8

Да

преди 2 години

Това не е проблем на Европа А на лакомите *** по цяла Европа Във България на фирмите им се изкупува стоката на европейски цени а на работниците се плаща като във Индия никога няма да има равнопоставеност заради тъмните балкански робовладелци във Европа

7

Анонимен

преди 2 години

Какъв либерален капитализъм ви гони, като ЕС върви към социализъм. Швейцария и Норвегия защо отказаха да влезат? Англия защо излезе? Там където има най-малко регулации, там стандарта на живот е по-висок. Популистите ги лигавят и им поддържат жалкото съществиване защото са им необходими като гласоподаватели. И тук, към бюрата по труда има всякакви курсове и квалификации. Сина ми след като го домързя да продължи образованието си мина през тях и получава прилични доходи от занаята който получи.

6

Анонимен

преди 2 години

бачкаторите освен за роби за друго не стават. смелите и красивите знаят че светът е разделен на господари и подчинени. всичко друго е добронамерена измама под предлога 'демокрация' пак с цел стрижене но този път за постове.

5

Анонимен

преди 2 години

От 4 - А зорът е, че у нас проф. съюзите са обсебени с наши хора.

4

Анонимен

преди 2 години

"даването на повече правомощия на работниците да се противопоставят на ниското заплащане." - Има го - нарича се нова работа. Вместо да унищожавате дребният бизнес и да правите живота на големите корпорации по-лесен, защо не осигурите добри условия, з аразвитието на бизнес? В скандинавксите страни има хиляди и хиляди компании и постоянно развитие. Не знам защо, но в БЪглария си мислят, че са комунисти едва ли не, а всъщност са най-близко до либерален капитализъм от всички останали.

3

Анонимен

преди 2 години

"Някои скандинавски страни са настроени против всякаква промяна на тяхната система за колективно договаряне, при която компаниите договарят заплатите директно с мощните профсъюзи без намесата на държавата." - И ако не знаете каква е разлиакт,а нека ви я кажа - Когато бях студент в Дания, в България в Макдонлдс дава по 3 лева на час + 20 стотиники нощни, ако имаше. В Дания даваха по 32 лева на час + 50% отгоре за нощна + 50% за уйкенда.

2

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 2 години

ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ трябва да си получават заплатите

1

Анонимен

преди 2 години

"Те ще са с правомощия да се противопоставят на работодателите" - Да, сега направете минималните заплати, колкото средните! Моля ви се! Нека всеки, който го е домързяло да научи поевче от таблицата за умножение, да взима заплати, колкото хората с 5+ години образование и стаж. И нека, да вдигнем и данъците! Нека да раздаваме и пари! Нека забраним и бизнеса, че е лош!