Те така и вирусите се адаптират към ваксините, по същия начин по който бактериите към антибиотиците...

82

Анонимен

преди 2 години

защо тоя не е министър на здравеопазването а някаква жена представител на така наречената биг фарма? питайте я нея какво мисли за изписване на антибиотици за щяло и не щяло

81

ъъъ до 80

преди 2 години

Точно в този конкретен случай нуждата от антибиотик е абсолютно сигурна. Ще ти кажа защо - ако си с доказан или предполагаем ковид, ти си под карантина или самокарантина. В случай, че се появи някакво усложнение, ти нямаш вариант да си направиш нужните изследвания - освен ако не постъпиш в ковид отделение, а последното е доказано смъртоносно. Затова е по-добре да се презастраховаш и да минимизираш опасността от усложнения. Това е положението - избираш по-малката злина,

80

МдаАааааа

преди 2 години

И трябва да разменим пациентите. ВИП-овете във Видинската болница, а обикновените във ВМА. Също и лечението. За бай Петко като за Кунчев, а за кунчовци като за бай Петко.

79

Анонимен

преди 2 години

Забраниха на Мангъров да говори пред медиите за да говорят те до някъде същите неща за лекуване с алтернативни неща чайчета и прочие. Много грубо и недостойно. Мангъров поне има човещина и е читав човек.

78

Некъф

преди 2 години

Лицемерните лекари се опитват да спрат лекарствата за да не може да се бори ковида и да измират повече хора