24

шшшшт

преди 2 години

До kirasirravслагат се орехи и стафиди също

23

Анонимен

преди 2 години

Най алчните търговци са в Пазарджик шаран чистен без гава 13лв. Нарязан на шайби 15.60 лв. колкото агнешко . Няма наяждане , няма.

22

кара колю

преди 2 години

В Пловдив и региона шаранът е на спекулативна цена от лятото - 7,5 - 10 лв/кг. Цената му стигна морските риби, внос от Гърция. Тази цена е нереална и изцяло спекулативна! Килограм дъгова пъстърва и сьомгова пъстърва е около 11-12 лв. Яжте си шарана, алчни ***!

21

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 19Прав си мен, зависи ка ще приготвиш шарана, това че не харесвам да ям тази риба, не значи, че на другите хора също не им харесва :) Аз съм свикнал да става бързо и лесно, както и вкусно, затова предпочитам хек и пангасиус, щото немат кости и са много вкусни когато са изпържени :)) Разбира се, сега немам пари за риба, но който има му желая приятно хапване :)

20

Анонимен

преди 2 години

В Одрин е 2 лева килото риба и то морска риба и прясна, а тук некви блатни шарани по 6 лева... Лакоми за печалби. Ако го бяха пуснали по 3 лева да са гопродали всичкия.

19

Мееметчу

преди 2 години

Аа..., неъ, Шаранъ имъ дъх на тиня. Аз предпочитъм сардинъ, мъ да е прясна, с хубавъ лютивъ салаткъ, пържени картофки, месеница и домашно винце Пелинче. Баба Мелиха си знай работатъ! На имениците Честито и да съ Живи и Здрави!

18

бонго

преди 2 години

Шаранът е царя на рибата в цяла Азия, не знам защо нешенецът го брои за лоша риба и залита към токсичните пангасиуси, фокушимските "диви" сьомги и пр. маркетингови риби

17

kirasirrav

преди 2 години

Абе и шарана е добър за ядене, ама да е от хубав язовир, чист (то и вида и породата имат значение ), след това го взимате вкъщи за няколко дена в чиста вода. И важно е да се приготви хубаво! - с хубава плънка, соса задължително с вино, малки лукчета , подправки и т.н. Майка ми в един момент беше уцелила рецептата, и го правеше много хубаво ( и аз съм именник, и от дядовците имаше ).

16

Анонимен

преди 2 години

От Никулден започват и на Ивановден завършват Коледните и Новогодишни празници за Българския Народ шарана е традиция, който го харесва да го яде който не да не го яде, ако се измие и сготви хубаво рибата хич не е лоша.

15

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 17Така е мен, също зависи от приготвянето, но аз не го харесвам шарана, щото е мазна риба и има много кости, иначе си е вкусен според вкуса на даден челяк :) Навремето жулих много хек, риба без кости и много вкусна, особено ако е опържиш :))

14

Анонимен

преди 2 години

Ако искаш да хапнеш вкусен шаран Никулден му е времето.Обожавам го.И не коментирайте,че запада го отхвърля.В много държави традицията е на Коледа да се яде шаран.

13

Анонимен

преди 2 години

Ми шаран не харесвам, виж за хек или пангасиус си облизвам пръстите, също харесвам калкан, но той е много скъп и не ми позволяват доходите за да си позволя тази вкусотия :)))

12

шарана

преди 2 години

не е риба, но за шараните панелистанци е невероятна! Никой никъде не яде това подобие на риба

11

А

преди 2 години

До Анонимен 5 Можеш ли да обясниш, как отглеждат шарана и пъстървата? Да не би за шарана да оставят някакви дънни садки, а за пъстървата повърхностни?

10

Пустиняка

преди 2 години

На мене таранката ми е по-блага.

9

Анонимен

преди 2 години

Шаран се яде на Никулден и хич не е лоша риба. Ципурата, лаврака, пъстървата, сьомгата дето ги ядете-са отглеждани АКВАКУЛТУРИ и са много вредни.Виж-ДИВИЯТ улов е друга работа-чудесни риби са. Иначе все едно ядеш Пангасиус-ОТРОВА....

8

Анонимен

преди 2 години

Като гледам снимките, мерките се спазват. Рибата не се пипа с голи ръце, всички са с маски, правилно сложени над носа.

7

Анонимен

преди 2 години

Има шарани на пунктовете за ваксинация..

6

Анонимен

преди 2 години

Шараните са купувачите на тия цени като, че ли им продават златната рибка.

5

до 4

преди 2 години

Еми, хапвай си тинята. Да ти е сладко!