25

не-милионер

преди 2 години

Хаха, пълен смЕх. Курсът, по който ползвам такси беше под 10лв до началото на тази година. После стана около 11лв. Днес 9-ти декември - изненада - 16.50лв. Е, мен ме изгубиха. Да си возят милионерите, които сънуват, че се качват при тях, аз открих, че градският транспорт даже е по-бърз в час пик, заради бус лентите и метрото, а е само 1.60лв.

24

Анонимен

преди 2 години

Всеки който го мързи да работи става бакшиш. По цял ден стоят по стоянките, пушат, пият кафета и чоплят семки а и пари искат да изкарват. Ако има балъци нека ползват такси.

23

Taню

преди 2 години

Айде, пак статия за претенциите на бакшите... Ако ги даваха тия паре отгоре за един душ и калъп палмолив, да им се прежалиш, ама с това качество на услугата, да се опушват в собствен сос по двама и трима, по стоянките, мрънкайки, колко е прoст българина като клиент ;)

22

Анонимен

преди 2 години

Дреме ми на шнорхела. В такси не се качвам и с пистолет да ме заплашват.

21

BMW

преди 2 години

Колата ми гори 14-15 градско бензин, на бензин я карам, кеф ми е да я карам. Само не ми харесва как някои гевреци нахално ми се завират или карат в 2 ленти, или влизат в кръговото без да предоставят предимство на тези вътре, въпреки знака и още много ситуации с гевреци :)

20

Алекс

преди 2 години

Таксито е луксозна услуга,която се използва от ограничен кръг клиенти.В София има прекалено много таксита.Бакшишите си въобразяват,че трябва да изкарват повече от квалифициран служител,но това е нискоквалифициран труд със съответното по-ниско заплащане.

19

Анонимен

преди 2 години

ако искат и 100лв на км да го направят. Аз на такси не се качвам, по добре пеша или с автобус. Постоянно ги гледам *** с таксита как не спазват правилата на пътя, пушат като кумини вътре в колата, говорят само простотии докато те карат и подобни,

18

Totenkopf

преди 2 години

Егати експертна преди 6 месеца гербаджиите им вдигнаха таксите, тоя от 9 г не били вдигани, хахахах мега смешен

17

Анонимен

преди 2 години

Хахахахахаа вдигнете ги, вдигнете ги... Вече и чужденците предпочитат метрото, остана ли ви някой за щавене?

16

ля ля

преди 2 години

не съм на мнение че не са се вдигали от 9години - вдигат се всеки път като има ръстеж на цените в горивата и все плачат пък и все повече таксиджии! за какво са ни!??!

15

Ванката

преди 2 години

Абе нали са частни фирми, защо искат държавата да им определя цените!? Да си сложат каквато им е удобно и той пазара, ще си покаже.

14

Анонимен

преди 2 години

Оставете ги без регулация на цената но пуснете и убер. Пазара сам ще определи кой какво иска да ползва

13

до 11

преди 2 години

защо заблуждаваш ще сърбаме още много гадости направени от мафиотите герб

12

Анонимен

преди 2 години

Предлагам увеличението да е поне 500% Така ще се избавим и ние от наглите бакшиши, те ще фалират от само себе си, като останат без клиенти

11

Анонимен

преди 2 години

Другари-чалгари, видяхте ли вашия Радев на какво е способен. Увеличи тока, парното, водата, хранителните стоки , като олиото гони 10 лв. И всичко това успя за по малко от година. Честито на печелившите.

10

Анонимен

преди 2 години

До Асенов - Къде са 1.05 лева, къде са 10?

9

Асенов

преди 2 години

Ами направете ги и по 10 лв/км. И си стойте по стоянките...И искате увеличение защото... са ви хубави и чисти колите, културни шофьорите... или какво?

8

Анонимен

преди 2 години

Взимаш 13 лева за 10 км. Платиш ДДС (ако изобщо) и останат 10.83 лева Колата ти гори 0.8 литра демек 2 лева грубо. Остава 8.83 лева. Идва следният момент - Колко километра навърташ? Ако си от тея, дето не карат, няма да си дълго. Ако си от карачите, едно 200 км на ден, са си доста нормални. Това са 20 по 10 км или 176.6 лева. И тук вече идва две неща - заплата и амортизация. 80 лева от тези пари отива за заплата + осигуровки. Остналите 80 лева, трябва да покрият колата и ремонтите.

7

А,ха

преди 2 години

Искате да сте частници,но общината да ви регулира цените.Това е картел,къде е комисията за защита на конкуренцията?

6

Анонимен

преди 2 години

Още помня едни протести, дето 300 парчета се бяха събрали пред еидн офис и имаше красъци от рода на "Спирай са, щот ща потрошиме!" и "Ща заколя уе! Ща убиа уе!". За тези нямаше наказание, нали? Публично отправена закана за саморазправа и заплаха за убийство ... Но не - било "под афект" и нямало да го разглеждат. После махнахте и Uber, нали? Защо? Защото шофьорите вадиха повече пари ли? Защото беше по-чисто, евтини и приятно ли?