172

ТАРА

преди 2 години

Увеличението само на минималната пенсия разкъсва връзката между приноса на човека в осигурителната система и пенсията, която той получава. 370 лв. минимална се доближава до тази пенсия, която сега е 370 лв. , дори и нагоре, и макар и процентно увеличена с новия коефициент: това е ерозия на пенсионната система!

171

преди 2 години

Дс се вдига само минималната. Това е приоритет. Лентяите с по £1500 да ди затварят устата и да са щастливи че не са в затвора. Надявам се че някой ме разбира

170

Анонимен

преди 2 години

Опа, вече няма работещи, които да плащат пенсиите. Честито, държавата катастрофира, а тепърва идва брутална криза. България ще се превърне в едно голямо гето.

169

А постоянния растеж

преди 2 години

на заплатите на висшите чиновници и дупетатите в геометрична прогресия,ще се отрази благотворно на бюджета,нали?Ами ако ги питаме тях,колкото по- големи заплати вземат,толкова повече помагат за овладяване на инфлацията, защото генерират голямо потребление,а и услуги-камериерки,готвачки,шофьори, гавази и пандури,слуги и слугини,детегледачки,градинари...Абе висшето ни чиновничество е дар божий,да са живи 100 години-50 в... и 50 в...(по вица)и да усетят 100 пъти битието, в което сме ние.

168

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 180 Ама ти наистина ли си повярвал на тези мошеници?

167

опетков

преди 2 години

До Мдааа Това, което си написал показва дълбокото ти незнание на темата. Експертът Нейков леко послъгва, защото макар, че има известни изкривяване на системата, все пак всеки работил и получавал голяма заплата, получава и голяма (относително) пенсия. Ако има изкривявания, те са в долните степени на скалата. Да, поизравниха се тези, които вземаха пенсии до 200 лв с тези от 300 лв, но само това. За по-големите пенсии разликата си остава голяма. Не слушайте такива експерти, а си плащайте.

166

Мдааа

преди 2 години

До Анонимен,когато се дават от СОЦ подпомагане там вече можеш да ги лимитираш като определена сума. А не да ги надуваш както се прави с пенсиите и един да взима 700лв за 0 работни дни като друг който е с 40години трудов стаж

165

не сме будали

преди 2 години

вдигали заплати и пенсии..ха.ха.ха а цените на храните,горивата, тока... що ли удобно не споменават..ха.ха

164

Крим не е руски

преди 2 години

ами да се премахне тавана за политици,милиционери и хора които са били доносници на ДС и за тази мръсотия получават пенсия. Тавана точно политиците искат да се махне ...не им стига лапането от държавата.

163

Анонимен

преди 2 години

"Какви пари дават на ромките? За 3 деца се дават по 135лв на месец. Това са фактите." - Ехеейй ... луди ли сте е? много пара това!! Не е ли по-добре, да се дават суровини - ориз брашно - държавата може да ги взима на 40% от цената.

162

Анонимен

преди 2 години

До анонимен 165 - И как решаваш, кое е малко и кое е много? И кой решава? Познавам хора, които са на меннеито, че 95% от популацията е "излишна" и трябва да има "систематично редуциране". Те ли да решават? Кой?

161

Анонимен

преди 2 години

До Истанбул - Ок, не разбирай нещата толкова буквално!!!!! - А отново на въпроса - защо да внасям ти пари, ако ще ми ги върнеш след определен бопдй години, вместо да си ги държа, за извънредни нужи или да ги инвестирам. 86000 лева, правилно инвестирани за 40 години, спокойно може д астигнат нещо със стойнсот над милион и да връщат по 2-3% дивидент на година.

160

Анонимен

преди 2 години

До Истанбул - А защо изобщо, да внасям пенсия тогава? И още нещо - какво правим с инфлацията? Когато аз започнха, 750 лева беше "ок заплата", а сега 2300 лева е ок заплата. Защо да ти давам тези пари, при положение, че мога а ги управлявам по-добре.

159

Анонимен

преди 2 години

А е тоя защо не е в затвора?

158

Ето

преди 2 години

Истината е РЕФОРМА, кой колкото е искарал толкова получава. Останбалите ккоито нямат трудов стаж или поради някаква причина не са успели да се осигуряват отиват на социални помощи и там да се дават колкото има заделено за тази цел.Спокойно може да се нпправи и програма за директно подпомагане на социално бедни, буквално осинови социално беден. Държавата в този случай няма да бърка и да се намесва а допълнителната помощ да идва директно от хората които са преценили че могат да дадат

157

въпрос

преди 2 години

Няма да е лошо ако Нейков ни осведоми колко производители на стоки с принадена стойност работят за издръжката /за доходите / например на един политик, защото тези стоки са основното перо от което зависи бюджета. Все пенсионерите и работещите бедни са трън в очите им. Прав е В.Зарев като каза за "хистерично алчните....."

156

Мдааа

преди 2 години

Не е нормално човек рабоитил 40г да получава същата пенсия като друг който не е работил и 1 ден. Това са пълни простотии

155

Анонимен

преди 2 години

Заети в обществения сектор 685 000

154

анонимен

преди 2 години

Грешка - етнос. Може би е необходим поне мааааалко естествен подбор, иначе всички вкупом пътуваме........

153

един

преди 2 години

Против раздаването съм и аз. Също и против постоянно вдигане на мин. пении, тоест на тарикатите. Различни сме, на един му се полага, на друг - не. Ако не се спре това, също и раздаването на пари за дърва и прооостотии от сорта енергийно бедни, значи друго може да купуват, ракия, но не и енергия?