33

Крх

преди 2 години

Като преписвате статии да бяхте превърнали футовете в метри, бързо става

32

ЕВЕРЕСТ, ЛИ... ХАХА

преди 2 години

ЕТО НЕЩО КОЕТО, ИЗОБЩО НЕ МЕВЪЛНУВА..... ХАХАХААА...

31

Анонимен

преди 2 години

Не става дума за жернализъм тук въобще. Т. нар. "статии" са просто изключително лоши преводи, правени с гугъл преводач. Подписват ги просто близки на собственика на сайта. За жалост останалите "новинарски" сайтове са същите.

30

Нели, Ния и сие

преди 2 години

Браво, вече не съм сам в критиката си на неграмотния журнализъм във всяко отношение тука. Имам в предвид българския език по отношение на словоред, лексика (критика на някои коментиращи преди мен), правопис и да не изброявам нататък! Копирането на чужди идеи и труд тук е станало стандарт - докога? Като лозунга мутри вън, съд и затвор, трябва да направим за неграмотните и нескопосани журналисти такива лозунги - предложения?

29

бачкатор

преди 2 години

Нищо не се задава,всичко си е спокойно там. Вчера един комшия пенсионер и жена му на 74 години бяха там на екскурзия с изкачване. Изкачили са върха заедно с няколко автобуса Японски песионери заедно. Всичко е Ок само пара да има!

28

Зевзек

преди 2 години

Бедствие може да е за тези които опитват да се изкачат, но за всички нас си и просто интересно четиво за това как намалява бройката алфа мъжкарите - поучително четиво за естествения подбор.

27

Анонимен

преди 2 години

Моля ви, дайте линк към статита на английски, от тоя "превод" ме заболя главата.

26

Анонимен

преди 2 години

Почти невъзможно за четене! Това от Гугъл преводача ли е копирано направо? Тези "журналисти" от маа'лата ли ги взехте?

25

Планинар

преди 2 години

За съжаление и по българските планини вече е така. Пълно с кифли и нацепени батки, правещи си селфита през 5 крачки. Отдавна избягвам вече традиционните туристически пътеки, а си ходя off-road из планината.

24

До 38

преди 2 години

Със всеки изминал ден се убеждавам, че тук няма редактори и списващите са хванати буквално от улицата.

23

хаха

преди 2 години

"bucket list" преведено като "списъка на кофата"

22

Анонимен

преди 2 години

Откачени комплексари. Планината се уважава, а не й се качваш на главата. Ако искаш да докажеш, че можеш да изкачваш върхове, го правиш с личния си живот, с бизнеса си, със семейството си. Тия са някакви директорчета, които цял живот са били изпълнители на поръчки и искат да докажат на егото си, че могат да достигнат връх без чуждо побутване... и отиват при шерпите. Всичко, което доказват обаче е че са никой без обикновения човек. Че необразования човечец грижест се за децата си е повече от тях

21

Върбан

преди 2 години

Виноват! Преписване е. Ей сега ще си направя харакири. Даже 2 харакирита през 1 час. Второто заради употреба на руски.

20

Върбан

преди 2 години

До 18. Боже човече! Как можа да цитираш точно тая мъдрост. Тук изобщо не става дума за работа, камо ли пък за майсторска. Прозаичен копи пейст. Съгласен съм че не трябва да търпим да се гаврят с езика ни, и да потребяваме безропотно "работата" на "калинки" които не са за мястото което заемат. Но точно на тези не знаем какво им плащат.

19

Анонимен

преди 2 години

До оффф А иначе какво да правят? Да ходят на кръчма и да пият парцуца ли? Някакво разнообразие е в живота.

18

Handel

преди 2 години

Много лошо! С цял куп мои приятели с еканхме да отскочим утре по обяд за няколко минути до там за да си направим селфита.Между другото - безкрайно интересна новина (сарказъм).

17

Оффф

преди 2 години

Покорили Еверест! И са герои. А шерпа, който им носи багажа се е качвал 80 пъти там на разходка.

16

Анонимен

преди 2 години

Кой търсят на Еверест...

15

Анонимен

преди 2 години

Това катерене ми е едно от най-безсмислените неща, губими се ефекта. Щом ги влече хората нека да пъплят нагоре играейки си на руска рулетка с природата.

14

Наблюдател

преди 2 години

Непалското правителство не е виновно, че е пълно със самоубийци наречени "алпинисти". И да им вдигнат таксите пак ще се намерят мераклии да ги носят до върха.