23

Анонимен

преди 2 години

Само при взрив шофьора не може да спре навреме,че да се настани върху мантинелите на разклонението на пътя,в другите случаи при постепенен пожар разгорял се в машинното,багажното или в салона все някой да е почуствал миризмата на горене от нещо с предупреждение към всички и шофьора да е спрял навреме автобуса с отбивка от пътя,като през това междинно време да са отворили прозорци и врати за слизане,като при 100 км/час при екстремни ситуации за спиране до 70-80м. да са спрели.

22

Малък

преди 2 години

По време на последната почивка са ръчкали багажа и са обърнали туба с бензин с недобре уплътнена капачка. За времето до отбивката концентрацията на бензиновите пари се е повишила достатъчно електростатична искра да предизвика взрив. Шофьорът се е опитал да спре, но скоростта е била голяма и е нацелил мантинелата. Всички шофьори влачат бензин от Турция.

21

aa

преди 2 години

сега не разбрах кога са се задушили, преди да изгорят или след като са изгорели.Ей аман от толупи по тв-тата

20

Абе

преди 2 години

тоя "инж" откъде си е купил дипломата та ръси такива простотии "В него има страшно много неща и не дай си Боже, ако се запали, той гори като факла."Какви са тия "страшно много неща"? За багаж ли говори или за самата конструкция на автобуса? Ако е за второто - такава тъпотия не бях чувал скоро... автобусите да се правят от "неща: които пламват от един удар веднага като факла...

19

Анонимен

преди 2 години

За да се запали отвсякъде толкова скоростно значи е имало нещо което е ускорило възпламеняването и не е дало достатъчно време да излязат повече хора. Кой знае какво ли е имало в багажното отделение.

18

До 17

преди 2 години

Тогава остава грешка на шофьора,заспиване или инфаркт.Изведнъж да пламне,да няма спирачен път ида изгори като факла без реакция от шофьора натам водят.

17

Анонимен

преди 2 години

Цена на литър дизел в Турция 0.62-0.65?. Цена на литър дизел в Македония 1.08-1.10?. Стига вече сте търсили тоя прословут ключ от мазето!

16

Анонимен

преди 2 години

Вероятно собствениците на фирмата ще отнесат доживотен затвор,ама кел файда,като хората вече ги няма.

15

Анонимен

преди 2 години

Шофьорите на другите 3 автобуса са знаели, че има контрабандно гориво и в изгорелия автобус и в техните. Затова са побързали да напуснат България и да се преструват, че не са знаели какво е станало. Нека МВР провери какви телефонни разговори са водили шиптърите шофьори след инцидента. Гузен негонен бяга.

14

До 7

преди 2 години

Служех на Македонската граница преди 20 години, от 0 до 3 през нощта съм претърсвал по 20 - 30 автобуса, тогава бяха все куфарни търговци, предимно курсове Тирана - Истанбул, вероятно и макединците го правят, пътуват нощем, защото тия екскурзии са къси, към 3 дни

13

Анонимен

преди 2 години

Автобуса не е бил регистриран,защото е имал проблем.Т.е. пътувал е незаконно,затова веднага е отнет лиценза на фирмата.Сега ще ги съдят до дупка.

12

мееметчу

преди 2 години

Де ги намирате тези "специалисти", бе! Конкрс ли провеждате??? -))))) Не "миризмата", колкото и от.вратителна да е тя, а отровните вещества и гъстия дим, които се отделят при горене/пожар в тясно и закрито пространство убиват!!! Анадън му "инженерче"!!!!

11

Анонимен

преди 2 години

В крайна сметка какво производство е бил автобусът?

10

Анонимен

преди 2 години

Защо е горял като факла?Там е ключът от мазето.

9

Анонимен

преди 2 години

Ония дето избягаха от автобуса що не ги питат? Те да не са минали през плевнята?

8

Анонимен

преди 2 години

инженер Милошев се опитва да ни обясни, че ВСЕКИ автобус може и е очаквано да се запали... пропуска да каже, че ако няма в багажника лесно и силно запалими течности, това няма да се случи.... иначе щяхме да горим по автобусите редовно

7

Анонимен

преди 2 години

Кой нормален човек пътува до турция и пътува по нощите?

6

Китайска пластмаса

преди 2 години

Чудно как толкова бързо е пламнал целия автобус буквално за секунди. Лошото е, че останалите два автобуса са вече на територията на РСМ и онези ще кажат, че са изрядни.

5

Реално

преди 2 години

Никой не му дреме

4

Анонимен

преди 2 години

Каквото търсили, това намерили. И не пишете че са македонци.