23

естествено

преди 2 години

Вдигаме цените изнасяме ток за още две Българии и пазаруваме без ддс и от Турция.

22

Анонимен

преди 2 години

А заплатите защо не се увеличават?

21

Анонимен

преди 2 години

"какви са причините за повишението" - естествено повишението на цените

20

Анонимен

преди 2 години

При минимум 10% скок в цените...

19

Инвестиции нямало?!

преди 2 години

На морето се леят реки от бетон. Инвестира се в мутротуризма. После изпраните парички са за честни частници.

18

Анонимен

преди 2 години

Не съм казвал че са ни заврени ръцете еди къде си, тук не е форум на "спецовете"-направи сам

17

до 18

преди 2 години

Аз какво да направя, че ръцете ви са заврени отзад?! Аз съм построил сам с жена ми къща 350м2.. ВиК, електро, зидане, покрив. Всичко.

16

Ха-ха

преди 2 години

Заглавието е - какви са причините? Само дето не видях нищо за причините. А тя е само една - повишените цени. Нищо реално не се е увеличило, ами е станало по-скъпо.

15

11 до 12

преди 2 години

Може да си в извънземния сектор, но има неща дето се правят с ръце. Този месец става година и трябваше да се направи гробното място на майка ни. Парите имаме! Ноо, няма кой да го направи, а фирмите искат 20-40дни време, защото нямат работници.Парите не могат да свършат работа, а хората. Това че ти удържат много, нищо не значи. Просто се харчат повече за повече безсмислици и както се казва във вица за мутрите-въртим едни пари тука..

14

до 15

преди 2 години

Написал съм УДРЪЖКИ, а не осигуровки. И то СУМАРНИ- за моя сметка и за тази на работодател. Мерси. Вижда се колко много знаеш. Прочее, шефът ми взима 55000лв. месечно и то у нас. ИТ сектор.

13

Анонимен

преди 2 години

Какви са причините? Изсветляването на сивия сектор покрай пандемията. Не може цял живот хората с най-виски заплати у нас, реално осигуряващи се на тях, да издържаме пенсионерите, администрацията, безработните лентяи. Бачкаторът със заплата в плик разбра, че помощ няма, ако парите са на ръка. Резултат- мигновенен.

12

Анонимен

преди 2 години

До до 11 - Осигуровките ти ще ударят макса, някъде около 5000 лева. Останалото е 10% данък. Елементарната мсетка показва, че имаш доход от 30 000 лева, което е заплата, която може да очаквам от ръководен кадър в голяма международна компания, с 15+ години опит ... и това е в чужбина, а не в София. В София, подобни позиции рядко минават над 12000 лева, като са не повече от 500 за страната. Над тях са само изпълнителните директори и подобни.

11

Анонимен

преди 2 години

До 3.5 - В цял свят 60+ процента от населението е работи там.

10

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 8 - 6% e инфлацията на годишна база, а увеличението на БВП е 4.6% тримесичеето. Сравнението е неправилно.

9

до 11

преди 2 години

И аз съм в услугите. ИТ сектор. Сумарни удръжки от заплатата месечно над 3500лв.. Дали не издържам по трима лекари месечно, как мислиш?

8

3,5млн

преди 2 години

заети, като близо 65% са в услугите! Страшна икономика, страшна работа. Аз също съм в услугите м/у другото. Понякога се чудя, как изобщо съществува подобна държава, но животът показва, че дълго може така. Целият запад кара по подобен модел, неясно до кога?

7

до 6

преди 2 години

А неграмотниците, като тебе, които не знаят къде се слага пълен член, къде са? Бачкат като берачи на малини или шофьори? Или инженерчета?

6

Анонимен

преди 2 години

Засега 4,6% отиват в икономиката вместо в чекмеджетата... Колко ли ще се появят още?

5

zeus

преди 2 години

Оптимиста вижда ръст, песимиста инфлация, а реалиста отдавна се е изнесъл от територията :)

4

Анонимен

преди 2 години

Браво на служебното правителство, браво на президента Радев!