25

В.

преди 2 години

Ами да. Дания, Швеция, Норвегия 100% на държавна работа. Лесно за прилагане. България 30% на държавна работа. Кого ще карате да ви плаща осигуровки на заплата, която не получава - самонаетите ли?

24

Анонимен

преди 2 години

я кажи колко са газта и бензиня при путин и лукашенко. който не бъде уморен от короната и лечението и ще бъде уморен с глад. за оцелелите матрицата ще е като блян.

23

Ам гъл

преди 2 години

Ммм да. И така Илюзията за "Грижа" продължава. Слушаш и ти дават парички. "Ваксинка" парички, Джендар парички. Противогаз да не цапаш въздуха парички. Абе "Хора"да Ви пикая на Страха и Живота. Толкова ли имате в Кратуните. Безплатни Пари /обяд НЯМА.

22

Анонимен

преди 2 години

Те напечатаха милиарди. С нова минимална от 700 лева и хляб на 2.50лв. Честито!

21

Анонимен

преди 2 години

Какви са тия директиви при пазарна икономика? Това може да важи само за чиновници в държавния сектор. И пак е икономическо изващение. Ще връщаме комунизма ли? Да! И виждайки какво става в САЩ и ЕС се плаша, че губим!За увеличаване на заплатите съм, но не по този начин.

20

му-ха-ха

преди 2 години

Kойто не му харесва в Европа може да върви при Путин и Лукашенко-минималната там е около 300 лева!

19

ББ

преди 2 години

ама ЕС...ни предлага банкноти...хартийки и несправедливости...импотентност...защо тока ни...а ни закрихте атомни брлокове...защо тока е толкова скъп...вашето е...предателство ЕС политическата...предавате Народите си,Кралството не случайно напусна съюза...престъпници сте...веберовци!Изход...имат само хартии...няма Справедливост и Свобода...лъжи и матипулации...приятели са на мафията...поредният германски геноцид!!!

18

Анонимен

преди 2 години

С това само ще увеличат инфлацията. Не можеш да печаташ пари за да вдигаш заплатата. Откъде ще вземеш тия пари за заплати? Ако вдигнат минималната ще поскъпне всичко и всички ще обеднеем. Така се прави източване на средства от средната класа към богатите.

17

от 2 до 1

преди 2 години

Точно толкова и да ги разнасят по къщите /без събота и неделя и не между 14 и 16 часа/

16

анонимен

преди 2 години

То всички, които са на МРЗ получават точно толкова. Всички знаят, че МРЗе прага над който се крият осигуровките /а благодарение на измислената минимална пенсия, в това да не се осигуряваш на реалния доход има логика/. Ама като се съберат "експертите" и като започнат да си мерят показателите, забравят за какво говорят. Може би МРЗ е реална в бюджетни и общински позиции, а и държавата не е ентусиазирана да я повишава, защото води до много други разходи

15

Анонимен

преди 2 години

До Германиястой си в Германистан и скоро ако не си с четвърта доза ще си неваксиниран и не можеш да си плащаш заема!

14

Германия

преди 2 години

До 11 "ако минималната заплата в целият ЕС е една и съща"............................................Дори заплатите да са еднакви не бих се върнал в България. Много от цените на стоки и услуги задминаха тези в Германия, а и 45 год. България беше под комунистически режим и продължават да управляват комунисти и си мислите, че сте демократична държава.

13

до Германия

преди 2 години

Като говориш за застарявящо население погледни Германия!! България ясно, че е бита карта, но Германия застарява най-бързо от четерите най-големи държави в Европа!! И другото не по малко важно само 51% според Евростат от германците имат собствено жилище!! Като например този процент в Испания е 77% и Франция 74% огромна разлика!! Така, че ти никъде не си ходиш през живота си и си мислиш, че Германия е велика. Пълен смях, но тепично за панелистанец

12

Германия

преди 2 години

За да искате високи заплати си погледнете икономиката, какви инвесиции имате, какво изнасяте, какъв е БВП на страната, демографският срив и застаряващото население също оказват влияние.

11

До 5

преди 2 години

В България няма средна класа, а и средната класа изобщо не я касае колко е минималната заплата. Средната класа се отличаава от другите класи по това, че не е наета на заплата и не наема други на заплата, т.е. работят си сами за себе си.

10

Още по-добре

преди 2 години

ако минималната заплата в целият ЕС е една и съща. Примерно 1500 евро. 8 часа по 21 работни дни(средно) по 9 евро на час. Идва малко над 1500 евро. Това ще бъде справедливо и няма да се чудим защо в едни страни няма лекари, примерно. о, извинете забравих. Целта на разширяването на ЕС е да източват кадри към западните страни.

9

???

преди 2 години

Малко е неясно средната заплата от коя година да се гледа, за да се определи минималната. Примерно сега трябвало минималната да бъде 762 лева на база средната, но ако средната заплата през 2022 стане 2000 лева, колко трябва да е минималната заплата през 2022 година, 1000 лева или 762 лева?

8

IBM Fake NEWS

преди 2 години

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ КОМПАНИИ РАБОТЯТ С ТУРЦИ И РОМИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА? АКО ДИГНЕТЕ МИНИМАЛНИЯ ПРАГ ВЕДНАГА ИНВЕСТИТОРИТЕ, КОИТО СА ВЕЧЕ ПРЕТИСНАТИ ОТ ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ НА АРМАТУРА, БЕТОН И Т.Н. ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ДА ИНВЕСТИРАТ. ТОВА ОЗНАЧАВА МНОГО ДРЕБНИ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ ДА ФАЛИРАТ.

7

IBM Fake NEWS

преди 2 години

КОЙ ВИ СПИРА ДА СИ НАПРАВИТЕ СОБСВЕН БИЗНЕС , ДА ПЕЧЕЛИТЕ ПО 10 МИЛИОНА НА МЕСЕЦ И ДА СИ РАЗДАВАТЕ ЗАПЛАТА ПО 1 ТРИЛИОН ТУРСКИ ЛИРИ НА ДЕН. КОЙ ВИ СПИРА БЕ? ИЛИ ИСКАТЕ ДА СЪБОРИТЕ ДЪРЖАВАТА ЩОТО МЕДИИТЕ СА НА МУТРИТЕ И МАФИЯ И НЕ ИСКАТ РАДЕВ. СМЕШНИ СТЕ БЕ. РАДЕВ МАЧКАЙ ГИ! НЕ ГИ ЧАКАЙ! ЩО НЕ МИ ГОВОРИХТЕ ЗА ДИРЕКТИВИ ПРИ БОЙКО БЕ?

6

IBM Fake NEWS

преди 2 години

После ще Западна Европа да е готова да приеме пак едни 1 милион безработни. Честито!!! И после спират пенсиите, социалките. Честито!!! Лавионобразно, следват още по-големи фалити и още повече хора с орязани социалки. Директно извадете -2 милиона и фалит на цялата държава. Май някой от Европа не си получава месечните бонуси като при Бойко и иска България да фалира. НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА. НАПРОТИВ ОТ УТРЕ ПАДА МИНИМАЛНАТА НА 200 ЛЕВА И БГ СТАВА РАЙ ЗА БИЗНЕСА ОТ ЦЯЛ СВЯТ. И ЩЕ СЕ НАПЪЛНИМ С ПАРИ.