25

Призив

преди 2 години

Името на града идва, според преданието, от името на един от управителите му българинът Бусил. Местните така изговарят името и до ден днешен с "у", казват Бусилиград, което пригодено на книжовен български е Бусиловград. Нека ползваме българското име! Второ за сръбските лични имена съм съгласен, но окончанията на фамилиите "-ич" и "-ски" са си чисто български, нищо, че "-ов" и "-ев" са по-разпространени.

24

Анонимен

преди 2 години

Да, голям"подарък" ни е от Георги Димитроff!! Психиатър Цветослава Гълъбова преди дни каза, че Г. Димитров бил национален герой и историците ни били невежи. Тази същата психиатърка, която е в ИК на РрррРадеfЧувай Боже и пази....пациентите й

23

Анонимен

преди 2 години

Ние имаме независима Македония, подарък от Георги Димитров и неговата политика. Няма да плащаме на Сърбия пари и да се надяваме на получаване на независимост на Войводина.

22

Анонимен

преди 2 години

Къде са македонците в Кралството на сърбите, хърватите и словенците?

21

Анонимен

преди 2 години

Унгария не получи Република Войводина в Югославия. Слава на Сталин, Тито, Димитров, които направиха отделна република Македония в Югославия.

20

Анонимен

преди 2 години

утре отивам да му прекопая градината на тоя нямам възможност да му купя къща или автомобил

19

анонимен

преди 2 години

Това село Босилеград не е ли в северозападна България по точно във врачанско там съм виждал табела с това име не е в Сърбия ми там да им купят и построят къщи.

18

Анонимен

преди 2 години

До 19"Нали Ньойският ужким беше за 100 години,а вече минаха 102"Правилно си написал ,,ужким",защото такова нещо като за 100год.НЯМА!Защо ревем за 2градчета + 30тина села и територия която няма и хиляда кв.км.земя при положение ,че загубихме войната?В същото време за загубата на 8хил.кв.км. +излаз на Бело море ,много рядко сещаме!

17

Анонимен

преди 2 години

От малък, преди да съм чувал за политика дори, някакси, интуитивно, не ги обичах сърбите. Езикът им сравнен с нашия звучи простовато, псуват на всяка втора дума. Интуиция някаква.

16

Меджюнародно

преди 2 години

Много фрост народ сме.Дойде някой,вземе ни територията,скръцне ни със зъби,а ние им я оставяме подарък и се връщаме в България.Значи се отричаме от българските земи?Що така ,бе мимета.Нали Ньойският ужким беше за 100 години,а вече минаха 102.Но ние сме добрички и ще оставим нашата земя на сърбете.Въпреки,че и на тях им се върна и вече не са велика Югославия,даже им сиквестираха Косово-изконна сръбска територия.

15

Анонимен

преди 2 години

Има Западни територии в Сърбия, има останало малко българско население там :) По принцип доста територии са ни отнети, щото може да претендираме също за Одринска и Беломорска Тракия, както и за Северна Добруджа.......за макетата не искам да говоря, те са си продухани отвсякъде :))))

14

ТОШО

преди 2 години

ХИТРЕЦ СЕЛСКИ ИСКА КЪЩА ПОДАРЪК А КЪДЕ БЯХТЕ 60-ТЕ ГОДИНИ АЗ ТОГАВА БЯХ СТУДЕНТ В ЧУЖБИНА И МИНАВАХ ПРЕЗ БЕЛГРАД ВИЕ СЕ СРАМУВАХТЕ ДА КАЖЕТЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ И ПЪТУВАХТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ БЕЗ ВИЗИ И НИ СЕ ПОДИГРАВАХТЕ.......*** НА ТАКИВА БЪЛГАРИ

13

Гошо Гошев Каспичан

преди 2 години

До Георги Миков, Чирпан Да не си на тяхно място.Само тогава ще го разбереш.

12

Анонимен

преди 2 години

В Уикипедия информацията за българи в Сърбия показва ,че през 1953год.те са били над 60хил.,това са годините когато отношенията м/у Югославия и СССР/България са доста обтегнати и не е било комфортно да се определяш българин.През 2011 българите са 18хил.,а сега едва ли са повече от 15хил.Та за какво българи става на въпрос? Българи-сърбомани!

11

Анонимен

преди 2 години

Българите в Сърбия ,не само ,че кръщават децата си със сръбски имена,но самите те слагат окончанията -ич на имената си.Търсят България само за някаква далавера,но не искат да отстояват българщината,такива българи не ни трябват.

10

Анонимен

преди 2 години

До 11" Пълно е с пустеещи села тук с къщи по 10-20 хиляди лева." Много си ги надценил къщите,в Северозапада има добри къщи за 5 -6 хил.лева

9

Ястребович

преди 2 години

Какви българи у Српско бря серсеми. Всеки който се е родил в српско и носи српско пашапорто е срп. Както, всичко що е расло и пасло у буггарашшко са буггарри!

8

Анонимен

преди 2 години

Ако ще им купува къщи, да им купи в българските села и да дойдат да живеят и работят в България. Пълно е с пустеещи села тук с къщи по 10-20 хиляди лева. Аз може да искам да ми купят къща в Лондон, сега нали излязоха от ЕС и трябва да поддържат българското малцинство във Великобритания. Официално са около 200 хиляди регистрираните българи там.

7

Анонимен

преди 2 години

Единствената грижа на българските политици е да трупат пари, да купуват имоти, да назначават деца и любовници на престижни позиции...Те не се грижат за нас, които живеем и плащаме данъците си в България...Искате прекалено много от тях!

6

Анонимен

преди 2 години

Кой да ви защити?Емануил Попдимитров беше единствен,който тропна с юмрук в Женева,когато сърболята не искаха да пуснат наша делегация.През соца само съборчета се правеха веднаж годишно.Не можаха да се преборят за едно кпп на СЛАВЧЕТО,което е на 6 км от Босилеград,а нашите сънародници пътуват доста време,да влязат в родината,където повечето работят,щото там няма работа за нас.