70

да

преди 2 години

отпаднат ресторантьорите

69

Ричката Алибег

преди 2 години

Така ни се пада! Ние сами поискахме сертификати за всички! Сами вкарахме вълка в кошарата! Хак да ни е!

68

Никола от Русе

преди 2 години

Но и така персонална пак трябва да бъде със сертификат нищо, че навънка, ако го няма, но вътре трябва да го има като влиза за изпълняване на поръчка,а и за да работи значи,а и за до тоалетна дори клиент да влезе пак тряб а да го има и за това считам, че изобщо е излишно това.Така само се съгласяваме да го има, примиряваме се с него значи. Това е схема внедрена от управляващите която ще изиграе лоша игра на нас ресторантьорите.

67

Дора

преди 2 години

Скоро, докато стоях пред вратата на един магазин в търговски център (не точно мол) и четях обявлението на вратата - че искат зелен сертификат, отвътре любезно ме поканиха да вляза, нищо че нямам сертификат, и се оказах единствената им клиентка за момента. Просто не можеха да си позволят да изпуснат клиент; на целия етаж в магазините нямаше нито един друг клиент - погледнах да видя. Бизнесът определено е зле с новите ограничения. Подкрепям да отпаднат ограниченията за външните зони.

66

До W

преди 2 години

Прав си ! Проучванията доказват, че ваксинираните имат еднаква количество вирус с неваксинираните в носоглътката, но си прав до тук ! Проучванията също доказват, че ваксинираните отделят по-малко количество вирус и то за по-кратко време. Другият смисъл на сертификата, е че ваксинираният е с 10 -пъти по-малък риск да влезе в болница и да нотоварва здравната система. Разберете ги тези неща най-сетне !!!

65

Хм

преди 2 години

Чух че само от окриване на данъци в кръчма хора си купуват жилище. А после искат от нашите данъци да чопват помощти. Докато този бизнес на тарикатите не излезне на светло да си плаща данъците, като всички нас, не ги жаля.

64

Анонимен

преди 2 години

"В Солун заведенията работели така" Хайде стига манипулации, само и само да стане на вашата. На всички ни писна от вашето мрънкане. В Гърция искат сертификат навсякъде и скоро дори няма да признават тестовете. Ваксиниран или преболедувал, това ще са опциите там.

63

Анонимен

преди 2 години

И без кръчма може. Айде стига реване.

62

Анонимен

преди 2 години

Бойкотирам ги, докато не излязат на протест срещу сертификатите.

61

простият

преди 2 години

Няма нужда от толкова кръчми, спокойно могат да затворят 60% от тях. Без това само перат пари. Имах заведение, по скоро квартална кръчма. Един баровец , известен ми го взе под наем за три години. Така и не си направи труда да го отвори през тези години.

60

до 58

преди 2 години

Ама те "тъпите антиваксърки" едва ли ще се занимават с ковид маниак, който ще им надува главите с приказки за делти, омикрони, трети и четвърти дози...

59

хмм

преди 2 години

какви глупости говорят? Заведенията, които посещавам са пълни, въпреки че проверяват за сертификат. Баровете за вино и по-скъпите заведения са си пълни, за какви фалити говорят...

58

:)

преди 2 години

Е, стига де - сега тъпите антиваксърки, като искам да ги водя на кафе или на ресторант и няма къде - ги водя направо вкъщи. Ако разрешите масите на открито, ще трябва да мръзна навън докато ги увещавам.

57

W

преди 2 години

До 55 - Абе Ботев могат да го пришият към "антиваксърите". Ама и д-р Фаучи им каза същото нещо. В ютуб се търси Dr. Fauci on COVID-19 spread и клипът излиза веднага. Д-р Фаучи казва, че проучванията показват еднакво ниво на вируса в носоглътката на неваксинирани и ваксинирани, т.е. няма разлика във вирусния товар при двете групи, и те могат да разпространяват вируса еднакво. И CDC го каза, и кой ли не. Ясно е, че сертификатът няма медицински смисъл, ама ковид проповедниците се правят на улави.

56

аха

преди 2 години

До 52 - Кой мрънка и кой заплашва? Мрънкат и заплашват Кацаровци и Кунчевци, мисирките из медиите, и зомбираните ковид сектанти. Тръшкат се ден и нощ, запенени от злоба. Трябвало да има диктатура (цитирам една кака, гостуваща в БНТ, която се чувствала репресирана за това, че имало хора, които не се ваксинират?!). Истерията срещу "антиваксърите" вече прилича на подклажданата истерия срещу "***" и "враговете на народа". Вижте се на какво приличате, чуйте се какво говорите.

55

Анонимен

преди 2 години

Не можаха ли да разберат, че ваксинираните разнасят заразата. Каза го д-р/май е професор/ Ботев. Ваксината ги защитава на клетъчно ниво, но не защитава лигавицата им. Така те освен да се разболеят могат и да разнасят Ковид

54

Анонимен

преди 2 години

Във Варна в едни ресторанти проверяват за сертификат, а другаде - не. В happy например никой не проверява и хората влизат необезпокоявани на обяд, а другаде дори отвън не разрешават сядане, ако не покажеш сертификат

53

междувременно...

преди 2 години

Съд в белгийския регион Валония постанови, че използването на ковид сертификати е незаконно, и нареди на местното правителство да плаща дневна глоба от 5000 евро, докато не оттегли мярката.

52

Анонимен

преди 2 години

И на запад и на изток вече се изисква зелен сертификат и задължителна ваксинация за определени възрастови групи! Как мислите все още, че на нас ще ни се размине. Вярвате ли, че изолирани отвсякъде ще си живуркаме самички? И мантрата, че тук не ми харесва и заминавам, също вече не върви! Светът е различен! И да мрънкате и да заплашвате на никой не му е зор. И с вас и без вас живота си върви.

51

Анонимен

преди 2 години

Да затварят, ве, и без тва на пестин метра улица в центъра снощи преброих 7-8 кръчми...и, да празни стоят... щом вече месец могат да стоят празни и да плащат разходи, начи яко кинти имат скрити...