23

Анонимен

преди 2 години

....и от време на време с бадеми, о Ваня о Ваня.....

22

Анонимен

преди 2 години

С уиски вървят всякак, сурови, печени, само варени не съм опитвал.

21

Н1

преди 2 години

До До Н1 Не помня за такъв случай, набор 49 съм. Понеже съм се занимавал с правене на такива напитки за домашна консумация, прочетох доста неща. Домашният ликьор не отлежава с плод и костилки. Той е извлек на определен плод или билка в етилов спирт или ракия. След престой в спирта плодът се изхвърля, питието се филтрира и бутилира. Не е много трайно, защото губи градус с времето. Причината в случая употреба на метилов спирт, който е отровен. За това ако искаш хубава вишновка, само водка.

20

Анонимен

преди 2 години

в кспанския език има поговорка чесън сготвен, чесън пропилян. същото е и с бадемите. бадем опечен, бадем пропилян. тялото може само суровия бадем да усвои. печения особено печен горчив бадем е отровен, защото цианидите са сготвени и не могат да се преработят. съров горчив бадем до 20 на ден може да се яде и е лекарство за рак. в САЩ е забранен точно затова. в природата няма нищо излишно.

19

Н1

преди 2 години

Преди време спорих в един форум за вредата от костилките. Ставаше дума за домашни ликьори, дали на плода да се чистят костилките. Ако са кайсии, да, но вишновка или от череши... Някои си играят и ги махат, понеже костилките били отровни. Нищо подобно, в смисъл, че не са опасни. Не полагайте излишен труд. Напротив, костилката, дръжката и някое листо от плода придават лек възгорчив вкус на питието, подобно на кампари.

18

Анонимен

преди 2 години

тези от магазина един Бог знае с какво са третирани, нищо чудно и да са отровни. Виж ако си гледаш сам е друг въпрос, и аз съм ял в доста по-голямо количество, не съм умрел.

17

Анонимен

преди 2 години

До до 1"А ти от къде знаеш, че не е права. Ако се поровиш из нета ще намериш доста статии подкрепящи нейното твърдение."===Аз например знам,че не е права защото колкото сурови бадеми, фъстъци, орехи , тиквени семки и др. ядки съм изяла, тази диетоложка не е и сънувала.Не с някаква специална цел ги ям, просто ми е вкусно.

16

Анонимен

преди 2 години

Много й е стара информацията на госпожата. Отдавна се доказа, че амигдалинът не е отровен. И е много даже полезен срещу раковите клетки, защото отравя единствено тях. Горчивите бадеми са отровни в големи количества, заради друг цианид. Изобщо по отношение на здравословното хранене, непрекъснато се публикуват фейк нюз, а уж медиите щяха да се борят с тях, ама само за ваксините.

15

Джо

преди 2 години

От време на време се пускат такива фалшиви статии... Бадемите били с цианкалий, кайсиевите ядки също... Пълни глупости! Интересно защо хората в Непал и Бутан от кайсията ядат само ядката?!? Витамин С17 е много полезен, но вместо него ще ни предложат някоя скъпа химия! Между другото, много пъти лично съм ял 300 до 500 г бадеми наведнъж без никакви проблеми. То и няма откъде да дойдат проблеми, а такива менте-статии отдавна са отречени...

14

Н1

преди 2 години

Веднага да кажа, че не е така. В млади години на лозето имах няколко бадема, хубав сорт с мека черупка, есен прибирах доста да хапваме през зимата. Приготвях ги по рецепта на фурнаджия от старата махла, който винаги имаше опечени семки и фъстъци в дюкяна. Вярно е, че суровите бадеми имат подобни вещества, но в минимални количества. Бях си взел дакелче,което се свиваше до мен като гледам мач. Като ме мързи да пека, лапаме сурови ядки. Лошото е, че ползваш много неща, чупалка, сол,но е вкусно.Яжте

13

кичка нонебодурова

преди 2 години

как е компанията рендосват и промиват ли ви мозъчетата,с такива типове измислени статии и други като ето какво ще се случи с тялото ви ако ядете например обелки от банани,или пък вижте какво да ядете всеки ден че да сте все здрави,или пък единия ден ви напишат че яйцата са супер полезни а на другия ден че са супер вредни,или пък яжте по два пъпеша на ден и вижте какво ще се случи с тялото ви,или пък планетата била застрашена от вредната храна?!...на такива статии им казват КОНТРОЛ НА СЪЗНАНИЕТО!

12

ре

преди 2 години

дозата е тънкостта 30-40 гр на ден ! то и секса е полезен но не 2 пъти на ден а 1 път в месеца?

11

Анонимен

преди 2 години

Кой се интересува от рушки диетолози. Станахме ли вече руска губерния, Радев изпълни ли обещанието което даде на Путин?

10

Евала

преди 2 години

А така! Че нали суровоядите вегъни щяха да живеят по 300 години , щото пасат сурови треви и ядки? Горките кози и овце, щяха да останат без паша. Явно в Матушката са закъсали с фуража, щом взеха да отричат суровоядството.

9

Анонимен

преди 2 години

До Ами Не е необходимо чак толкова. Около два три часа са достатъчни.

8

Анонимен

преди 2 години

До до 1 А бе умник! За да ти навреди суров бадем (евентуално) трябва да изядеш над 200 гр. наведнъж! И даже и това няма да е проблем ако ядките са изкиснати преди това! Така че двамата заедно с тази рускиня ,,диетоложка,, можете да отивате, нали знаеш къде?

7

Ами

преди 2 години

Ами ако бадемите са киснати 10-12 часа във вода и после старателно изплакнати, дали не се отстраняват вредните вещества?

6

Анонимен

преди 2 години

А покълнали бадеми как са?

5

до 1

преди 2 години

А ти от къде знаеш, че не е права. Ако се поровиш из нета ще намериш доста статии подкрепящи нейното твърдение.

4

Анонимен

преди 2 години

Ми те и без това печени са по-вкусни. Суровите са като талаш.