232

Джони

преди 2 години

Точното заглавие е "Работодатели търсят роби... и не намират". Трябва пълен рестарт за България и истински реформи.

231

Уууу

преди 2 години

Не разбрахте ли вече 30 години истината-работодателите в България търсят работници, но ако може освен да им работят, да може и да им плащат, че им работят.

230

Анонимен

преди 2 години

Вярно е че са неграмотни,но е възможно да бъдат обучени,за това има и разряди,степени...Образованието е приключено, за съжаление, има само гнет и гърч.Така че не децата са виновни.

229

Fallschirmspringer

преди 2 години

Преди години в нашата малка фирма взехме две момчета,с бакалавърско ново/недоучил инженер/ от ТУ.Работим в областта на микровълновата техника и реших да им проведа едно леко препитване,за да знаем на какво можем да разчитаме.Започнах както се полага с уравненията на Максуел,като на въпроса за тях получих отговор от типа"Май сме чували".Продължих с лек спад във въпросите в областта на математиката,булевата алгебра,теория на сигналите и т.н.,но отговорите,които получавах бяха като цитираният

228

Анонимен

преди 2 години

Да вземат неваксинирани,да си ги обучават,да ги заплащат както подобава,ама не,нали?За тези заплати и африканци ,филипинци няма да им работят.

227

22 МСП

преди 2 години

""Нова норвежка реклама представя дядо Коледа като гейКраткото филмче бе прието положително""И все по -надолу , и все по надълбоко.Тези ,които искат да не работяг ,да не могат да работят нищо ,което носи висока принадена стойност,да стават "дядо Коледа"".За тях тав е истината.

226

Анонимен

преди 2 години

Квалифицираните са извън България, затова!

225

Киро Кюмюря

преди 2 години

Ала-бала! Като си некадърен плондер с четвърти клас кой щъ вземе?! 80%...

224

ТИКВТА КРАДЕ

преди 2 години

Параграф 22 ли е? Безработицата расте, а работодатели търсят кадри....ИСКАМ 5000 БОНА И СЕ ХВАЩАМ НА РАБОТА.

223

Диди

преди 2 години

Ако се приема, че 50-100лв над МРЗ е огромната заплата, която искат хората малко нереално ми се струва. Защото никой не си прави сметката как ще си платиш квартикарат,тока и храната.

222

ГОСПОД НЕ ЗАБРАВЯ

преди 2 години

Пълна ликвидация на тн"Министерство на труда и социалното дело"..АМАН от издържани с ограбвани от народа милиарди годишно бюрократи..НАд 900 000 граждани получават НЕЗАКОННО заплати от бюджета като 'служители " от доказано престъпни министерства и ведомства и техни храненици..Престъпниците от МВР чакат и по 20 заплати при ранно пенсиониране за вярна служба на доказано престъпни групировки на власт в София ..

221

Валери

преди 2 години

Скоро попаднах на обява от някакъв оптимист който си търси чистачка с компютърна грамотност и английски. Много се притеснявам дали си е намерил горкият работодател.

220

Ало Програмиста

преди 2 години

В Бг 70 процента от приходите в бюджета идва от гражданите,а не от фирмите.Така ,че по-полека.Знаем ,че капиталистите сте манипулатори.

219

Анонимен

преди 2 години

Висока заплата за мен е над 10000 лева бруто на месец. 5-8 хиляди на месец е нормална заплата. 8-10 хиляди е нещо средно между нормална и висока заплата. Ниска заплата е под 3000 лева на месец. За тази "бизнесменка" висока заплата е май 660 лева месечно.

218

Анонимен

преди 2 години

Искали веднага високи заплати. Ами за тези дебеловрати бизнесмени-демократи всяка заплата по-висока от минималната е висока

217

Анонимен

преди 2 години

Някой май не знае какво означава "параграф 22" - Те от днеса са чели само "Винету" и то до половината. Не са я чели тази книга на Джоузеф Хелър.

216

Свиневъд

преди 2 години

Работата е циклична, като станат много маймунки на клона той се чупи , а те се разбягват да си търсят друг клон. Някои си намират по-хубав клон, други пък остават на земята и си мечтаят за стария клон, зашото другите свободни в момента са някакваи изсъхнали съчки.

215

червен ДС феодализъм

преди 2 години

Ратаи търсят за работници.Питайте стари хора как са работили ратаите.Накрая излиза, че робуват!

214

До Програмист

преди 2 години

На нас също ни нарушават правата, поне се опитват де - работодателите винаги злоупотребяват, не пипат много заплатите, реват да правиш съпорт извън работното време и по всякакъв друг начин. Съветвам всеки да си смени работата с по-добре платена на място където те ценят, така хем заплатата ти ще е на пазарната стойност хем по-малко нерви.

213

Анонимен

преди 2 години

"Много е просто, работодателите в БГ търсят РОБИ" - Робството го отмениха, защото на рабовладелците им излизало по-евтино да плащат мизерни заплати, вместо да си купуват роби и да се грижат за жилището, прахраната, охраната и здравето им.