29

тест

преди 2 години

взрива може и да е бил от самоделна бомба с голяма сила, нафтата не пламва толкова лесно, даже напротив

28

да не дава Бог

преди 2 години

три пластмасови туби купени за стотинки от Турция напълнени по 20 литра са един резервоар 560л -икономия 80лв и ти въстановява парите за екскурзията а другите покупки са ти екстра далавера .но някой път дяволът не спи..

27

да ама не

преди 2 години

нафтата не гори така по-вероятно да е бензин

26

Анонимен

преди 2 години

Самото проектиране на "място за отдих" на това място, е извънредно рисково. Действително има малко място за изправяне на МПС, което е развило около и над 100 км/ч. Мантинела е трябвало да има, защото я представете си, че този автобус се беше врязал в друг такъв, който е спрял за почивка, с тази скорост, трагедията щеше да е двойна. Пътните условия са допринесли за инцидента, но лично за мен, човешката грешка е довела до катастрофата. Факторите, като време, завой, знаци, мантинели ... са Съдба!

25

Joro

преди 2 години

Koй умник е проектирал тая мантинела почти на средата на платното, и то след завой, как ще я забележи шофьора при условие, че е валяло дъжд, и то нощно време, от тая мантинела възниква целия инцидент

24

Вътю Т.Панчев

преди 2 години

ВЗРИВЪТ Е ОТ БУТИЛКАТА /ТЕ НА КИМПРЕСОРА , НАЛЯГАНЕТО Е ПОНЕ 7-8 АТМОСФЕРИ

23

До АЗЛК

преди 2 години

Не си пътувал не знаеш!Не може вкараш в Бг.200-300л.ако не си платиш евентуално,това е друга тема,за разлика от тебе пътувам често,на 1.40лв.литър на 11.11.21г.95 бензин,ако ставаше да съм си внесъл няколко тона....:)

22

Анонимен

преди 2 години

Ми можии дай имало ся па шо да няма. Аз още има от 2004 цистернити пазими с нафта от тогава беше етинуу евтинууу. . Сяя уснивну с крадена от тирувти и от държавнити схеми, ама пак 7-8 години карахме тай. Давал сам на родни Ми и и, ей так за подарка шот имаше многу.

21

АЗЛК

преди 2 години

До Колов. Над 1 лев за литър разлика в цените на горивата си е... основателна причина да напълниш едни 200-300 литра от Турция. Все пак сме си от балканите и такива са практиките. По друг начин не мога да си обясня този ужас.

20

Анонимен

преди 2 години

Какво пречи на дизелов автобус да се натряскат няколко туби с бензин в багажника ? Или ракия ? Да не би да трябва да кара на ракия за да може шофьора да превозва ракия в туби ? ***-И , сър !

19

прост простак

преди 2 години

водача се е мъчил да овладее машината,ама спирачните апарати са се запалили,заради износване на спирачното вещество.ако има бензин в автобуса, до предната врата ,този продукт ще отрови пътниците-доказуемо е ако горивото е в метални съдове. така,че въпроса в бензина остава йезуитски. багажниците/търбуха/ на автобусите са между двата моста.ако има избухване на колело,то ще има разглобени ламарини в салона на автобуса-това е поне доказуемо,ще има някой да вика от болка/продължавам в друг пост/.

18

Колов.

преди 2 години

Разликата в горивата е един лев и нещо ...1.46 в Турция -2.62 в Македония.

17

прост простак

преди 2 години

ако има умни хора в ИА АА или ВЛ, като за начало трябва да се разглоби до роследното болтче,спирачните апарати за да си види има ли кой да спира. пътя бил с наклон,който бил голям/голям значи около 10%/-чух го от радио софия. с дължина 2 км. 10% е граничната стойност на пътният наклон. при ГТП се проверява спирачната ефективност, ама никой не гледа има ли феродо на спилачните апарати. на автобусите предните спирачки са хидравлични, задните са въздушни. /продължавам в друг пост/

16

expert

преди 2 години

Ясно е че опожаряването и избухването е в предната част на автобуса, видимо е че двигателя не е опожарен, дори и задните стопове не са изгорели! Явно за да има ВЗРИВ е имало удар и БЕНЗИН в туби , вероятно купен от Турция поради ниските цени за леки коли , А НЕ ЗА ДИЗЕЛОВИЯ автобус! Т.е. става въпрос за контрабанда на бензин, ужасно стечение на обстоятелства!! Удар и възпламеняване...самата катастрофа е възможно да е предизвикана от спукана гума или заспиване на шофьора

15

Анонимен

преди 2 години

Нафтата не се взривява бе, защо лъжете народа, тя е трудно запалима, камо ли да избухне от " разклащане", по тая логика нафтата в резервоара на рейса първа да се е взривила! Ако е бензин разбирам, ама нафта да гръмне, требва да си много алтав да поверваш!

14

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 13 Принципно си прав,но няма как при такъв удар нафтата да избухне.Иска се много по -силен удар.

13

Анонимен

преди 2 години

Обясненията са нелепи, що се отнася за нафтата,в нея може да се гаси фас при определени условия .Такъв взрив говори за взривно устройство или нещо подобно,за страшен сблъсък,а такъв не е имало.Резервоара в какво състояние е.Жертвопринишение.Спомнете си Лим и всички автобусни инциденти,както и корабчето в охридското езеро.Транспортните фирми са медиатори между този и онзи свят-служители,служещи на кого?МЕДИЦИНАТА също МЕДИ - АТОРИ.Старческите домове и кислородните отделения също.

12

Анонимен

преди 2 години

Нафтата не гори, така ли? То и брашното не гори, и захарта, ама при достатъчно разпрашаване дори се взривяват.Ако е имало туби с нафта и ако някоя се е пръснала при удара, дисперезирайки се във въздуха, тогава и една искра ще причини пожар близък да взрив.

11

Анонимен

преди 2 години

Нещо друго е имало с сигурност. Така автобус негори.

10

Анонимен

преди 2 години

Ще въртят, ще сучат и ще изкарат шофьора виновен като при катастрофата край Своге. За кокошка няма прошка. Не е пътя Бойков, не е печалбарство на организаторите, които са пестяли, че са пуснали автобуса посред нощ да пътува на намалена видимост и калпав път-не! Клетият шофьор е виновен и умрял, гадника.