16

Георги Илиев Митев

преди 2 години

Днеска будуват , утре флиртуват , вдругиден си пазаруват , после пък празнуват и накрая пак пируват . Седмицата свърши , месецът привърши и годината завърши , а работата си ...не свърши . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. София, България (2014).

15

Светозар

преди 2 години

Поредния, дето иска пари. Ами, занеси ги у вас, бе. Щом са толкова ценни тези ръкописи, и щом си такъв патриот, спаси ги. Стига иска пари !

14

До 2

преди 2 години

Няма нищо.по-ценно от оригинала и той трябва да се запази, ако разбираш какво искам да кажа.Дигитализацията е за по-масова употреба, а и лесно се фалшифицира.

13

Анонимен

преди 2 години

Условията в националната библиотека може и да са гротестни, но пък баце лично раздаде 50-100 милиона лева на поповете да си оправят църквите, та хем и поповете да се облажат, хем и агитацията да върви, на чужда сметка.

12

Анонимен

преди 2 години

Как не се е намерил някой клошар да и драсне клечката?

11

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Дванадесет години управление на България от Горбачово-Путино-Елцино-Ердогановата Мафия. Искат да заличат Родът ни. Аз обаче искам руските турци гнусни да върнат архивите ни. Искам да върнат в частност една дебела червена книга,в която е описан произходът ми от Вокил. Открадната е село Цалапица. Била е за последно в къщата срещу черквата(не унищожената ,а действуващата днес). И баба ми Надежда и дядо ми Стоил са наследници на Вокил. Руснаците са изверru!

10

Анонимен

преди 2 години

Да благодарим всички на нашия културен мецен Бойко Методиев Борисов - Баце! Това не ни треба за да ме разберат всички!

9

защо

преди 2 години

"Това означава вентилация, температура, режим на влажност...."Някой спомня ли си каква сграда имахме? Някой спомня ли си за резила при разрушаването и? Някй помни ли имената на биещите се в гърдите, че те са бутнали "комунизма" в България? Някой ще потърси ли отговорност за новите и стари разходи?

8

преди 2 години

Сметнете колко пари ви трябват, убедете хората, че няма да ги откраднете и ги помолете за помощ. Само не знам как ще ги убедите, че няма да има кражба ...

7

Анонимен

преди 2 години

А кой е позволил изнасянето им в неподходящи условия и защо? Защо за това научаваме сега, а РадеФ или БорисоФ не са били уведомени своевременно? Нещо ми намирисва на българска работата - имаме работа да вършим, за която крайният срок е бил вчера! Затова сме и на това положение, не заради политиците, а заради народа, който все чака последния момент или мвкй да му реши проблемите просто ей така!

6

Асан

преди 2 години

Събориха и готова децка болница на 17 етажа да крадат 100 милиона за нова :)))

5

Асан

преди 2 години

Мудерна библиотека иска колко милиона му тряят :)))

4

Анонимен

преди 2 години

Ами то кое ли не е застрашено - у нас всички паметници на културата се рушат, уникални природни забележителности се замърсяват... Ама иначе са ни най - важни "зелените сертификати"...

3

Жертвите са тук

преди 2 години

Борисов е продавал Българи като роби на ЦРУ за сателитно проследяване и гаври

2

Анонимен

преди 2 години

Тези ръкописи трябваше отдавна да са скенирани и да са в дигитален вид. Наистина има ценни неща, особено от османския период! Тук имаше и специалисти и традиции в османистиката, но всичко е на самотек.

1

Анонимен

преди 2 години

Правите какви ли не дарителски кампании, а за спасяването на ръкописите имаше само една, ако не ме лъже паметта. Направете нова кампания с СМСи, моля ви. Така и бедния човечец ще може да даде 1 лв за запазване на важни документи и литература.