22

Гост

преди 2 години

Веригите за фимическо чистене осигуряват на минимална, а плащат 1200 лв. Всички магазинчета за алкохол и цигари по същия начин. Как става това? Криене на оборотите. На кого ги разказваш тези фантазии?

21

Гост

преди 2 години

Как точно бе умник ги осигурявате на минимална, а им плащате двойно, че и тройно. Дори веригите Андрюс, Фърла назначават на минимална, а плащат по 1200 до 1600 лв заплата. Как става това?

20

ДДРОнег

преди 2 години

НЕ се сещам за някой, който да работи наистина за МРЗ !___Мда, в полусивата икономика си е правило !!!

19

Анонимен

преди 2 години

Робският труд в България е в опасност. Всякакви пишман-бизнесмени вземат от държавата и Европа пари по еврофондове и плащат робски заплати на работниците. Нищо не достига до работниците от далаверите с държавата и Европа на т.нар. "бизнесмени"-далавераджии.

18

Анонимен

преди 2 години

Трябва да намалим печалбите на АИКБ чрез нормален европейски данък от 70 процента. Като не искат да дават тези пари като заплати, ще ги дават като данъци. Дебелите андрешковски глави на работонаемателите не искат да плащат данъци.

17

пържен компир

преди 2 години

А оливието ксто скочи рЕзко, к'во постави в риск?!

16

Щерю

преди 2 години

Мен повече ме тревожи резкият скок на тъпоумието у всякакви "авторитетни" хора у нас...

15

Анонимен

преди 2 години

Работодателите реват за някакви си смешни 40 лева на месец , което означава по-малко от 2 лева на ДЕН , ако приемем разбира се , че се работи от понеделник до петък. Според мен на друго място ги стяга чепика. Не искат да плащат осигуровки , а да плащат с плик "под масата"

14

Анонимен

преди 2 години

тия кат бебета само реват- държавата да ги хрантути, робите да бачкат без пари... фалирвайте беее!

13

Анонимен

преди 2 години

бизнесмени, пфуу! И се сравняват с Франция?

12

Анонимен

преди 2 години

Голям рев изревахте за помощи от държавата ,за ток,за намаляване на ДДС,за вода за какво ли още не,ама когато дойде време да компенсирате поне малко инфлацията с повишаване цената на труда на робите,НЯМАЛО ВЪЗМОЖНОСТ!

11

Анонимен

преди 2 години

не мога да разбера защо от десетилетия, увеличението на МРЗ е Вечния проблем?А когато т.нар. бизнесмени - работодатели, си гласуват и вземат заплати от по 5000 -6000 -7000 лв, А някой като мазния Киро и по 50-60000 лв, това не е проблем?или викате въпрос на гледна точка

10

Анонимен

преди 2 години

Пфф нали всеки ден пишете за бум на имоти,банките пълни с депозити а сега ни говорите за безработица и МРЗ(мизерна работна заплата).

9

Анонимен

преди 2 години

Бизнесмените с лекота могат да правят рязък скок на цените, но в същото време не искат да увеличат мрз?

8

Анонимен

преди 2 години

Какъв риск, просто шефа ви ще си купи едно ферари по-малко.

7

Анонимен

преди 2 години

Превърнаха България в частна държава "Бизнес Република България 00Д", където бизнесмените управляват, диктуват законите, разпределят Бюджета, купуват си партии, коалиции, депутати, президенти - а с трохите изплащат на работниците си роби някаква сумичка колкото да преживеят месеца.

6

Икономист

преди 2 години

Докато не се въведе почасово заплащане ( минимум 15 лв/час) и не се премахне тая смешна МРЗ тая държава и хората живеещи в нея няма да се оправят.

5

Смешник

преди 2 години

Да узаконим сивия сектор. Кажете да на робството . С такива лозунги д аизлизат аикб криб и прочие. Да клакят на колене ако 750лв им е много да плащат данаци просто нз. Всеки бизнесмен трябва да кара форд не коли за 200-300к. Ще дойде видовден и набързо ще си осветлите доходите.Частния сектор да плаща по ниско от държавния е нещо като антоним.Ако ще е така то да става всичко дуржавно

4

Алекс

преди 2 години

Бизнес,който не може да даде 750лв.заплата,е по-добре да се закрие.

3

Анонимен

преди 2 години

Работниците може да са на борсата ама не щат щот са ги одигурявали на минимума а са им давали още пари под масата е сега се вижда резултата от сивата икономика щот ние под икономика разбираме ресторанти